Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Павел Иванов »

Тия 220гр. май са теглото на макарата , въпреки , че не я виждам много , много макара с такова тегло и целенасочен риболов на сом .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Павел Иванов написа:Тия 220гр. май са теглото на макарата , ....
Май става дума за теглото на въдицата. За макарата наистина няма как да се вмести в 220 гр :D
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Точно за това е хубаво човек да прочете целият цитиран пост а не само абзаца от него както направих аз :wink:

Павел Иванов
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

todorr написа:Здравейте, колеги!
Моля за помощ за избор между три бюджетни спининга! Ще ловя предимно по Марица, като ще търся основно щука и сом, а не кефали. Ще се ползва рядко и на открити водоеми. Става въпрос за следните въдици:
1. http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... uct_id=169" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
2. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 1896&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow / 2,70 14-40/
3. http://akulataflyfishing.com/product_in ... 178e69270d" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
За да е ясно- питам, защото няма къде да ги видя на живо и да ги пипна. Интересува ме доколко отговарят посочените тестове и строй и ако може да посочите реалните такива. Отговарят ли посочените тегла? Кой според вас е най-добрият от тези по отношение на здравина, лекота, кастинг и т.н.? Кой бихте ми препоръчали или кой бихте предпочели самите вие? Четох епизодични отзиви за тези въдици, че са добри за парите си, но в повечето просто се споменават като модели и не мога да преценя качествата им. Предварително да кажа, че знам, че са евтини и чудеса от тях не могат да се очакват, но засега съм се ориентирал към такъв тип въдица.
Предварително благодаря за отговорите! Поздрави!
Здравей колега! Малко късно ти видях питането, но се надявам да ти помогна до колкото мога. Имам точно такава Сивеида каквато ти си посочил. Ползвам я за щуколов и съм доволен. Употребявам воблери от 10 до 30гр. клатушки от 8 до 35гр.и въртележки №3 и 4 по Мепс. Теста на примамки отговаря напълно. Има добър кастинг и е много здрава. Що тръстики съм обрулил с нея, не е истина. Има достатъчна мощ да се справи и със сом, но не и трофеен. Лошото е, че съм я ползвал само във спокойна вода и нямам никаква идея как ще се държи на Марица.
Успех с избора и дано съм бил поне малко полезен.
todorr
новобранец
новобранец

Мнение от todorr »

Здравейте!
Благодаря на колегата dancho.danev за конкретната информация.
За колегите писали по-горе: разбира се, коментирам въдицата и имам предвид теглото на въдицата.
Поздрави!
djoni1
новобранец
новобранец

Мнение от djoni1 »

Здравейте колеги,

Гледам описанието на една гега и при нея пише карбонова бланка 24Т + 30Т. Може ли да ми кажете какво означават тези числа?
P.S. Това ли са милионите модули при съответните IM6 и т.н. Четох ги някъде тези неща, даже мисля, че г-н Иванов ги обясняваше, ама нещо не намирам мнението :)
ivan2000_ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от ivan2000_ribarq »

ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ АЗ СЪМ НОВ В СПИНИНГА И ИСКАМ ВАШЕТО ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ДАЛИ ПРЪЧКАТА МИ Е ДОБРА ЗА СПИНИНГ ЗА ЩУКИ НА БЛЕСНИ И ВОБЛЕРИ !!!!!

http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=2650" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
170см line class 10 kg action X-Hvy 13912

ВЛАКНО 0.25 И ОТПРЕД МЕТАЛЕН ПОВОД

КОЕ Е ПО ХУБАЖО МЕТАЛЕН ПОВОД ИЛИ ПЛЕТЕНО ВЛАКНО
:fishing12: :fishing12: :fishing12:
Прикачени файлове
DSC04757.JPG
DSC04757.JPG (2.82 MiB) Преглеждано 1389 пъти
DSC04759.JPG
DSC04759.JPG (2.85 MiB) Преглеждано 1389 пъти
DSC04761.JPG
DSC04761.JPG (2.82 MiB) Преглеждано 1389 пъти
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

ivan2000_ribarq написа:ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ АЗ СЪМ НОВ В СПИНИНГА И ИСКАМ ВАШЕТО ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ДАЛИ ПРЪЧКАТА МИ Е ДОБРА ЗА СПИНИНГ ЗА ЩУКИ НА БЛЕСНИ И ВОБЛЕРИ !!!!!
За пръчката, няма да коментирам. Има по - запознати от мен колеги.
Един съвет, синия воблер с черните точки, и двата еднакви от снимката, на обща стойност 4 лева, по - добре се оттърви от тях ;) Имам такива, освен че ръждясват още с първия им досег до водата, имат кофти игра, слаби халки и в общи линии НИ СТААТ !
По - добре, дай 5 лева за 1 воблер, с който може и нещо да удари, от колкото 5 лева за 4 воблера, и да се чудиш тая риба що не кълве ;) :D
Успех и наслука !
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Въдицата определено не е добра за риболов на щука от брега . Виж за от лодка евентуално би свършила работа . Интересна гега е иначе , дължина 5.6 фута , тест носимост монофил около 0.40мм , акция екстра хеви , абе яка работа на малка дължина .

Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ivan2000_ribarq написа:ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ АЗ СЪМ НОВ В СПИНИНГА И ИСКАМ ВАШЕТО ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ДАЛИ ПРЪЧКАТА МИ Е ДОБРА ЗА СПИНИНГ ЗА ЩУКИ НА БЛЕСНИ И ВОБЛЕРИ !!!!!

http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=2650" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
170см line class 10 kg action X-Hvy 13912

ВЛАКНО 0.25 И ОТПРЕД МЕТАЛЕН ПОВОД

КОЕ Е ПО ХУБАЖО МЕТАЛЕН ПОВОД ИЛИ ПЛЕТЕНО ВЛАКНО
:fishing12: :fishing12: :fishing12:
Павел Иванов написа:Въдицата определено не е добра за риболов на щука от брега . Виж за от лодка евентуално би свършила работа . Интересна гега е иначе , дължина 5.6 фута , тест носимост монофил около 0.40мм , акция екстра хеви , абе яка работа на малка дължина .
Мани го Павле, не го слушай :lol: Павка и аз ги пукам от брега бре, па моята е 1,60 по-екстра хеви и от тая, до 140 гр. ги фръля кат бонбони. Тук сега важното е едно сносно мулти да си купи колегата и некои друг по-лек джърк и може да си лови и от брега и от лодка и от самолет ако иска. А относно повод или плетено - повод. Ама смени воблерите. Вземи си за начало едно Салмо фатсо 50 грама, един плуващ слайдер и некой савидж гиър 4play swim&jerk от по-леките и си готов
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Това е кастингова пръчка, изобщо не му пречи на колегата да маа с нея от бряг... само че, не тия воблери, дето ги е снимал, а примамки тип джърк - или клатушки - от 30 грама нагоре.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Vid написа:Тук съм длъжен да спомена коректността на представителя- Алтмекс за въдиците Спортекс.
Въдиците Спортекс са такива с 10 г. гаранция и вече се убеждавам, че тя е реална такава. За кВо иде реч- счупих върха на моя Карбофлекс миналата година, признаха ми гаранцията и си получих новата върхова секция... Преди месец кВо стана, пак счупих новия ми пратен, това стана при джигов риболов и закачка съпроводена с напъни и тръскане на пръчката, и счупих върховата секция при най долния водач..., де да знам карЪк ли съм или кВо? Хората ми признаха гаранцията за това второ счупване
Хайде и Я да се похваля с новата придобивка.
Тъй като гаранцията за второ счупване ми би призната, вчера посетих фирмата за първи път и се започнах със собственика за да си получа секцията, обаче там ме чакаше изненада. Тъй като вече секции от старата серия не се произвеждали, производителя ми пратил цяла нова въдица. :D :D

След като тръснах новата серия констатирах следното- много по стегната бланка, строя вече е бърз, водачите са с къси крака и стоят по близо до бланката, това важи както за Карбофлекса, така и за Пърла. Обаче, дръжката въобще не ме изкефи- явно производителя търсейки ниско тегло е барнал и дръжката- диаметъра и е намален с 1/3-та... Инак в това лошо няма, ама Я с те големи ръки.....

В крайна сметка ми предложиха- да си взема новия ми пратен модел Карбофлекс с тест 15-35 или една пръчка от стария, ама с тест 35-50??? Е, в крайна сметка взех стария вариант... Прецених, че е по удачен за сомовете по Марица и надявам се по малко да го чупа.. :lol: :lol: :lol:

Изображение

Изображение

Тук вече все водачи са трикраки...
Изображение
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Васил Митков
новобранец
новобранец

Мнение от Васил Митков »

Здравейте колеги! Искам да попитам какво ви е мнението за тази пръчка

http://ribolovenmagazin.com/index.php?r ... ct_id=1420" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

И за ето тази макара

http://ribolovenmagazin.com/index.php?r ... ct_id=1628" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

По принцип ще се използват за риболов на пъстърва, костур, клен и не големи щуки. Местата по които ще ловя са реки от типа на р. Искър (около Самоков).
Благодаря!!!
Тит Ливий за Третата македонска война (171–168 пр.н.е.) „Първоначално траките, подобно на диви зверове,държани дълго в клетка, нададоха такъв рев от десния римски фланг, че в италийската конница — хора смели по характер и с дълъг военен опит — настъпи смут.“
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Въдицата определено не е за риболова който споменаваш :wink:

Павел Иванов
Аватар
Васил Митков
новобранец
новобранец

Мнение от Васил Митков »

Павел Иванов написа:Въдицата определено не е за риболова който споменаваш :wink:

В смисъл? Акцията ли не е добре или като цяло пръчката не става? И би ли предложил нещо ( около 100лв.) ?
Тит Ливий за Третата македонска война (171–168 пр.н.е.) „Първоначално траките, подобно на диви зверове,държани дълго в клетка, нададоха такъв рев от десния римски фланг, че в италийската конница — хора смели по характер и с дълъг военен опит — настъпи смут.“
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”