Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Модератор: Paublo_Eskobar
- hshopov
- разбира нещата
Re: ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Лош късмет имаш...таман да ти пратя една форма с уговорката да ми оправиш снимката,горе и се оправих(сърди се на Ачо)chirusa_bg написа:Аз утре съм с фидера. И други ден пак.
Взимам метода и ги почвам, ама ще мачкам с ръка, че си затрих пресата...

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Тоя фидер ми хареса.
Какви пари струва,ако някой го продава тук.
Дигал 4.80 мъртва тежест.
Е от тука мернах.
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q= ... 6606563617" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow .
Днеска било Петък-ден на майстора.А идват и почивни дни няколко дни.
Който ходи някъде да сподели-дали кълве и какво е хванал.
Толкова бързи 9 страници за тема не е имало скоро.

Какви пари струва,ако някой го продава тук.
Дигал 4.80 мъртва тежест.
Е от тука мернах.

Днеска било Петък-ден на майстора.А идват и почивни дни няколко дни.
Който ходи някъде да сподели-дали кълве и какво е хванал.
Толкова бързи 9 страници за тема не е имало скоро.

Риболовци.
Най-успешно за метод фидера е на пропадане,ако не клъвне до достигане на дъното презамятаме.

- hshopov
- разбира нещата
mundzi написа:Най-успешно за метод фидера е на пропадане,ако не клъвне до достигане на дъното презамятаме.![]()

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Много се извинявам на Бетовен и другите кориефи ерудити, относно темата флат метод фидер или как се лови с метод фидер, но, ако Баничката казв, че за флат метод фидер, не е нужно да се ползат храни с едри частици, пък някои от вас твърдят че са глупости, то тогава, защо специализираните храни за метод, са тоно на прах, и няма грам едра частица ? Евентуално са помислили, хората че това определено наяжда дребните риби . Де да знам, явно са тъпи копелета, които си продават ей така миксовете !
Друг е въпроса, когато ползваме пелети , и този момент го има, никой не спори !
И да..... Шарана и каракудата, казват, че не обичали съпротивление Аз лично, много радко се случва да ловя с метод , ама много рядко, но до сега, не съм имал случей, мой монтаж да слагам стопер от зад ад метода ! Как да ви обясня, .... просто шарана и едрата каракуда на пример, не обичат съпротивление !
Нямам какво повече да напиша, другото сами ще се сетите, ебаси шаранджиите, защо ли си държат въдиците напред , и с охлабен аванс ? Винаги съм се питал !
И да..... Шарана и каракудата, казват, че не обичали съпротивление Аз лично, много радко се случва да ловя с метод , ама много рядко, но до сега, не съм имал случей, мой монтаж да слагам стопер от зад ад метода ! Как да ви обясня, .... просто шарана и едрата каракуда на пример, не обичат съпротивление !
Нямам какво повече да напиша, другото сами ще се сетите, ебаси шаранджиите, защо ли си държат въдиците напред , и с охлабен аванс ? Винаги съм се питал !
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Храните за метод фидер са търгоски трик на фирмите производители. Няма никакво значение дали ползваш специална храна метод фидер, за мач или щека на шарана му е все тая. Фината храна за флат метод фидерите е необходима от гледна точка на това да не прехранваш рибите по време на състезание и едрите частици се заклещват между ребрата на хранилката. Ако ползваш пелети трябва да са микро по същата причина. Отновно съпротивлнието нито една риба ме обича съпротивлние. Ако усети съпротивление тя разбира че нещо не е наред и веднага плюе стъвта. Когато се говори за фидер трябва да се прави ясно разграничение между отдлните методи защото има отчетливи разграничения между тях.Иво Вълов написа:Много се извинявам на ......
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- hshopov
- разбира нещата
Самозасечка,Иво,от тежкото олово! В повечето случаи като погълне и се убоде,шарана се вдига нагоре и потегля назад и се засича сам... Аваснса го отпускам да не ми скъса някоя торпила основното влакно! С флат метод фидер хранилка съм ловил в малки водоеми,плитки и обрасли с треволяк и тинесто дъно(все пак разчитам,че по леката и плоска хранилка ще потъне идея по малко в тинята и рибата ще я намери по лесно) Не съм пресявал храната защото съм на мнение,че само по себе си петното от хранилката ще привлече рибата,но е малко за да я нахрани....самия и обем не е голям! Не ползвам стопер за самозасечка,защото по лекото и тегло не е критерий за сигурно самозасичане(това е мое мнение), а и както казваш ти съпротивлението също е фактор особено при наплашена риба! Понякога в сместа съм добавял и умрял бял червей(ранна пролет) без това да повлияе на формата на храната в хранилката и ако съм сигурен,че плевел,няма! Повода ми е около 10 сантиметра,а на куката обикновенно сладка царевица,бял или торен червей и съм имал успех както с шаран така и с едра каракуда! Хвърлям,обирам внимателно и чакам удар...това накратко! Чао от менИво Вълов написа:Много се извинявам на Бетовен и другите кориефи ерудити, относно темата флат метод фидер или как се лови с метод фидер, но, ако Баничката казв, че за флат метод фидер, не е нужно да се ползат храни с едри частици, пък някои от вас твърдят че са глупости, то тогава, защо специализираните храни за метод, са тоно на прах, и няма грам едра частица ? Евентуално са помислили, хората че това определено наяжда дребните риби . Де да знам, явно са тъпи копелета, които си продават ей така миксовете !

