Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Павел Иванов »

Като имаме предвид , че Noeby е Рьоби а SeaBass е лаврак , бланка на Торай и Фуджи кит , то не виждам защо да не стават .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
todorr
новобранец
новобранец

Мнение от todorr »

Здравейте, колеги!
Моля за помощ за избор между три бюджетни спининга! Ще ловя предимно по Марица, като ще търся основно щука и сом, а не кефали. Ще се ползва рядко и на открити водоеми. Става въпрос за следните въдици:
1. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=169" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
2. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 1896&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; / 2,70 14-40/
3. http://akulataflyfishing.com/product_in ... 178e69270d" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
За да е ясно- питам, защото няма къде да ги видя на живо и да ги пипна. Интересува ме доколко отговарят посочените тестове и строй и ако може да посочите реалните такива. Отговарят ли посочените тегла? Кой според вас е най-добрият от тези по отношение на здравина, лекота, кастинг и т.н.? Кой бихте ми препоръчали или кой бихте предпочели самите вие? Четох епизодични отзиви за тези въдици, че са добри за парите си, но в повечето просто се споменават като модели и не мога да преценя качествата им. Предварително да кажа, че знам, че са евтини и чудеса от тях не могат да се очакват, но засега съм се ориентирал към такъв тип въдица.
Предварително благодаря за отговорите! Поздрави!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

нямам въпросните въдици,но по характеристики нито една от тях не става за спининг на сом,за щука може би,макар,че ми е трудно да повярвам,как някоя от въпросните въдици,ще извади щука 5+кг. от закачки или водорасли.
валатът не най-лошото нещо на света
todorr
новобранец
новобранец

Мнение от todorr »

Благодаря, колега, за отговора. Примамки ползвам до 30-35 гр. максимум. Искам да имам възможност да изхвърлям и по-леки такива от 12 до 14/15 гр.. Затова и избирам въдици с подобен тест и ме интересува доколко е реален теста на посочените въдици и коя евентуално е по-здрава. За трофейни сомове може би не стават, но такива, каквито най-често се закачат от 4/5 до 8/9 кг. мисля, че няма да има проблем. Вадил съм подобни и с по-непретенциозен /бюджетен за 70 лв./ спининг, но го счупих /не при вадене на риба/. Това е и причината да търся друга въдица. Трофейни щуки също не останаха много. Но пък ако се закачат удоволствието ще е по-голямо, особено при успех.
Поздрави!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Абе то трофейна щука и с лайт такъм ще се извади, стига с тия глупости, теста на въдицата показва какви примамки изхвърля най-добре, не можем да съдим по тези показатели дали ще извади дадена риба или не. На 90% нещата зависят от задвъдичното.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
todorr
новобранец
новобранец

Мнение от todorr »

Здравейте!
Не разбирам къде е глупостта и за моя пост ли се отнася. В отговора си на написаното от колегата Аксел първо споменавам именно тежестта на примамките, които използвам. Затова съм посочил въдици с подобни тестове във въпроса си. Не питам може ли да извади трофейна риба, а пиша, че ако има и я извади, това е добре. Въпросът ми е доколко е реален теста на въдиците, които съм посочил, точно заради теглото на примамките, които използвам. Ако някой ги има и сподели впечатленията си, ще бъда благодарен. Отговорът може да е полезен и на някой друг във форума. Ако не, здраве да е.
Поздрави!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Не,не говорех за теб, ти правилно си се ориентирал от към тест, просто не съм съгласен с твърденията, че щука 5+ не можеш да я измъкнеш с такъв такъм, каквото ще да е мястото.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

ами колега Граховски,с лайт такъм,само ще гледаш жално към щука 5+ завряна под купчина водорасли.Съвсем правилно колегата Тодор се е ориентирал към пръчки с по-малък тест,всички искаме такива,но за съжаление за да са достатъчно здрави горната граница на изхвърляне на примамки трябва да бъде минимум 80гр.Сомчета-бебета по 2-5кг се вадят с всякаква въдица,но от 15 нагоре нещата са доста различни.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Горна граница на теста "минимум 80гр." , лично според мен , е актуална само и единствено при целенасочен риболов на сом . От там на там е излишно презапасяване убиващо удоволствието от риболова като цяло .
Лично мнение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

съгласен съм напълно,но човека уточнява,че няма да лови кефали,с тези пръчки,които е изброил,закачи ли читава риба,най-много да му се случи нещо такова:
/www.youtube.com/watch?v=FQ1QrUyf0U4
todorr
новобранец
новобранец

Мнение от todorr »

Здравейте!
Изгледах клипчето, колега Аксел. Не открих особена връзка, но както и да е.
Никой не даде информация за въдиците, за които попитах. Тогава да задам друг въпрос. Ако се откажа от по-леките примамки, може ли някой да посочи добра въдица, с тест примерно 20-60 или около, до 100 лв., достатъчно мощна да се справи с по-едри риби, с тегло максимум до 220 гр., но реално? Май станаха много изискванията за бюджетна въдица.
Благодаря предварително на всеки, който сподели от личен опит.
Поздрави!
ventork
новобранец
новобранец

Мнение от ventork »

......ами обстоятелствата при мене са следните:алпиниско слизане,заставане на един крак на някоя скала внимателно хвърляне на 18-25гр глави и силикони 10-12см,на дълбочини 23-32м, дистанция-колкото можеш надалеч,удари на риби от 3-7кг,после зверско вадене през скали покрити с миди и накрая алпинско изкачване..........миналата седмица счупих една от любимите си пръчки при изкачването.Модела въдици,който визирам са някакви безисвестни китайки наречени премиер Кристал или нещо такова/виж ги в сайта на Филстар/,грозни като смъртта,неугледни но много твърди,а оттам и добра чувствителност,леки и не на последно място почти без пари.....като знам на какви напъни съм ги подлагал с тези риби извадени от тези дълбочини на дистанции40-50м трябва и да са здрави,поне аз все още не съм успял да ги счупя.Ползвам и медиума на който пише горна акция 21гр,според мене 35гр и МН-28гр всъщност някъде до 48гр.Другите ми въдици са повече да си начеша егото,защото ловя с тях на места,които са безопасни,но и обикновенно безрибни.Поздрави.
Това е цитат от друг форум, на колегата Аксел.
Става въпрос за тази https://megafishing.bg/product/4584/vad ... -2-6m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Не съм виждал тази въдица, но за тези пари и от мнението на колегата Аксел, мисля че е добър вариант.
Поздрави.
Prangov99
новобранец
новобранец

Мнение от Prangov99 »

Колега radogagov, имам същата въдичка от около 2 години и съм много доволен от нея, с нея съм изкарал доста риби и не ме е подвела нито веднъж. Според мен, от многото макари които съм и слагал, мисля че макара около 205-210 грама е най добре визирам една тика дуна спин 1000. За новият сезон мисля да заприходя и аз една 210 грамова красавица .
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Аз заприходих един Pflueger Supreme XT 2000 SLG. Макаричката е JDM и тежи 195гр. по каталог. Отговаря на размер 2004 по Дайва. Не съм я тествал все още, но смятам да заложа на нея, поне за този сезон.
Прикачени файлове
DSC09236.JPG
DSC09236.JPG (2.25 MiB) Преглеждано 1229 пъти
Изображение Изображение Изображение
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

todorr написа:Здравейте!
..., достатъчно мощна да се справи с по-едри риби, с тегло максимум до 220 гр., но реално?...
Колега, по-горе писа, че ти трябва спининг за щуки и сомове а след това - за едри риби до 220 гр. Нещо не ми се вързва логиката :roll:
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”