За забраната на нощния риболов

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: За забраната на нощния риболов

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

кирил великий написа:Споко - "Подемос" - венесеремос!
Не понимаю, что ты говоришь. :D :D :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

lovo-бай СТОЯН написа: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Абе и аз - ха наздраве :drinkers: :drinkers:!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Колега Павел Иванов, да вземем да те канонизираме като светец приживе. Дали като си ловил уклейки си ги мерил с линията дали са в норма,ами ако някоя се е оказала по малка =бракониер. Примера с шофирането го дадох защото и еквивалентно с риболова . Закони има но никой не ги спазва и си намира оправдание. Комшията ми го глобиха 500 лв. за екранче защото е мрежест уред и си плати акта като момченце. Дали думите ми ще хванат дикиш ще кажат колегите. Виждам че ти си единстветия който спазва ЗДП. Поздрави.
Който нож вади сам пада в него.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

И после глобите трябвало още да се вдигнат :shock:

500 лв-за телевизорче :shock:

Нали ако трябва да си плащаш навсякъде такива глоби-трябва заем от Банката бре :lol:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

краси12345678 написа:Колега Павел Иванов, да вземем да те канонизираме като светец приживе...
Айде нема нужда :lol: :lol: :lol: В случаят наблегнах на недоразумението в изказа а именно думата "лицемерие" :wink:
lusienn написа:...Нали ако трябва да си плащаш навсякъде такива глоби-трябва заем от Банката бре :lol:

Като въведат навсякъде такива глоби и най-вече осигурят събирането им , вече наистина ще сме европейци и ще има да се чудим за чий сме драпали и давали зор да ставаме такива :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

КАЯ написа:
borislav58 написа:Да ама не ако има доста рибари нощем няма да има браковци.
С разрешаването на нощният риболов нито ще станат повече риболовци по брега, нито ще намалеят бракониерите.
Не практикувам нощен риболов,щото не ловя целенасочено бяла или шаран, но понякога оставям една въдица на светеща плувка докато си легна. Дънните прибирам, щото ми е по-лесно да го направя на смрачаване, отколкото в тъмното.
И не вярвам, че който е отишъл за няколко дни на риболов ще се прибира вечер на стотици километри да си спи в тях, щото висите ли бил забранен нощният риболов.
Иначе съм за нощният риболов но само от брега. Или ако толкова много се държи да има нощно време лодки във водата само със включени съответните светлини, иначе е бракониер.

е това съм си го мислил отдавна ,даже и маркерите да са със светлинна индикация ,че при положение се пускат уреди за събиране на мрежи ,да се види къде са въдиците.в по-предните страници има още доста подходящи мнения .за всичко си има начин на действие ,но трябва и ЖЕЛАНИЕ :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

краси12345678 написа:Колега Павел Иванов, да вземем да те канонизираме като светец приживе. Дали като си ловил уклейки си ги мерил с линията дали са в норма,ами ако някоя се е оказала по малка =бракониер. Примера с шофирането го дадох защото и еквивалентно с риболова . Закони има но никой не ги спазва и си намира оправдание. Комшията ми го глобиха 500 лв. за екранче защото е мрежест уред и си плати акта като момченце. Дали думите ми ще хванат дикиш ще кажат колегите. Виждам че ти си единстветия който спазва ЗДП. Поздрави.
Що така си мислите бе,хора?Аз също спазвам ЗДП и го твърдя напълно отговорно.Също така спазвам всички закони и правила и от това живота ми не става по тежък,точно обратното!!!По същия начин възпитавам и сина ми и много се гордея с това.
А тук въпроса не опира до това дали някой ще лови през нощта или не.Въпроса е когато нарушаваш правилата:дали ще караш с превишена скорост,дали ще ловиш риба нощем,дали някое друго нарушение,да го правиш с ясното съзнание,че нарушаваш и като те гепят да си платиш съответното наказание,защото си нарушител.
Най - ми е тъпо като чуя някой да реве:Еди кой си хвърлял мрежи пък мен ме глобиха за дребно нарушение.
Лицемерие за мен е факта,че в тая тема ревем като магарета,че това или онова трябва да се промени а сигурно 90 процента от пишещите в темата гордо заявиха,че напълно целенасочено нарушават закона.И какво ако се промени закона по начин,който вие искате?Вие,които се определяте като съвестни риболовци не го спазвате,тогава как очаквате да го спазват тези,които наричате бракониери?
Изображение
Изображение
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Темата не е за това, кой какво нарушение е направил и дали ще отнесе глоба. Дали някой е нарушил закона волно или неволно. Темата е за нощния риболов ,да се разреши или да остане забранен. Нещо се отвлякохме май.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