- баничката
- ще става разбирач
Пълно е с обсебени от злоба чичовци във форума.
Има колеги, които ги е гнус и страх да пускат теми вече за тактиките на риболов, заради такива, които след третия пост ще им кажат, че са глупаци, че копират и т.н.
Мисля, че модераторите трябва по-често да прилагат закона от правилата за обиди Развитието на тема като тази ще откаже сума ти хора да си пуснат своятема- АДЖЕБА тема КАК ТЕ ловят, монтажи и т.н. и да чакат съвети как е по-добре...
за награда ще получат нещо такова от някой:
"това, колега което си написал е глупаво" и КРАЙ,
не се казва каво е "Умното", защото ги е страх самите тях да не ги опсуват по същия начин.
OЩЕ В ПЪРИЯ ПОСТ НАПИСАХ, ЧЕ ТАКА ЛОВЯ АЗ, ЧЕ ФЛАТ МЕТОДА ЗА МЕНЕ Е УСПЕШЕН И ТОЧКА, И ОЩЕ ГО МИСЛЯ, КОЙТО ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ ДА МИСЛИ.
аре...
На тия ще кажа само, че няма начин да манипулират всички във форума и аз вече си имам фенклуб, които гаранция ще опитат моя начин на риболов на Флат Метод Фидер, темата е велика, за разлика от някои, които я налазиха, именно за дребна и средна риба с пресята захранка и петно на 30- 35 метра, а който го е яд- да се хапне отзад.
Аз бях дотук.
Има колеги, които ги е гнус и страх да пускат теми вече за тактиките на риболов, заради такива, които след третия пост ще им кажат, че са глупаци, че копират и т.н.
Мисля, че модераторите трябва по-често да прилагат закона от правилата за обиди Развитието на тема като тази ще откаже сума ти хора да си пуснат своятема- АДЖЕБА тема КАК ТЕ ловят, монтажи и т.н. и да чакат съвети как е по-добре...
за награда ще получат нещо такова от някой:
"това, колега което си написал е глупаво" и КРАЙ,
не се казва каво е "Умното", защото ги е страх самите тях да не ги опсуват по същия начин.
OЩЕ В ПЪРИЯ ПОСТ НАПИСАХ, ЧЕ ТАКА ЛОВЯ АЗ, ЧЕ ФЛАТ МЕТОДА ЗА МЕНЕ Е УСПЕШЕН И ТОЧКА, И ОЩЕ ГО МИСЛЯ, КОЙТО ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ ДА МИСЛИ.
аре...
На тия ще кажа само, че няма начин да манипулират всички във форума и аз вече си имам фенклуб, които гаранция ще опитат моя начин на риболов на Флат Метод Фидер, темата е велика, за разлика от някои, които я налазиха, именно за дребна и средна риба с пресята захранка и петно на 30- 35 метра, а който го е яд- да се хапне отзад.

Аз бях дотук.

Последно промяна от баничката на Съб Фев 28, 2015 9:09 am, променено общо 1 път.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Така е- много злоба и негативна енергия има тука !
Нека настигнем поне руснаците ... Стига епитети и заяждания !
Американски форум ...
Питаш нещо ?
- И ти отговарят точно,ясно ...
Руски форум ...
Питаш нещо ?
- И тебе те питат ?
Български форум ...
Питаш нещо ?
- И всички започват да ти обесняват колко си тъп ...
За успокоение на нервите ето една красива извита фидер ПРЪЧКА !

Моят въпрос е :
-Ако има някой дето целенасочено е ловил черна мряна с плосък метод фидер в Марица да сподели стръв , захранка,
аромати ???
Благодаря -предварително !!!

Нека настигнем поне руснаците ... Стига епитети и заяждания !

Американски форум ...
Питаш нещо ?
- И ти отговарят точно,ясно ...
Руски форум ...
Питаш нещо ?
- И тебе те питат ?
Български форум ...
Питаш нещо ?
- И всички започват да ти обесняват колко си тъп ...
За успокоение на нервите ето една красива извита фидер ПРЪЧКА !

Моят въпрос е :
-Ако има някой дето целенасочено е ловил черна мряна с плосък метод фидер в Марица да сподели стръв , захранка,
аромати ???
Благодаря -предварително !!!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вълов,не и тук моля те.Иво Вълов написа:Много се извинявам на Бетовен и другите кориефи ерудити, относно темата флат метод фидер или как се лови с метод фидер, но, ако Баничката казв, че за флат метод фидер, не е нужно да се ползат храни с едри частици, пък някои от вас твърдят че са глупости, то тогава, защо специализираните храни за метод, са тоно на прах, и няма грам едра частица ? Евентуално са помислили, хората че това определено наяжда дребните риби . Де да знам, явно са тъпи копелета, които си продават ей така миксовете !

