ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Метод фидер- тактика и монтаж.

Мнение от butnik »

При флат метод фидера гранулата е по-удачния вариант,не захранката,но не е грешно и тя да се използва,ако искаш да събираш дребосък.
Изображение
Изображение

Други варианти при които може да се използва храна или гранула са
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последните две снимки не са мои,че не ми се ровеше.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Браво колега! Много добра и полезна тема. Аз искам само да питам повода не е ли малко къс за този вид риболов? Обикновено се използва повод около 50 см...
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Привет, имаш ли спомен какви са гранулите на втората снимка - размер, аромат, марка?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

IVKOPIVKO написа:Обикновено се използва повод около 50 см...
Стига де! Дръжте се малко по-отговорно :twisted:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Гранулата е на Сенсас,аромат скопекс.Задължително лепилце за тях,ако искаш да са в този вид от снимката.Ако ги преувлажниш се получава една такава каша,на която липсва естетика,но лови пак :D
Изображение
Ивко,темата е за метод хранилки,където повод над 10см е ерес :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Добре....аз съм новобранец...прочетох цялата тема.
Какво научавам? - Колегата създал темата, се опитва да ми обясни неговия начин за риболов с метод фидер. (това е първото мнение)
Започва с основите, и се очаква да продължи с обясненията.
Какво следва да науча? - Нищо....критики към неговия монтаж и тактики, без предлагане на алтернативни такива до намесата на колегата Butnik.
Темата е за МЕТОД фидер, и ако има развитие, ще я следя с интерес.
Поздрави и наслука !
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

butnik написа: Изображение
Последните две снимки не са мои,че не ми се ровеше.
Колега butnik, би ли обяснил малко по - подробно монтажа на снимката?
Благодаря предварително.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Флат Метод Фидер- тактика и монтаж.

Мнение от баничката »

markas написа:Добре....аз съм новобранец...прочетох цялата тема.
Какво научавам? - Колегата създал темата, се опитва да ми обясни неговия начин за риболов с метод фидер. (това е първото мнение)
Какво следва да науча? - Нищо....критики към неговия монтаж и тактики...
Критиката не е лошо нещо, идеята ми беше да покажа моя начин на работа на метод фидер, а именно със специалната "захранка метод",
например тази:
Изображение

тя е измислена точно за тоя монтаж, за по-дребни риби- каракуди, платики, шаранчета до 1.5-2 кг. и т.н. и веднага ме застреляха шаранджии със пелети, защо пресявам и т.н., като тази захранка задължително се пресява, други искали царевица и червеи да и добавят и т,н. и се измести темата към типичното шаранджииство, където се гонят големи риби и се захранва с други неща.
Пак казвам- темата е интересна, не само за мен, евала на butnik че се включи и той за мен винаги е бил за пример. :smt038
Последно промяна от баничката на Сря Фев 25, 2015 1:55 pm, променено общо 2 пъти.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Браво, темата е тръгнала - много хубаво включване на Бутник със снимките. Искам и аз специално да питам за един модел мои хранилки - сега ще снимам. Та как задържа по-стабилно захранка - паста ли се поставя някаква залепваща или някакво специално лепило. Направо препоръчайте нещо с линк.

Изображение

Поправих снимката - осем см. е дълга. Зелените шайби са тежести. Разглобяеми хранилки са и тежестите се махат.
Последно промяна от кирил великий на Сря Фев 25, 2015 4:30 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

markas написа:Добре....аз съм новобранец...прочетох цялата тема.
Какво следва да науча? - Нищо....критики към неговия монтаж и тактики, без предлагане на алтернативни такива до намесата на колегата Butnik.
Темата е за МЕТОД фидер, и ако има развитие, ще я следя с интерес.
Поздрави и наслука !
Аааааа не,не! Не си прав...прочети пак мненията на колегите! Обяснени са грешките при този вид риболов! Във форума има много стойностни теми по този въпрос и ако се разрови човек,ще научи всичко,а сега какво става...бутника пуска за кой ли път снимки в подобни теми! Нищо напротив разбира се ама и на него му е втръснало да се повтаря(сигурен съм)!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

кирил великий написа:Браво, темата е тръгнала - много хубаво включване на Бутник със снимките. Искам и аз специално да питам за един модел мои хранилки - сега ще снимам. Та как задържа по-стабилно захранка - паста ли се поставя някаква залепваща или някакво специално лепило. Направо препоръчайте нещо с линк.

Изображение

Малко неясно снимах, но са осем см. Зелените шайби са тежести. Разглобяеми хранилки са и тежестите се махат.
Тази си е баш за паста,лепилце или обикновен качамак! Лепиш с пастата от всички страни и добавяш със стискане по рехавата захранка отгоре! Лично аз съм слагал и малко коноп,зърна царевица и други семена и съм имал успех! Куката на 10тина сантиметров повод,на косъм или не(ти си решаваш)....забита в захранката или свободна(пак ти си решаваш)! Предполагам,че натъпкана ще е доста тежка и ще се постигат добри дистанции с нея...измери си я пълна!
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

Най- точното название на точно тази хранилка е ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР.Така че описваите начините за ловене именно с нея за да бъде интересна темата и да не я разводняваме с хилядите други хранилки.Дерзайте.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

StaAnt написа:Най- точното название на точно тази хранилка е ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР.Така че описваите начините за ловене именно с нея за да бъде интересна темата и да не я разводняваме с хилядите други хранилки.Дерзайте.
Лошо няма,но заглавието на темата е Метод фидер...! Ако ще се ограничим само до флат метод фидер,колегата да си оправи заглавието,поне! :drinkers:
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

hshopov написа:Куката на 10тина сантиметров повод,на косъм или не(ти си решаваш)....забита в захранката или свободна(пак ти си решаваш)!
При тази хранилка ако куката е забита в захранката, не знам като падне на дъното дали куката ще е отгоре.При метода тежестта е от долу и метода пада с храната и куката на горе ,но тук..?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

dimmitov написа:
hshopov написа:Куката на 10тина сантиметров повод,на косъм или не(ти си решаваш)....забита в захранката или свободна(пак ти си решаваш)!
При тази хранилка ако куката е забита в захранката, не знам като падне на дъното дали куката ще е отгоре.При метода тежестта е от долу и метода пада с храната и куката на горе ,но тук..?
Не виждам добре снимката,но ако едното и перо(на хранилката) е утежнено ще е отгоре! Лично аз като забивам,целя да не оплитам повода та не я млатя сериозно в захранката! Мятали сме и на пружини с качамак с куки забити в качамака( и ти си го правил,сигурно) и сме ловили независимо къде е забита куката! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”