Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Домашно направени кошнички
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Домашно направени кошнички
Искам само да попитам:
Ако кошничките не са боядисани, това пречи ли нещо на риболова? Рибата да не би да се плаши от лъскавия метал? Или това боядисване се прави само от естетическа гледна точка?
Благодаря предварително.
Ако кошничките не са боядисани, това пречи ли нещо на риболова? Рибата да не би да се плаши от лъскавия метал? Или това боядисване се прави само от естетическа гледна точка?
Благодаря предварително.
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Да метала отразява светлината,и другият проблем е статичното електричество.shefa написа:Искам само да попитам:
Рибата да не би да се плаши от лъскавия метал?
Благодаря предварително.
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
shefa написа:Искам само да попитам:
Благодаря предварително.
Милене, комшо, нали знаеш къде да питаш специалистите по фидер риболова, а колегата Краси, ака Luka brazi е достатъчно доказателство - виж му аватара

- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Спокойно пичове аз не съм от специалистите,уча се от тях(пия вода директно от извора)

Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Историята със статичното електричество е меко казано абсурдна.LukaBrazi написа:Да метала отразява светлината,и другият проблем е статичното електричество.shefa написа:Искам само да попитам:
Благодаря предварително.
Светлината и отражението е друга работа, при плитка и бистра вода.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Погледни го от добрата страна може да ловиш щуки с лъскавите кошници или да ползваш статичното електричество за зашеметяване нарибата и направо да гребеш с кепа.LukaBrazi написа:Да метала отразява светлината,и другият проблем е статичното електричество.shefa написа:Искам само да попитам:
Благодаря предварително.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Брат, аз също си го задавам този въпрос.shefa написа:Искам само да попитам:
Ако кошничките не са боядисани, това пречи ли нещо на риболова?
Благодаря предварително.
Преди време си говорих с един дргар, и той ми каза така, ако се съмняваш в това нещо, започни да ловиш с ормална кошничка тип купешка боядисана нагласена. В момента в който ти се навъртят риби, и почнеш да ги ловиш , смени кошничката с правена и виж дали ще има разлика !
Ако рибите си кълвят нормално като преди, значи няма никакво значение, ако рибите се разредят, тогава , смени кошничката с предишната, ако кълването се нормализира, постваш твоят опит в темата, и затваряш устата на всички дето многоо знаат, ама тука а на водоема прават топчета от цифки ! и самолетчета от вестници !
Кво да ти кажа повече !
Аз също съм на мнение, че трябва да бъдат боядисани, до сега не съм срещал купешка хранилка , която да не е пръсната или нещо от сорта. Дали визия дали нещо друго, всеки вярва в нещо , че хранилката блести, че бие ток, други че .... не знам, опитай това дет ти казвам и после го напиши тук, аз ще чакам отговор.

Някой да е виждал някъде да се предлагат прахово боядисани пружини с куки, че това статично електричество взе да ме притеснява сериозно
Досега съм ползвал небоядисани и може би съм грешал. В такъв случай трябва да сменя и сребристите куки с черни може би
Какво мислите, дайте съвет!

Какво мислите, дайте съвет!

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миша, ако ловиш с небоядисана кука, не пипай водата в никакъв случай! Един колега тако го тресна тока, че се сецна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Аз ще се опитам да дам своето, подчертавам личното си мнение дали трябва или не трябва да се боядисват кошничките. Истината е някъде по средата.
1. Има и производители, които предлагат както боядисани, така и небоядисани кошнички. Справка с каталога на Браунинг за 2015 г. - тук прикрепям един

2. Дали рибата се плаши или не, всеки да си лови както знае, а който иска - може и без кошнички.
3. Дали има или няма статично електричество ние няма как да знаем, щото не сме змийорки, но със сигурност металът прави някакви реакции с водата, особено ако в нея има някакви солни разтвори.
4. Според мен и тук всичко опира да вкус, като ябълките в магазина. Сексът продавал, ще кажат някои. Ами сигурно е така. Та в тая връзка външният вид на кошничките освен за насърчаване на продажбите на производителите носи и лична удовлетвореност на този, който лови с тях. Дали е проява на снобизъм, аз не се наемам да твърдя. Но понякога красотата изисква жертви.
5. Говори се, че западняците боядисват кошничките, а и всичко де що има олово, за да се погрижат за бъдните поколения и да опазват от замърсяване околната среда, в това число водите в реките, моретата и океаните.
6. Оловото е опасно и вредно, не само за рибите, но и за риболовците, а още повече - за кошничкостроителите. Бъдете разумни и ползвайте съответните предпазни средства при топенето и изливането на оловото. Оловните пари са още по-опасни. Та това от мен.

1. Има и производители, които предлагат както боядисани, така и небоядисани кошнички. Справка с каталога на Браунинг за 2015 г. - тук прикрепям един

2. Дали рибата се плаши или не, всеки да си лови както знае, а който иска - може и без кошнички.
3. Дали има или няма статично електричество ние няма как да знаем, щото не сме змийорки, но със сигурност металът прави някакви реакции с водата, особено ако в нея има някакви солни разтвори.
4. Според мен и тук всичко опира да вкус, като ябълките в магазина. Сексът продавал, ще кажат някои. Ами сигурно е така. Та в тая връзка външният вид на кошничките освен за насърчаване на продажбите на производителите носи и лична удовлетвореност на този, който лови с тях. Дали е проява на снобизъм, аз не се наемам да твърдя. Но понякога красотата изисква жертви.
5. Говори се, че западняците боядисват кошничките, а и всичко де що има олово, за да се погрижат за бъдните поколения и да опазват от замърсяване околната среда, в това число водите в реките, моретата и океаните.
6. Оловото е опасно и вредно, не само за рибите, но и за риболовците, а още повече - за кошничкостроителите. Бъдете разумни и ползвайте съответните предпазни средства при топенето и изливането на оловото. Оловните пари са още по-опасни. Та това от мен.

Всичко се свежда до личен избор,боядисани или не,важното е да си за риба.Горе посочените точки са много интересни,номер 5 е най-логична за използването на покрити кошнички,аз така мисля.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мисълта за природата е на все по преден план. Знаете, че в Англия, дори оловните тежести за плувка са разрешени само в малките размери.
Що се отнася до статичното електричество, напълно невъзможно е чисто физически. Едно, че няма причина да се натрупа, второ е напълно невъзможно да не се освободи във водна среда и здраво заземена на дъното хранилка.
Що се отнася до статичното електричество, напълно невъзможно е чисто физически. Едно, че няма причина да се натрупа, второ е напълно невъзможно да не се освободи във водна среда и здраво заземена на дъното хранилка.
- antivik
- кандидат преподавател
Трето, че самата вода е проводник/природната такава, не дестилираната/ и даже и да се натрупа някакъв потенциал веднага ще се разсее.chirusa_bg написа:Мисълта за природата е на все по преден план. Знаете, че в Англия, дори оловните тежести за плувка са разрешени само в малките размери.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ако "кошничката"е свързана в единият си край към акумулатор или нещо по-силно електричество ще има,пък и да не е статично такова. 

- antivik
- кандидат преподавател
И тогава стой та гледай к`во кълване пада, рибата сама ще тръгне към живарниците 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!