време ли е за костур

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
georgi_gopata

време ли е за костур

Мнение от georgi_gopata »

здравейте искам да попитам как да ,влача, и кога да ,въртя, бързо и ,бавно, при риболов на костур с изк. примамки-туистер или сил.рибка.благодаря предварително :lol: :oops:
Аватар
ЗЪБЧО
новобранец
новобранец

Re: време ли е за костур

Мнение от ЗЪБЧО »

КАКВО ЗНАЧИ ВРЕМЕ ЛИ Е? Винаги е време за риболов.Ако искаш да влачиш почакай малко за България а ако искаш да ловиш ОК!На 16.02 на я.Бели Лом на лед30-35 см се хванаха много добри костури. За съжаление не ги заснех и съжалявам.Още повече че беше майсторска работа/студ,национали,Неломили,барбекюта,и риба/..Успех млади приятелиииииииииии..................
И ЖЕНАТА ЩЕ Я ГЛЕДАМ АКО Е ПЛУВКА
Аватар
gazika
новобранец
новобранец

Мнение от gazika »

колега Зьбчо според теб до 1 март,Бели лом ще се е махнал ли леда???
Живея с риболова!!!!
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Време е колега .Сега му е времето.При тоя дебел лед аз не бих пропуснал.Само процедурата е малко по различна -копаш после спускаш.Гледаш като вадиш да са по -големи :) И аз на 17.02 бях на един замръзнал трап-костурите никакви ги нямаше ,ама се отчетох с бабушки и уклей.
Наслука.
Риболовът не е слука,а наука!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не знам кога не му е време на тази гад.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И аз не разбрах въпроса- по всяко време му е времето на костура.И в най-лютата зима,тоз лаком гъз не спира да се храни.Кълве целогодишно - почивка му давам само през забраната,естествено.Някак си го възприемам като мисия-да ловя колкото си може повече костур.Имам чувството,че така помагам за увеличаване на популацията на другите видове риба.
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Ловете си костур колкото искате, ама тва с популацията е глупост :) В природата всичко е изчислено - колкото и хищници да има в даден язовир, е напълно невъзможно да изядат всички останали :lol:
repair
новобранец
новобранец

Мнение от repair »

dunedanetz написа:Ловете си костур колкото искате, ама тва с популацията е глупост :) В природата всичко е изчислено - колкото и хищници да има в даден язовир, е напълно невъзможно да изядат всички останали :lol:

Мда все ще се намери по-лаком гъз :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dunedanetz написа:Ловете си костур колкото искате, ама тва с популацията е глупост :) В природата всичко е изчислено - колкото и хищници да има в даден язовир, е напълно невъзможно да изядат всички останали :lol:
Не е така!!! В природата всичко е съобразено когато не става дума за "пришълци" , в случая костура!!!! В тази плоскост могат да се изброят много и все негативни примери , като се почне от нилския костур и се свърши до шараните в Австралия.....
:wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”