Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

вазможно най-малката въртяща блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
вазможно най-малката въртяща блесна
здравейте колеги.традиционо ползвам в България метод с много малки блесни, с тях ловя от распери до карабалък и уклей. до сега най-малките блесни които см виждал са с размер две нули.моля всеки които знае за по малки блесни да ми пише, и от каде могат да се купят от България или в Европа.
Колега миналата година си купих една блесна.Самоделка,някакъв човек ги прави и ги продават в магазините.Та блесната беше жълта и беше по-малка от всики блесни които съм виждал обаче нямаше написан номер на нея.За жалост я оставих някаде в Струма
Ловил съм много добри кефали с нея.Та всички блесни на този маистор бяха жълти.Магазина е в София на бул.Вардар в бл.132 Може би ги има и другаде.
Дано съм бил полезен

Дано съм бил полезен

Колега, най-малките размери купешки блесни, които можеш да намериш у нас са Mepps - Aglia 00. Имат маса 1,5 гр и са хубави, но далеч не са универсални, мога да ти кажа от опит. По-трудно, но може да се нямери и някой Rublex, номер 0 - тези с тялото от пружинка тежат може би и по-малко.
Това, което сподели за риболова на уклей ми се стори много интересно, може ли да споделиш повече по въпроса, моля? Иначе за кефал и распер тези блесни са много далеч от оптималното, според мен.
Това, което сподели за риболова на уклей ми се стори много интересно, може ли да споделиш повече по въпроса, моля? Иначе за кефал и распер тези блесни са много далеч от оптималното, според мен.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
благодаря колеги.аз не познавам софия , но ште помоля приятели за помощ.да на мепс май са най малки.може някой майстор да опита и по малки
,размер две нули е идеален за кефал,при него колкото по малко по добре.аз лично ползвам основно влакно под 0,20 и малък вирбел, режа оригиналната кука и вързвам друга тройка с тънък повод.ползвам прът 3 м., много нежна макара.тройките които слагам са с различен размер за морунаж и уклей и за дребни кефали 18 номер, за кефал по големи, за по едри кефали и распер по големи куки от фабричните.на малките куки понякога дори се закача и скобар.проблем е че трябва да се ползват тънки влакна, допалнителното утежнйаване не е много удачно , пречи на играта на примамката.при распера има много удари но лошото е че влакната са танки и не може да се замята на далече без утежняване.блесната никак нее малка.за по далечно замятане и здраво влакно имам втори прат.

-
- ще става разбирач
ползвам следната тактика: 2 пръта , единия с малките блесни , а другия с по големи блесни и клатушки , воблери.,първо тарся рибата до брега с малките и след това пробвам с по големите примамки.аз ловя само на марица в бг.,чувал сам че с малки блесни се лови и бяла мряна. винаги режа куките на всички примамки, така може да се подбират подходящи куки, а и загобите на примамки са по малки.
-
- ще става разбирач
до чпс
хваштат се на малките куки 18 , 16. тройки.не е инцидентно.някои за устата други покрай нея.морунажа и той но рядко изван устата.когато са по големи уклейките е интересно
Колега,погледни тук http://www.shop.iantra.com/,мисля,че има каквото търсиш.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: до чпс
Май, май се хващат пръскачи, а не уклей...laplandeca написа:хваштат се на малките куки 18 , 16. тройки.не е инцидентно.някои за устата други покрай нея.морунажа и той но рядко изван устата.когато са по големи уклейките е интересно
...ако съм прав, то и на номера 0 и 1 също налита (пръскача де)
Love & Ribolov
-
- учете се от него
Е , то уклей , пръскач , блескач , беловар , върхар, чаушан... е едно и същоpuntakis написа:Май, май се хващат пръскачи, а не уклей...laplandeca написа:хваштат се на малките куки 18 , 16. тройки.не е инцидентно.някои за устата други покрай нея.морунажа и той но рядко изван устата.когато са по големи уклейките е интересно
...ако съм прав, то и на номера 0 и 1 също налита (пръскача де)

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Малко ОФФ,ама май не е!Поне блескача!IDA написа:Е , то уклей , пръскач , блескач , беловар , върхар, чаушан... е едно и също

Имам едно S.O.M.-че около грам и половина.Ще го потърся и ще го снимам!Много ми беше трудно преди 20 години да замятам с него/мисля се досещате защо/ и по тази причина се е запазило!
-
- вече хвърля и на тежко
Уклей = Пръскач ???Е , то уклей , пръскач , блескач , беловар , върхар, чаушан... е едно и също

Love & Ribolov
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега, за ккво ще ги ползваш по-малките от 00??
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.