краси12345678 написа:....да се разреши или да остане забранен...
И какво като остане забранен?
Теб това не те бърка както гледам.
Бракониер е малко преувеличено,но нарушаваш закона,факт.
Дано като "изгориш"гордо си платиш акта без да мрънкаш и търсиш връзки и адвокати да намалиш размера на акта който ти е съставен.
А дано ама надали.
За протокола и аз съм за нощния риболов,но когато е факт,а не сега сам за себе си да търся утеха в действията на другия.
А аз искам да ми обясните как правите пет дневни излети и успявате да сте активни 120 часа?
Защото не веднъж се е случвало да чуваш как сигнализаторите пискат,но пияната манерка не се показва и на сутринта гледа кордата скъсана и казва."Голям ши да е бил щом е скъсал".
Заебават въдиците и ако реши стане и ги провери.Говоря за масовката.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Красимир Атанасов написа: ..........не веднъж се е случвало да чуваш как сигнализаторите пискат,но пияната манерка не се показва и на сутринта гледа кордата скъсана и казва."Голям ши да е бил щом е скъсал"...........
:lol: Неизменна част от магията на нощния риболов :drinkers:
finder357
новобранец
новобранец

Мнение от finder357 »

Преди време силно ме впечатли следният текст :
Красимир Атанасов написа: Езерото незнам дали е зарибявано някога.
Аз и преди съм писал за него,че е с площ от 1 072 km² и 120км дължина.
Но,да питал съм.Отговора който получих беше,цитирам по-спомен.
В езерото няма забрана за риболов и лимит за уловена такава никога :!: независимо от период и пр.
И понеже специално говорихме за щука тогава ми казаха,че по-закон във Швеция във всеки един водоем на площ от едно футболно игрище трябва да има поне една щука задължително.
Излиза , че шведите като много „по-глупави“ от нас са решили проблема с опазването на рибните си ресурси с целогодишно законно присъствие на риболовци по бреговете на въпросното езеро :idea: .

За съжаление ние тук се джавкаме за забрани и ограничения , които никак на може ефективно да се приложат и... за съжаление са по-скоро в услуга на бракониерите с мрежи , ток , или бомби .

Чоплим „трънчета и тресчици“ от рода на „ловил без билет “ , „метнал 9 - 10 въдици“ , „прибрал маломерни рибки “ , или „прибрал над нормата“ , а в същото време до голяма сме слепи за „гредите“ , дето ни вадят очите .

И аз не съм фен на чалгата и шумните разпивки , но... точно присъствието на риболовците по бреговете на водоемите , по всяко време на денонощието е пречка за баш бракониерите . За това и поддържам идеята да се разреши нощният риболов .

А когато се намери ефективно решение с гадното промишлено бракониерство , е... тогава съвсем естествено ще дойде реда и на дребните нарушения .

В заключение , ще цитирам скромното си мнение от една друга тема :
finder357 написа: До колкото имам наблюдения , диференцираната забрана е много по-добра от общата . Повече риболовци по водоемите = по-малко мрежари , токаджии и бомбаджии .

А за съзнанието... Мога да кажа само , че и най-лошият бракониер с въдица , е по-добър от най-добрият бракониер с мрежа , ток , или бомба ....
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Така е ловя нощно време въпреки забраната,но когато се разреши отпада вероятността да плащаш глоби. Относно 5 дневните излети,винаги сме компания от 2 или 3 човека и се редуваме.От 26 г. работя на смени и 4-5 часа сън са ми достатъчни за денонощието.Молбата ми е ,колеги по кротко с острия тон ако обичате,всички го можем. Пак казвам, няма безгрешен човек всеки е нарушавал закон независимо какъв,а закони много.За пиенето ако съдите по Вас ,не значи че и другите го правят. Колега Красимир ,,,,,,, не съди хората без да ги познаваш,ти ако търсиш начини да намаляваш глобите не значи че и другите го правят. А заключения от рода ,,а дано ама надали,, ще даваш за човек който познаваш. Надявам се да не съм обидил някой. Поздрави.
lusienn

Мнение от lusienn »

До тук Анкетата върви добре-и в моя и на повечето писали до сега полза.

Искам да подчертая че нощно време кълве повече рибата от вида Бяла Риба,Сом-които са Качествени риби,и желани трофеи от Риболовците.

Мирни риби също.Отиват и на светеща плувка и на хранилка-фидерова или обикновенна пружина-като си захранил с нещо-захранка риболовна,хляб стар,царевица от консерва или варено жито.

Хората си ловят и на платени водоеми нощно време-та невиждам причина защо и на свободните такива да не си правят кефа-както на платени.

Искъра и още 5 язовира бяха разрешени за 1 сезон пробно-та Аз си направих кефа тогава,
с лагерен огън,заслушан в играта на рибата която пляскаше в близост до брега.

Няма такъв кеф ви казвам-който не е пробвал-да пробва.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

ами отиди на платан водоем колега като искаш да си правиш кефа нощно врема.какъв е проблемът щом я имате тази опция,или ще кажеш пари искат а риба няма.всеки може да си намери причина или оправдание като се направи на по-голям тарикат.
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Четейки мненията на всички, виждам, че българите сме като в онази басня - орел, рак и щука- всеки си има собствено мнение и е почти задължително то да не е като на останалите... След като има хора, които искат да ловят нощем и с това не пречат на никой, а само на браковците - защо не?! Така или иначе се лови нощем. Какво лошо има законно да си заредиш въдиците за през нощта и да се насладиш на нощен риболов?!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”