Директен или Боло

Модератор: sapuna

Rousse
новобранец
новобранец

Директен или Боло

Мнение от Rousse »

Здравейте,на чудесния форум досега само съм чел мнения ,но сега пиша с въпрос ако можете да помогнете със съвет.Ходя за риба почти и само на р.Дунав около гр. Русе изпозвам фидер.Искам да започна друг риболов а именно на леко.Та същината на питанката ми е какво да заприходя Директен или болонеза.Ще се лови дунавска разна - 200-500 гр. до кило :) Мисля 7 м директен или 6 м боло докъм 200лв.Въпроса ми е по-скоро за тия познават реката и знаят как се изменя нивото за дни и местата за риболов се променят драстично! Благодаря на отзовалите се!
P.Borisov
новобранец
новобранец

Re: Директен или Боло

Мнение от P.Borisov »

болото би ти вършило по добра работа за дунава :)
Аватар
валтер
новобранец
новобранец

Мнение от валтер »

Колега,аз също съм от Дунава и ловя с боло 5м и макара размер 2000.Според мен 6 и 7 м боло за Дунав не са много удачни,освен в редки случаи като много високо ниво.Колкото до директния,аз имам 6м и го ползвам по рядко,но пък кефа с него е по голям .
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

валтер написа:Колега,аз също съм от Дунава и ловя с боло 5м и макара размер 2000.Според мен 6 и 7 м боло за Дунав не са много удачни,освен в редки случаи като много високо ниво.Колкото до директния,аз имам 6м и го ползвам по рядко,но пък кефа с него е по голям .
Не само по надписа под аватара разбирам,че си новобранец,не заблуждавай колегата.
Принципно би било добре да имаш и двете ,но когато става въпрос за избор между тях много ясно,че с болото трябва да започнеш и то не по-късо от 6м.Защо-ловиш с директния и в един момент рибата може да се дръпне извън обсега на директния.Ако рибите са ти в краката болото може да се използва и като директен,само не ме питай как :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

butnik написа:
валтер написа:Колега,аз също съм от Дунава и ловя с боло 5м и макара размер 2000.Според мен 6 и 7 м боло за Дунав не са много удачни,освен в редки случаи като много високо ниво.Колкото до директния,аз имам 6м и го ползвам по рядко,но пък кефа с него е по голям .
Не само по надписа под аватара разбирам,че си новобранец,не заблуждавай колегата.
Принципно би било добре да имаш и двете ,но когато става въпрос за избор между тях много ясно,че с болото трябва да започнеш и то не по-късо от 6м.Защо-ловиш с директния и в един момент рибата може да се дръпне извън обсега на директния.Ако рибите са ти в краката болото може да се използва и като директен,само не ме питай как :D
Те това е правилния отговор на въпроса ти колега! +1 за болото
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

Аз на твое място бих си купил за 200лв и двете.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Rousse
новобранец
новобранец

Мнение от Rousse »

d.n.mihaylov написа:Аз на твое място бих си купил за 200лв и двете.
И аз това си мисля ,но понеже имам нисък клас няколко телескопа който само разнасям без да ползвам,мисля ,че идеята за по-качествено боло повече ме блазни :fishing7:
пък и найстина е доста по-универсална пръчка!
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

Rousse написа:
d.n.mihaylov написа:Аз на твое място бих си купил за 200лв и двете.
И аз това си мисля ,но понеже имам нисък клас няколко телескопа който само разнасям без да ползвам,мисля ,че идеята за по-качествено боло повече ме блазни :fishing7:
пък и найстина е доста по-универсална пръчка!
Каквото ти е на душата в мига с парите.....,пък след два - три месеца другото :fishing3:
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Здравей, колега.За мен местата за боло около Русе са много малко,нямаш възможност за изтичане.Риболовците стават все повече.Моето мнение е вземи си ХУБАВ директан поне осем метра,а фидера винаги с теб.Наслука и успех. :fishing12: :fishing1: :fishing6:
Rousse
новобранец
новобранец

Мнение от Rousse »

Ето това което каза колегата Oradev е точно така и си е сериозен довод за моята чуденка :))))) Вие какъв риболов практикувате на реката ,ако не е тайна...
Аватар
валтер
новобранец
новобранец

Мнение от валтер »

butnik написа:

Ето защо не пиша във форума.Ако се опиташ да дадеш едно мнение и съвет, веднага се включват "дежурните разбирачи".От 2007г съм във форума и имах един единствен пост във форума и веднага ми се нахвърлиха двама-трима компетентни.По-късно се оказа, че единия от тях е 15-16г пубер, който модераторите изхвърлиха от форума.За съжаление, г-н Бутник Вие не сте пубер, но се държите като такъв.Почти няма мнение и въпрос,по който да не се включвате.Ценя мнението на всички участници във форума, но някои неща ми идват в повече.
Уважаеми г-н Бутник, не зная как разбрахте от трите реда, които написах, че съм новобранец.За Ваше сведение,аз съм близо на 60г, като повечето от тях съм прекарал на брега на реката с въдица в ръка.Смея да твърдя, че имам много повече опит от Вас ,специално в дунавския риболов.Относно конкретния въпрос на колегата от Русе, посъветвах го за 5м боло, за да може да минава под клоните на дърветата по брега на реката.За сведение на някои "компетентни" риболовци река Дунав не е само голи кейови стени или добре окосени ливади около платени гьолове.
И накрая отново няколко думи за Вас г-н Бутник.Под Вашия аватар прочетох, че трябва да се учим от Вас, Ви питам: за риба ходите ли? За 8г във форума имате 7865 мнения.Направих си труда и сметнах ,че имате средно 82 мнения месечно или над 20 седмично.Станете най-после от компютъра.С радост очаквам 8000 Ви мнение, изстудил съм шампанското.
П.П. Ако може да ми дадете компетентна информация какво кълве в момента по горното течение на Замбези и с колко метрови болонезета ловят в устието на Амазонка.
Бъдете здрав. Валтер
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

По презумпция Дунав е река,но няма нищо общо малките реки във вътрешноста на страната,на места много спокоен като язовир,на места бърз и мощен като планинска река,така че всичко е много индивидуално и зависи от моментното ниво на реката...
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Универсална въдица за плувка на Дунав няма! Всичко зависи от нивото на реката и метерологичните условия.Аз ловя в градската част на Силистра и винаги е различно. Един път се налага да съм с болото друг път рибата ми е в краката и 5 метровия директен ми е достатъчен.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ORadev написа:Здравей, колега.За мен местата за боло около Русе са много малко,нямаш възможност за изтичане.Риболовците стават все повече.Моето мнение е вземи си ХУБАВ директан поне осем метра,а фидера винаги с теб.Наслука и успех. :fishing12: :fishing1: :fishing6:
Как така няма места за изтичане ,а споменаваш фидер,другите как ще изтичат ако си хвърлил фидера.
Валтер,няма да коментирам написаното от теб.Аз моите риболови си ги правя,просто съм спрял отдавна да ги публикувам тук.И ако ще да си на годините на Шотландския боец това не те прави по-добър риболовец.Специално ще ти изпратя шампанско и ягоди за 8000.
С 5м и контрол на линията на Дунава,верно си майстор,шапка ти свалям :prayer:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

На Марица 7 метра боло идва късо понякога ,а кво остава с 5 метра на Дунава ,а годините не са критерий за опита на един риболовец,защото Уил Рейсан на 15 години вече е маганил на състезанията рибари с по 20-30 години опит по английските водоеми.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”