Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Щуки не излизат ли сега, по едно време се ловяха там.gladius1 написа:Последните костури, които видях бяха около 150-те грама . Иначе аз есента ходех специално за костур там... На малко рибе с директен и излизаха екземпляри между 100 и 300 грама . Беше голям кеф особено тези от 300 гр. на директния... Тогава за няколко часа съм правил 20+ бр.
Казвали са ми че имало и костури по над 500 гр. ,но такава слука нямах...
Живот и здраве...

-
- ще става разбирач
М тя щуката е забранена но и я няма де....ни бяла риба ни щука ни нищо.Как и да има,целия лиман е опасан с мрежи! На свяко хвърляне мрежа,заболяха ме ръцете да дърпам каякаkasabinho написа:Щуки не излизат ли сега, по едно време се ловяха там.gladius1 написа:Последните костури, които видях бяха около 150-те грама . Иначе аз есента ходех специално за костур там... На малко рибе с директен и излизаха екземпляри между 100 и 300 грама . Беше голям кеф особено тези от 300 гр. на директния... Тогава за няколко часа съм правил 20+ бр.
Живот и здраве...

Да , щуката сега е в забрана от 15 февруари до 30 април
Иначе там щука има... Ловяха я на тапа...Даже и на силикон .
Относно ИАРА то аз никога не съм ги засичал на това място .
Даже миналата година през забраната ходих да се разходя до там и имаше хора ,които си ловяха спокойно ...
karaburov ами ти до сега подавал ли си сигнал в ИАРА относно мрежите на които си попадал ?!
Иначе там щука има... Ловяха я на тапа...Даже и на силикон .
Относно ИАРА то аз никога не съм ги засичал на това място .
Даже миналата година през забраната ходих да се разходя до там и имаше хора ,които си ловяха спокойно ...
karaburov ами ти до сега подавал ли си сигнал в ИАРА относно мрежите на които си попадал ?!
То какво е забранено и какво се лови е друга бира, макар че и люботелския риболов е забранен в лиманаkaraburov написа:М тя щуката е забранена но и я няма де....ни бяла риба ни щука ни нищо.Как и да има,целия лиман е опасан с мрежи! На свяко хвърляне мрежа,заболяха ме ръцете да дърпам каякаkasabinho написа:Щуки не излизат ли сега, по едно време се ловяха там.gladius1 написа:Последните костури, които видях бяха около 150-те грама . Иначе аз есента ходех специално за костур там... На малко рибе с директен и излизаха екземпляри между 100 и 300 грама . Беше голям кеф особено тези от 300 гр. на директния... Тогава за няколко часа съм правил 20+ бр.
Живот и здраве....А уж е забранено за стопански риболов....квато ни е ИАРА-та такава ни е държавата......

-
- ще става разбирач
Любителския не е забранен в лимана
За хващането и пускането на забранени риби всичко е ясно,има закон спазва ме си го!
А за това ,че ИАРА ще дойдат го забрави! Имаше такъв случай на скоро.Няма да обяснявам,че ше ме заболят пръстите да пиша

А за това ,че ИАРА ще дойдат го забрави! Имаше такъв случай на скоро.Няма да обяснявам,че ше ме заболят пръстите да пиша

- SBANKOV
- ще става разбирач
Някой нещо за Тутракан, Пожарево, Дунавци?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Не знам какъв случай е имал, ама само като пишеш тука във форума, а не се обаждаш няма да има смисъл. Аз мога да ти кажа, че пък сегашната иара си играха да правят засади на корабната и изловиха много търмъкчии тези месеци. Така, че ако подадеш сигнал с точни координати за мрежи съм сигурен, че ще ги изловят, а ако се притесняваш, че няма да ти обърнат внимание сигнала се подава писмено щом казваш, че хвърлянето на мрежи било системно.karaburov написа:Любителския не е забранен в лиманаЗа хващането и пускането на забранени риби всичко е ясно,има закон спазва ме си го!

Хм, тея забрани постоянно ги менят - в момента този лиман е позволен за любителският и стопанският риболов. Така че мрежарите са си с право.kasabinho написа:Не знам какъв случай е имал, ама само като пишеш тука във форума, а не се обаждаш няма да има смисъл. Аз мога да ти кажа, че пък сегашната иара си играха да правят засади на корабната и изловиха много търмъкчии тези месеци. Така, че ако подадеш сигнал с точни координати за мрежи съм сигурен, че ще ги изловят, а ако се притесняваш, че няма да ти обърнат внимание сигнала се подава писмено щом казваш, че хвърлянето на мрежи било системно.karaburov написа:Любителския не е забранен в лиманаЗа хващането и пускането на забранени риби всичко е ясно,има закон спазва ме си го!

На ,,ферибота" , някой хора си ловят целенасочено щуклета...въпреки забраната !
Особено нагъл и нахален е един тип с голяма подутина на главата ...
ИАРА къде е ?!!!? Все едно са безбройни масовите места около Русе и не могат да смогнат .
Мисля да спра да посещавам такива масови места поне да не ги виждам такива нагли и гладни месари....!!!
ИАРА къде е ?!!!? Все едно са безбройни масовите места около Русе и не могат да смогнат .
Мисля да спра да посещавам такива масови места поне да не ги виждам такива нагли и гладни месари....!!!
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Че направи му още една подутина на главата на наглеца. 

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
ИАРА какво е виновна - сърди се на хората които измислят законите. Като дойдат иараджиите тези, които наричаш бракониери ще кажат че ловят сом примерно. Вече, ако ги прибират рибите трябва да ги обадишgladius1 написа:На ,,ферибота" , някой хора си ловят целенасочено щуклета...въпреки забраната !

Малко информация от Текето- за цял ден само едно попче на фидер .
- Прикачени файлове
-
- Най-много се ядосах като извадих това
- Снимки0338.jpg (23.65 KiB) Преглеждано 1749 пъти
-
- Манджата. Стръв торен червей и царевица
- Снимки0341.jpg (21.5 KiB) Преглеждано 1749 пъти
-
- Снимки0340.jpg (20.47 KiB) Преглеждано 1749 пъти
-
- Мястото
- Снимки0339.jpg (16.31 KiB) Преглеждано 1749 пъти
На Текето, вече където и да се лови, се плаща такса. Това е нова заповед, която ни показа и прочете таксуващият.
Какво ловите на текето - таранката почна ли да взема, на Дунава при 4 градуса на водата излизаше.ventork написа:На Текето, вече където и да се лови, се плаща такса. Това е нова заповед, която ни показа и прочете таксуващият.

Костур и бяла риба на силикони. За мирните не мога да кажа. Има един, двама, които явно живеят наблизо, защото идват с велосипеди и сме ги засичали няколко пъти да ловят на плувки и дъно, но не сме ги виждали да вадят риби.