Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Богров 2015г.
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Богров 2015г.
ILEGAL написа:
.............................................................................
Дори да са от държавен водоем поне са живи и в перфектно здраве, и ще оцелеят още дълги години на Богров. Един колега беше писал, че иска да се бори с такъв Шарко на Пясъчник
. Супер, обаче на Пясъчник ако го хване бай Гошо от Долно Нанагорнище, тоя шаран 99,9 процента ще свърши в тигана.
![]()
Като го хванат на Богров, 99,9 процента ще има фото и обратно във водата. И ще продължи да живее. Дори да е хванат на държавен водоем (ако е законно хванат, разбира се) адмирирам и аплодирам с двете ръце факта, че е пренесен да живее на Богров, вместо да е разфасован в някой фризер! Такива мити работи, драги ми смехурко...стига със спама, засега.
По темата, аз ще се пробвам да закача някой от тия шопари, пък било то и на Богров, вместо Пясъчник! Накука на всички добросъвестни колеги през тая година и нека се караме по-малко за глупости!
И какво излиза от всичкото казано.....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега, я ми прочети поста пак, особенно тая част:
"Дори да е хванат на държавен водоем (ако е законно хванат, разбира се)"
и после се изказвай.
и после се изказвай.

- antivik
- кандидат преподавател
Да де, и по нататък продължението "...поне са живи и в перфектно здраве, и ще оцелеят още дълги години на Богров ....", а след това "....обаче на Пясъчник ако го хване бай Гошо от Долно Нанагорнище, тоя шаран 99,9 процента ще свърши в тигана.ILEGAL написа:Колега, я ми прочети поста пак, особенно тая част:
и после се изказвай.

Като го хванат на Богров, 99,9 процента ще има фото и обратно във водата. И ще продължи да живее...." Та за мен това си е внушение на това де съм го написал. Освен това, не вярвам да стигнат шаранетата до който и да е платен водоем заради черните очи на арендатор, собственик, бизнесмен във всички случай става срещу заплащане, а това вече си е в нарушение на закона от където и да се погледне....
Ок. Предтсави си следната ситуация. Отивам на риба на Ивайловград (примерно) и хващам шарко 15 кила
, дай Боже. Според закона съм в правото си да задържа една трофейна риба или до 3 кг.риба на излет и го правя. Обаче, решавам че искам тая риба да е жива и я продавам на арендатор на водоем Х.
Как точно съм нарушил закона, колега? А?

Как точно съм нарушил закона, колега? А?
- antivik
- кандидат преподавател
Нямаш право да извършват търговска дейност сиреч да я продаваш, така излизаш извън закона. Можеш да си го прибереш, да го изпапаш с приятели/15 кила ще те озорят сам/, да го препарираш, но не можеш да го продаваш. Отиваш към търговия и излизаш от категорията въдичр любител.
няма смисъл от тоя спор. Хайде, здраве и много риби тая година. И все големи 

Точно това е "Булгаристан"...ILEGAL написа:Е да ама това е Булгаристан..........qno_zloo написа:Хора , рибите са от рибарник, кой ще хване 5 шарана зимата , дори и със мрежа стига сте се кара ли, Англия и Франция си размениха по 100 риби никой не каза нищо.
Като го хванат на Богров, 99,9 процента ще има фото и обратно във водата. И ще продължи да живее.
От 26(двадесет и шест) години редовно си плащам билетчето.
Да предположим, че някой, някъде с МОИТЕ пари за билетче е решил да пусне малко шаранчета в някой водоем.
За двайсе години няколко от тия шаранчета са порастнали над 10 килца и една вечер идват едни субекти, хвърлят едни пособия, и шващат "моите"(и ваши) шаранчета.
После те се пренасят до една локва (в която също с моите пари е зарибявано и после станала частна заедно с моите риби). Прави им се една безплатна реклама във форума. Аз я виждам и си викам: "кви големи шарани, дай да отида и аз да хвана, че по държавните водоеми не останаха". И отивам. Хващам. "ФОТО И ОБРАТНО", ама ПЛАЩАМ!(не знам колко, не съм ходил там) "И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ" и други да ПЛАЩАТ.
И кво- седи си някой си, прибира НАШАТА риба, а после и НАШИТЕ пари и ние му викаме "браво"...."Булгаристан"
Тъжно е ,но е така и така ще продължава, защото " НАШАТА" държава вече я няма. Има Булгаристан...
Иначе на запад хората ловят ,защото имат самосъзнание, умеят да се грижат за това, което имат и са достатъчно организирани ( а и законите им го позволяват ) за да си създадат частни клубове и сдружения които да стопанисват голяма част от водоемите
Но на нас скоро едва ли ще ни дойде акъла...
Иначе на запад хората ловят ,защото имат самосъзнание, умеят да се грижат за това, което имат и са достатъчно организирани ( а и законите им го позволяват ) за да си създадат частни клубове и сдружения които да стопанисват голяма част от водоемите

