Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от кирил великий »

Днес "Панчарево" платеното. Едри и трудни пъстърви - едвам попипват на големия мостик в средата в краката до мостика. Смених директния с къса въдичка. Моят авер Даниел също. Направихме около 3.500 с четири пъстърви. Водоемът е напълно размразен. Уж топло, но заради силния вятър от Самоков се намръзнахме. Другите колеги се оттегляха общо взето за час, час и нещо почти без риба или с по една. Изключение направи редовен риболовец с малка блесна, познавам го добре, но не и по име, който последователно хвана и върна следните рибета - три сома по кило; един шаран 4.500 кг. налапал здраво блесната; един сом 4 кила и три затармъчени каракуди, които си взе. Днес му беше ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

bogno написа:...ама май ще хвана по реката около "Враждебна",...
Не се хаби . Благодарение на регулираното всекидневно изпускане на Пънча , реката е един ужастен ужаст за риболов .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

На Пожарево лед няма.Вчера хубав риболов на пъстърва докато не излезе много силен вятър и всичко замря.Следобяд се излъга и едно шаранче.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Павел Иванов написа:
bogno написа:...ама май ще хвана по реката около "Враждебна",...
Не се хаби . Благодарение на регулираното всекидневно изпускане на Пънча , реката е един ужастен ужаст за риболов .
В неделя следобяд си става риболов, когато спрат водата от горе, но е само за няколко часа. :wink: Ако успеете да издебнете момента ще останете приятно изненадани.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
lebi_losh
новобранец
новобранец

Мнение от lebi_losh »

Както обещах вчера, днес се разходих до чепинци, но за малко да се капотирам!!! С триста мъки и упорито сменяне на тактики успях да излъжа 4 броя кустур, стръв бял, два вида рибки и накрая пинки.Мощен удар на дънната на каракудка , но не стана нищо не можа да потегли.Рапорт даден!!!
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Предполагам , че знаеш , че в момента щуката е забранена и използването на каракуда за стръв не е много удачно решение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Аз пък се отказах от реката и направих платена любов на Панчарево.Пъстърва кълве мн.добре на бял и на малки клатушки,риби около 40см.Учудващо че излиза и не малко шаран,за следобеда- 7-8бр.на целия гьол с добър размер.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
chelebiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chelebiev »

Колеги, знаете ли как е положението на платения басейн на Требич? Дали пускат пъстърви, че ми се е дояло, а искам и да съчетая с хубавото време. Благодаря предварително!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Днес не знам какво ми стана в ранния следобяд и реших пак да пробвам пустото Чепинци. Мира не ми дава тоя проклет гьол. 11то поредно капо, обаче не се предавам. :mrgreen: Нарамих спинига и газ натам. Обходих целия бряг до драгата, успореден на затворения път. Ужасен насрещен вятър. Всякакви силикони пробвах, но уви нямаше дори и помен от риби. От другата страна вървеше някакъв не съвсем отчайващ риболов на плувка, по думите на колегите. Нормален човек би го задраскал тоя гьол след 11 ходения без риба, обаче аз съм тъп и упорит и продължавам... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

bogno написа:Аз пък се отказах от реката и направих платена любов на Панчарево.Пъстърва кълве мн.добре на бял и на малки клатушки,риби около 40см.Учудващо че излиза и не малко шаран,за следобеда- 7-8бр.на целия гьол с добър размер.

Потвърждавам, и аз бях вчера и аз хванах. От 14:30 до към 17:00 резултата беше 2 шарана и една пъстърва на фидер. Кълвеше постоянно, но толкова слабо, че едвам можеше да се отчете с 1 оз връх.
Аватар
spower
новобранец
новобранец

Мнение от spower »

Днес до обяд бях на платеното на Панчарево шаран и пъстърва си кълве. Не е гол след гол, но се хваща. Аз се прибрах с един 2кг шаран за около 3ч висене на плувка на бял с легнал на дъното повод.
20150302_130336.jpg
20150302_130336.jpg (1.79 MiB) Преглеждано 1299 пъти
20150302_130336.jpg
20150302_130336.jpg (1.79 MiB) Преглеждано 1299 пъти
Прикачени файлове
20150302_121706.jpg
20150302_121706.jpg (2.09 MiB) Преглеждано 1299 пъти
https://eleganten.top/ Мото и авто аксесоари.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

И аз днес висях цял ден на Панчарево. Три пъстърви и два откача, едната взе на моска с червеночи точки, другите на изкуствена камола с микроджиг глава. Казаха че към четвъртък пак ще зареждат,е се е посвършила.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

empar написа:И така....малко кофти новини от Челопечене...
Днес се разходих до въпросното място - новините стават от кофти към по-зле :mrgreen: !

Насипват пръст в изоставения имот преди моста на р.Лесновска !
Най-вероятно след завършването на работите и от там няма да може да се минава до езерото.

Ще остане само "Трасето на Чируса",
Ама и той е зависим от дъждовете и нивото на реката :evil: !

Като погледнах днес - отвсякъде е "завардено" положението :mrgreen: !

Най-вероятно, тия с "нивите" пак да разкопаят и малкото останали черни пътища !
Dreamer85
новобранец
новобранец

Мнение от Dreamer85 »

Здравейте,колеги.В събота бяхме на Доганово.Пристигнахме към 8:30 и нямаше никой.Бяхме на гьола,където преди можеше да си вземаш рибата,а сега е 5лв на въдица и 5лв кг риба.Водата беше много мътна и затова се настанихме в края,където се изтича.Кълвеше рядко и към обед 4-рима човека имахме 10 пъстърви и едно малко шаранче.Това е от мен,може би ако се избитри,ще има по добри резултати.
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Dreamer85 написа:Здравейте,колеги.В събота бяхме на Доганово.Пристигнахме към 8:30 и нямаше никой.Бяхме на гьола,където преди можеше да си вземаш рибата,а сега е 5лв на въдица и 5лв кг риба.Водата беше много мътна и затова се настанихме в края,където се изтича.Кълвеше рядко и към обед 4-рима човека имахме 10 пъстърви и едно малко шаранче.Това е от мен,може би ако се избитри,ще има по добри резултати.
Благодаря за информацията колега!
Леда разтопил ли се е вече?
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”