Да си спомним младите години

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Да си спомним младите години

Мнение от Павел Три »

Докато си седим по къщите и скучаем пред компа,нека си припомним младостта,кой училище, кой казарма,бригади разни и т.н.Когото го сърбят пръстите а не ходи в студа за риба ,нека пише.Е ,да почна-гимназия,после казарма.Сливен ,старо Абланово-69-71 год.Химик,втора рота втори взвод второ отделение.Като новобранец стари кокали ни бяха от шуменско.Малко поделение,малко гонка.Ядваше се.Офицерите и старшините и те бяха поносими.Тогава вървеше един лаф-наведеш се-камък,изправиш се-вятър,обърнеш се-цигани.Два зимни и два летни лагера на полигона Чубра.Като стари пушки младите бойци бяха от софийско,бургаско,ст.загорско щото почнаха да ги вземат през 6 месеца.Ако някой по това време е бил там ,да свирва.Може и на Л.С. Надявам се някой от наборите ако и да не пише тук, поне чете.Хайде,вие сте.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Да си спомним младите години

Мнение от Vid »

и, Я да споделя... :D
Скромно и бедно момче от Хасково, ама с чирпанска жилка.. Завърших техникум специалност електроника, оттам след 3 неуспешни опита за МЕИ през 98г. пак за същата специалност, се наложи да вляза в казарма...
Изкарах я донякъде в ШЗО Плевен, ама поради вродения ми нрав имах доста проблеми. Още с влизането, от 500 човека батальон, бяхме отделени 2-ма на които ни беше зададен следния въпрос- на вас двамата, майките и бащите ви са безпартийни, та вие кВо правите тука? Носех "сребърния" нож по непоряди през цялата служба, даже останах наказан да служа в ШЗО-то още 2-ва месеца след набора в т.н. караулна рота, щото си позволих публично да напсувам един полковник.. Ама, той горкия толкоз тъп си беше... :D Ако пък ротния беше разбрал, че изчуках дъщеря му през гарнизонните отпуски, сигур щеше да ме застреля...
И... така, после в едно секретно ракетно поделение в Стара Загора, където направо ми се разказа играта- през вечер тревога и спринтове по полетата с пълно бойно снаряжение...
Я, бях набора, който първи хвана намалението на казармата от 2 г. на 1,5г. Много не го усетих, че 1/4 от та казарма я прекарах в ареста, както в ареста на поделенията, така и в гарнизонния в Ст.Загора. :D В последния имаше един обратен дето правеше купона..... стига толкоз, че ако почна да обяснявам за обратните в арестите или дисципа в Плевен де бяхме караулни и гърмяхме по затворниците, ще трябва да напиша цял роман....

И, тука да кажа- военен не е професия, а диагноза.

И един виц от ШЗО, който е всъщност реална случка.
Ротата е строена на вечерна проверка.
Ротния-капитан брои присъстващите..., като цялата рота е от 70 човека..
Капитана брои: - изваждаме двама кои са в кухнята = на 68, изважзаме още трима де са наряд = 67
Двама човека се губят... Другари редници, кажете ми къде са и кои са тези двама човека?
Това продължава вече час и някой редник накрая плахо от строя се обажда: Д-рю капитан, 68 - 3 прави 65.
А капитана вика: Вие няма да учите капитана, той е завършил математическа гимназия и после висше образование.
След това цялата рота падна от смях на земята, а после кВо се случи да не ви обяснявам.. :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Трифонов, ми че то си има казармена тема. :idea: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Даскале, че то пише-"да си спомним младите години ".Кой ми е виновен :oops: ,че писах само за казарма ?Те моите младини бяха отдавна и за това малко помня от тях :wink: .Кой каквото иска да пише-лаф да става.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”