Но на нас скоро едва ли ще ни дойде акъла...
LET'S GO!
Гоше, аз също си плащам билетчето. С парите от билетчетата дето ги плащаме редовно НЕ СЕ ЗАРИБЯВА. Въпреки, че по закон би трябвало да се зарибява. Колкото за това, как са хванати тия шарани пак ще повторя, щото явно четете избирателно. Подкрепям, САМО АКО СА ХВАНАТИ ШАРКОВЦИТЕ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН (извинете за големите букви, ама малките явно не ги четете). Ако пък са от развъдник, какво тогава, какъв е проблема? Вместо да се радвате, че има места в БГ където можете да ловите шарани 10 плюс кила (щото на свободен такъв улов веднъж на високосна), били те и платени (срещу колосалната сума от 7 лв, равно на кутия и половина цигари
), почнахте да плювате и да се оплаквате как са ви ги откраднали тия риби, или как били кьорави, или не знам си кво още...
Това ме издразни. И типично в стил Булгаристан, ревнахте срещу човека и почнахте да плювате веднага... Еееех, хайде спрете се и се замислете малко бе, хора... Каква Европа, кви 5 лв с тоя селски манталитет? В Европа (защото живях там и го знам на 100 процента) никой не храни другия, ей така за спорта както го правите тук. В Европа се разменят шарани между водоеми за спортен риболов, между държави ако щете и никои нищо не казва. В европейските форуми (защото и в такива членувам) колегите споделят не само излети а и тактики, помагат си, уважават се и не се обвиняват на база предположения. А тук, леле мале.... Арендатора е брако, нощем пуска мрежи да си пълни локвата с риба, а после пуска високочестотен ток в гьола от атомния реактор заровен в близката горичка за да не кълве....
Хайде със здраве..

Това ме издразни. И типично в стил Булгаристан, ревнахте срещу човека и почнахте да плювате веднага... Еееех, хайде спрете се и се замислете малко бе, хора... Каква Европа, кви 5 лв с тоя селски манталитет? В Европа (защото живях там и го знам на 100 процента) никой не храни другия, ей така за спорта както го правите тук. В Европа се разменят шарани между водоеми за спортен риболов, между държави ако щете и никои нищо не казва. В европейските форуми (защото и в такива членувам) колегите споделят не само излети а и тактики, помагат си, уважават се и не се обвиняват на база предположения. А тук, леле мале.... Арендатора е брако, нощем пуска мрежи да си пълни локвата с риба, а после пуска високочестотен ток в гьола от атомния реактор заровен в близката горичка за да не кълве....
Хайде със здраве..

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
qno_zloo написа:Богров Лейк ще работи и четрите почивни дни в нормално работно време, заповядай те!
-
- новобранец
е остава да видим и някаква хваната риба след тази покана за почивните дни 

- TRAP
- ще става разбирач
Утре ама къде ,че нещо изневеряваш на Богров и се подвизаваш по друг язовир! 

Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- dragonaz
- научил се да хвърля
След като мрънках тук във форума и молих Мариан да поговори със собственика на водоема да затрупа дупките по пътя към водоема от страна на село Долни Богров се оказа, че някой е запълнил дупките, доколкото е можал.
Интересно, че тази инициатива сякаш не е дошла от собственика на водоема, а от някой друг, който в момента остава анонимен.
Много ми е интересно кой е направил тази добрина, за да го черпя и да му стисна ръката.
Интересно, че тази инициатива сякаш не е дошла от собственика на водоема, а от някой друг, който в момента остава анонимен.
Много ми е интересно кой е направил тази добрина, за да го черпя и да му стисна ръката.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ходи и кажи на Нено евала, от стария ресторант и до спирката са запълнени остава една.
В понеделник се получи приличен риболов с приятели, резултат 12 риби от които две по 10+ кг.
Ловях на метод фидер с основна линия 0,25мм. хеви фидер 3,96м. кука Solar Stronghold Longshank номер 4, повод Solar с дължина 7см. монтаж на косъм с две pop up Solar Everlasting Hook Baits 8мм. Dairy Cream и Quench , на метода пелетки 3мм. амино,бетаин,халибут и ред крил,
диипвани в Solar Chinese Take-Away Big Shot.
Рибите рънваха подобаващо за сезона, кефа бе на 6+ , закачките и усмивките с колеги -приятели не липсваха през целия слънчев 2 март.
В понеделник се получи приличен риболов с приятели, резултат 12 риби от които две по 10+ кг.
Ловях на метод фидер с основна линия 0,25мм. хеви фидер 3,96м. кука Solar Stronghold Longshank номер 4, повод Solar с дължина 7см. монтаж на косъм с две pop up Solar Everlasting Hook Baits 8мм. Dairy Cream и Quench , на метода пелетки 3мм. амино,бетаин,халибут и ред крил,
диипвани в Solar Chinese Take-Away Big Shot.
Рибите рънваха подобаващо за сезона, кефа бе на 6+ , закачките и усмивките с колеги -приятели не липсваха през целия слънчев 2 март.