мммммдаааа храната за метод е много фина,но не винаги

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
[quote="butnik"][/quote]
Ицо, аз не питам и не говоря, за храната с добавките в нея, а говоря зза чистата храна за флат метод фидер, па ти ако искаш и слагай после и нарязани гасеници в нея.
Това явно са някакви иновации , все едно на качамака, да му прибавя, малко царвичка така, житце да му нахакам червейчета ей така за разнообразие, !
Не знам, само питам и допитвам и се уча, па ако наистина има по голям ефект, то тогава супер !
Ицо, аз не питам и не говоря, за храната с добавките в нея, а говоря зза чистата храна за флат метод фидер, па ти ако искаш и слагай после и нарязани гасеници в нея.
Това явно са някакви иновации , все едно на качамака, да му прибавя, малко царвичка така, житце да му нахакам червейчета ей така за разнообразие, !
Не знам, само питам и допитвам и се уча, па ако наистина има по голям ефект, то тогава супер !
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Моята първа среща със така нареченият "метод флат фидер"датира още от 99 година!
Но ако ви кажа какво представляваше и как изглеждаше, нама да повярвате. Но за мен този човек който ловеше по-този начин е пионер във този вид риболов и някой му открадна идеята и направи пари от това. А как ловеше само... нашите пружини само гледаха.
Но ако ви кажа какво представляваше и как изглеждаше, нама да повярвате. Но за мен този човек който ловеше по-този начин е пионер във този вид риболов и някой му открадна идеята и направи пари от това. А как ловеше само... нашите пружини само гледаха.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Вълов, спора беще нужно ли е пресяването на захранката, а не дали съдържа едри частици или е фина като прах. Целта е храната да е по лепкава и стегната за да стои на метода, а не още при приводняването да почне да пада. Трябва да стигне цяла дъното и там да почне да работи. Затова при метода пресяването си губи смисъла. Ако е кошничка, моите уважения......аерирай три пъти ако искаш.
Баница, не ми дреме как ловиш, твоя си работа.
Но не вкарвай в заблуда неопитните колеги. Далече си от истината.
Последно да ти кажа. Един човек когато не може да обори опонента си с факти, става груб и почва да обижда.
Баница, не ми дреме как ловиш, твоя си работа.
Но не вкарвай в заблуда неопитните колеги. Далече си от истината.
Последно да ти кажа. Един човек когато не може да обори опонента си с факти, става груб и почва да обижда.
Последно промяна от Bethoven на Съб Фев 28, 2015 12:00 pm, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вълов,фината храна е за водоеми в Англия ,повечето от които не надхвърлят метър.За това измислиха и банджото да им стига храната до дъното при по дълбоките.Ай мисли сега на какви водоеми ловиш и колко са дълбоки и каква храна да сложиш.Храна се подбира и според дълбочина.Риболова не е само да хвърляш и да чакаш,а е съвкупност от много неща.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Интересно шампионите ползват две сита във филмите и казват че този метод е най-удачен
за дълбочини от половин до 2метра и половина .
Каналите им са плавателни на Енгилизите и реките пълноводни също плавателни.
Езерата около замъците са дълбоки и имат за цел естествена преграда от набези и не са до
мадята БУТНИК .
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%B7%D0%B0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
В Берлин каналите също са плавателни и има доста рибари по тях !
Не подвеждай младите рибари защото не знаеш от къде извира ТЕМЗА !!!
Бутник много обичаш да пикаеш срещу вятъра !
Щом си по голям шампион от шампионите направи един филм - От рода " Всичко ми е ясно".
Казах ти още преди година да си смениш ГРОЗНИЯТ АВАТАР че дразни ХОРАТА !!!
Ще ми отговориш ли подобаващо за маришката мряна или ти си е ловиш на ПУКАНКИ ...
Този начин на риболов не е само за ШАРАНИ в прекият и в преносният смисъл.
Сега понеже е ТОДОРОВ ДЕН ДНЕС !!!
Нашта маса поздравява БАНИЧКАТА и ВСИЧКИ Тодоровци,Теодорки и рибари .
за дълбочини от половин до 2метра и половина .
Каналите им са плавателни на Енгилизите и реките пълноводни също плавателни.
Езерата около замъците са дълбоки и имат за цел естествена преграда от набези и не са до
мадята БУТНИК .
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%B7%D0%B0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
В Берлин каналите също са плавателни и има доста рибари по тях !
Не подвеждай младите рибари защото не знаеш от къде извира ТЕМЗА !!!
Бутник много обичаш да пикаеш срещу вятъра !
Щом си по голям шампион от шампионите направи един филм - От рода " Всичко ми е ясно".
Казах ти още преди година да си смениш ГРОЗНИЯТ АВАТАР че дразни ХОРАТА !!!
Ще ми отговориш ли подобаващо за маришката мряна или ти си е ловиш на ПУКАНКИ ...
Този начин на риболов не е само за ШАРАНИ в прекият и в преносният смисъл.
Сега понеже е ТОДОРОВ ДЕН ДНЕС !!!
Нашта маса поздравява БАНИЧКАТА и ВСИЧКИ Тодоровци,Теодорки и рибари .