Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да си спомним младите години
Модератор: dantho.mihov
Да си спомним младите години
Докато си седим по къщите и скучаем пред компа,нека си припомним младостта,кой училище, кой казарма,бригади разни и т.н.Когото го сърбят пръстите а не ходи в студа за риба ,нека пише.Е ,да почна-гимназия,после казарма.Сливен ,старо Абланово-69-71 год.Химик,втора рота втори взвод второ отделение.Като новобранец стари кокали ни бяха от шуменско.Малко поделение,малко гонка.Ядваше се.Офицерите и старшините и те бяха поносими.Тогава вървеше един лаф-наведеш се-камък,изправиш се-вятър,обърнеш се-цигани.Два зимни и два летни лагера на полигона Чубра.Като стари пушки младите бойци бяха от софийско,бургаско,ст.загорско щото почнаха да ги вземат през 6 месеца.Ако някой по това време е бил там ,да свирва.Може и на Л.С. Надявам се някой от наборите ако и да не пише тук, поне чете.Хайде,вие сте.
Късмет.Всичко е до късмет. 

- Vid
- кандидат преподавател
Re: Да си спомним младите години
и, Я да споделя...
Скромно и бедно момче от Хасково, ама с чирпанска жилка.. Завърших техникум специалност електроника, оттам след 3 неуспешни опита за МЕИ през 98г. пак за същата специалност, се наложи да вляза в казарма...
Изкарах я донякъде в ШЗО Плевен, ама поради вродения ми нрав имах доста проблеми. Още с влизането, от 500 човека батальон, бяхме отделени 2-ма на които ни беше зададен следния въпрос- на вас двамата, майките и бащите ви са безпартийни, та вие кВо правите тука? Носех "сребърния" нож по непоряди през цялата служба, даже останах наказан да служа в ШЗО-то още 2-ва месеца след набора в т.н. караулна рота, щото си позволих публично да напсувам един полковник.. Ама, той горкия толкоз тъп си беше...
Ако пък ротния беше разбрал, че изчуках дъщеря му през гарнизонните отпуски, сигур щеше да ме застреля...
И... така, после в едно секретно ракетно поделение в Стара Загора, където направо ми се разказа играта- през вечер тревога и спринтове по полетата с пълно бойно снаряжение...
Я, бях набора, който първи хвана намалението на казармата от 2 г. на 1,5г. Много не го усетих, че 1/4 от та казарма я прекарах в ареста, както в ареста на поделенията, така и в гарнизонния в Ст.Загора.
В последния имаше един обратен дето правеше купона..... стига толкоз, че ако почна да обяснявам за обратните в арестите или дисципа в Плевен де бяхме караулни и гърмяхме по затворниците, ще трябва да напиша цял роман....
И, тука да кажа- военен не е професия, а диагноза.
И един виц от ШЗО, който е всъщност реална случка.
Ротата е строена на вечерна проверка.
Ротния-капитан брои присъстващите..., като цялата рота е от 70 човека..
Капитана брои: - изваждаме двама кои са в кухнята = на 68, изважзаме още трима де са наряд = 67
Двама човека се губят... Другари редници, кажете ми къде са и кои са тези двама човека?
Това продължава вече час и някой редник накрая плахо от строя се обажда: Д-рю капитан, 68 - 3 прави 65.
А капитана вика: Вие няма да учите капитана, той е завършил математическа гимназия и после висше образование.
След това цялата рота падна от смях на земята, а после кВо се случи да не ви обяснявам..

Скромно и бедно момче от Хасково, ама с чирпанска жилка.. Завърших техникум специалност електроника, оттам след 3 неуспешни опита за МЕИ през 98г. пак за същата специалност, се наложи да вляза в казарма...
Изкарах я донякъде в ШЗО Плевен, ама поради вродения ми нрав имах доста проблеми. Още с влизането, от 500 човека батальон, бяхме отделени 2-ма на които ни беше зададен следния въпрос- на вас двамата, майките и бащите ви са безпартийни, та вие кВо правите тука? Носех "сребърния" нож по непоряди през цялата служба, даже останах наказан да служа в ШЗО-то още 2-ва месеца след набора в т.н. караулна рота, щото си позволих публично да напсувам един полковник.. Ама, той горкия толкоз тъп си беше...

И... така, после в едно секретно ракетно поделение в Стара Загора, където направо ми се разказа играта- през вечер тревога и спринтове по полетата с пълно бойно снаряжение...
Я, бях набора, който първи хвана намалението на казармата от 2 г. на 1,5г. Много не го усетих, че 1/4 от та казарма я прекарах в ареста, както в ареста на поделенията, така и в гарнизонния в Ст.Загора.

И, тука да кажа- военен не е професия, а диагноза.
И един виц от ШЗО, който е всъщност реална случка.
Ротата е строена на вечерна проверка.
Ротния-капитан брои присъстващите..., като цялата рота е от 70 човека..
Капитана брои: - изваждаме двама кои са в кухнята = на 68, изважзаме още трима де са наряд = 67
Двама човека се губят... Другари редници, кажете ми къде са и кои са тези двама човека?
Това продължава вече час и някой редник накрая плахо от строя се обажда: Д-рю капитан, 68 - 3 прави 65.
А капитана вика: Вие няма да учите капитана, той е завършил математическа гимназия и после висше образование.
След това цялата рота падна от смях на земята, а после кВо се случи да не ви обяснявам..

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Даскале, че то пише-"да си спомним младите години ".Кой ми е виновен
,че писах само за казарма ?Те моите младини бяха отдавна и за това малко помня от тях
.Кой каквото иска да пише-лаф да става.

Късмет.Всичко е до късмет.