Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Shimano Exage 3000 (ъпгрейд) ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Shimano Exage 3000 (ъпгрейд) ?
Exage не си заслужава доработка,имал съм 3 разновидности ,и от трите не съм доволен кой знае колко ,дано новия са го пооправили ,че ми се виждат адски много тия пари за тази макара
Аз имах новия Exage 2500FD и го продадох,прекрасно въртеше,аванса перфектен,но много биеше.И с двойна дръжка го пробвах,пак леко биеМ. Сталев написа:Exage не си заслужава доработка,имал съм 3 разновидности ,и от трите не съм доволен кой знае колко ,дано новия са го пооправили ,че ми се виждат адски много тия пари за тази макара
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- М. Сталев
- разбира нещата
значи нищо не са оправили дръпнатите 

- mesket4eto
- научил се да хвърля
За Риобитата имам такива съмнения, за Ексйджа никъде не съм писал, че втулката е тефлонова. Какъвто и да е мат`риала, макарите имат много плавен ход и държат, докато не се износи....месинга на пиньона.Павел Иванов написа:Това хубаво ама наистина ли мислите , че на "повечето Рьобита" и Ексейджа втулките са от тефлон![]()
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Мисля да го ползвам за сладководен лек спининг, блесни от 00 до 2 номер, воблери до 8-9см. малки клатушки и силикони. Купих първо него, след тва намерих на далавера едно Ryobi Applause което взех ей така и аз не знам защо. Рьобито в тоя смисъл е изтърсака измежду макарите които имам. Има го като тема във форума, понеже се съмнявах дали става за плетени влакна. По начало идеята ми беше шиманото да ми е основна спинингова макара, а с рьобито поради незнание, не знаех какво да правя, както казах взех го ей така (и май не сбърках ако съдя по нещата които чета). Сигурен бях за шиманото че става за плетенак, за това и му навих 0.12 корморански брайд, за съжаление не ярък а тъмно зелен. Мисля обаче че с времето цветът ще изсветлее понеже боята на влакното сякаш се измива. С шиманото имам едно ходене с рьобито няколко. Шиманото има страхотно лек кадифен ход имаш чувството че дръжката се върти сама. Рьобито също има чудесен ход но е някак тежко спирането на въртенето при водене на тласъци с макарата, вероятно поради по-голямата маса на металния ротор. Шиманото е с по-лек ход, по-рязко тръгва и спира, дори звукът на механизмите е някак изпипан - щтракването на бигела при отваряне и затваряне. В тоя смисъл шиманото е някак фино. Рьобито от всички чакръци дето имам ми дава най-голямо съветско даже танково усещане. Ще видим, само времето ще покаже коя от двете макари ще ми хареса повече. Най-вероятно ще си оставя ексейджа за ултра лек и лек спининг, а другата японка ще я оженя за някоя сопа за щукарски спининг.
Късметът е на страната на подготвените.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ексейджа го остави за плувка или фидер , не го мъчи на УЛ , не му е в природата , еле па размер 3000 . Иначе Рьоби още от началото на осемдесетте не са "японки" а китайки 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Как така бие? Какво-то му бие. За да почне да бие от дръжката трябва да я въртиш кат перка на самолет което при водене на каквато ще примамка а е неприложимо. Защо да сменяш дръжката с двойна? При скоростта с която се върти при нормално водене балансът и не е от голямо значение. Двойната дръжка е за удобство при намирането на ръкохватката и на доста хора им пречи и не се харесва. Основното биене идва от ротора по принцип, а ротора на ексейджа е много добър. Кажи ако има дерт с механиките...
Японки родени в Китай ("майка му негърка баща му грък рибар")...
- Павел Иванов
Мишка , навлизаш в съвсем друга материя . Двойната дръжка освен по-лесното намиране предполага и още куп други работи . Това , че за спининг е по-удобна единичната дръжка в случаят е само още едно от нещата които трябва да ти нашепнат , че Ексейджа не е спинингова макара .
Иначе Аплауза е много по-читаво решение за спининг от Ексейджа , като и двете определено не стават за УЛ , колкото и да се ъпгрейдват .
Тая бира кога иде реч за Рьоби не важи . Рьоби за макари си е изцяло китайска марка , купена от китайци през осемдесетте , а не произведена в Китай японска продукция . Рьоби като японска фирма , в Китай , в момента произвеждат само инструменти но не и макари . Това , че на макарата пише "японски дизайн" значи , че нищо не значиМишката написа:Японки родени в Китай ...

Иначе Аплауза е много по-читаво решение за спининг от Ексейджа , като и двете определено не стават за УЛ , колкото и да се ъпгрейдват .
Павел Иванов
Павел Иванов
1. В какъв смисъл не стават за УЛ? Дай ми пример за макара до 150лв дето да става за тоя рибарлък.
2. Ексейджа ми е с единична фрезована дръжка и това "не става щото не става", "защото не е за тва" и тнт са много рационални одговори които не разбирам еднозначно.
3. Аз едно време за ултра лайт ползвах първо DAM AT320 беше ми първата макарка, след това ползвах Banax SI700... Разбирането ми за такъв тип такъм се върти около размерите които побират от 0.20 до 0.30 100м. влакно.
2. Ексейджа ми е с единична фрезована дръжка и това "не става щото не става", "защото не е за тва" и тнт са много рационални одговори които не разбирам еднозначно.
3. Аз едно време за ултра лайт ползвах първо DAM AT320 беше ми първата макарка, след това ползвах Banax SI700... Разбирането ми за такъв тип такъм се върти около размерите които побират от 0.20 до 0.30 100м. влакно.
- Павел Иванов
Ами точно заради разностранни разбирания , навремето пущих е те тая тема :Мишката написа:... Разбирането ми за такъв тип такъм ...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=31951" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Или иначе казано , не можеш да класифицираш МЛ такъм за УЛ такъв , просто няма да е УЛ .
Иначе Ексейджа не става като цяло защото е една от най-бързо скапващите се на спининг макара .
До 150лв. все ще се намери макара с тегло до 200гр.
Павел Иванов
Павел Иванов
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Не беше към мен питането, но можеш да погледнеш тази http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7105" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"Мишката написа:макара до 150лв дето да става за тоя рибарлък
Ако ще е Риоби може да погледнеш Slam
http://www.tubertini.it/scheda_prodotto ... &sezione=2" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Ей така бие!Значи ротора и не е балансиран добре.Беше за болонеза,не за спининг колега.Или пък може да съм в грешка за да я ползвам и за друго освен за спиниг??Продадох я чисто нова,без да съм я ползвал и си купих Страдик,там защо не бие така?Какъв дерт с механиките бе колега,чисто нова макара,без шумове и големи луфтове.Мишката написа:Как така бие? Какво-то му бие. За да почне да бие от дръжката трябва да я въртиш кат перка на самолет което при водене на каквато ще примамка а е неприложимо. Защо да сменяш дръжката с двойна? При скоростта с която се върти при нормално водене балансът и не е от голямо значение. Двойната дръжка е за удобство при намирането на ръкохватката и на доста хора им пречи и не се харесва. Основното биене идва от ротора по принцип, а ротора на ексейджа е много добър. Кажи ако има дерт с механиките...
Павел Иванов,те това "Design in Japan" , го нямат за нищо,май това им е рекламата а?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Павел Иванов
Ми като няма нищо японско в макарата поне дизайна да е такъвkevlar написа:...Павел Иванов,те това "Design in Japan" , го нямат за нищо,май това им е рекламата а?

Павел Иванов
Павел Иванов