Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
chokoboy
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от chokoboy »

topsoft написа:Риболова на това ниво е.....истинско изпитание. 6гр. плувка е...компромис. Рибите седят или в плитките участъци в страни от основното течение или по края. Кълвяха, но не се контролираха с храна. Вечер след 17 навсякъде идват търмакчии и рибата допълнително се стресира. Чакат риболовците да си тръгнат и я почват.

Браво Иво,само не разбрах защо се смяташ за прецакан,като бройка е екстра явно ти малеят на размер. :fishing6:
Некой знае ли как е реката като цвят в момента.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

С тия снеговалежи пак ще говняса :|
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

А относно плувките,доскоро нямах такива над 3,5гр и то една две некви архаични.Сега имам една 5гр която не е влизала в боя и никога не съм предполагал,че ще ловя скобари на дълбочини над 2 метра по струма.Последните пъти ловя с 4гр , това бурета.Вече сериозно се замислям за един набор от боло близалки ебаси!!!!Струма от плитка и бърза река заприлича на искър.Не опира в дунава само да влязат морунгелите напролет!Винаги се стремя да ловя с възможно най-леката плувка предпочитам да постигна желаната скорост на возене с лека плувка и дълбочина много над реалната,отколкото с тежка плувка и задържане.Мисля че така стръвта се презентира значително по-добре.Ма то вече не се трае.Вчера гледах Валъо Колев на мястото на което лових последния път с 4гр.Той лови с 8гр. близалка :shock: Те са били на реката ден преди нас.Хвана 10-тина риби,което ми говори че справям добре с тая плувка ама.....
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

На Бело поле рибите са доста по-големи. Но мен не ми хареса начина на риблов на местото ,на което бях. Доста изкецана работа както би казал Венци :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

topsoft написа:Риболова на това ниво е.....истинско изпитание. 6гр. плувка е...компромис. Рибите седят или в плитките участъци в страни от основното течение или по края. Кълвяха, но не се контролираха с храна. Вечер след 17 навсякъде идват търмакчии и рибата допълнително се стресира. Чакат риболовците да си тръгнат и я почват.
Бравос а като се замисля че и аз мислех да се пусна ама прогнозатя ме отказа..
Супер риболов :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Знам че ги броиш в чест на Учителят-My Mastar:D брой ,брой :)))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пичове хубаво ги ловите ама трябва да ми покажете и как се държи въдица ,че аз направо си забравих :fishing3:
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Некой нещо,барем коментар голема мътна.....Аз пропуснах тая седмица че при нас има 40см сняг и не смеях,ма благоевградско май дъжд е валяло....тишина никой луд ли нема да се пробва.
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

:D пробвах се на невестино-капо,дъжд,сняг и вятър по течението,мерна се още един луд по едно време за половин час и бега :D издържах до 11 и бегах и аз,реката си е висока като миналата седмица,цвета е супер
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

daanndo написа::D пробвах се на невестино-капо,дъжд,сняг и вятър по течението,мерна се още един луд по едно време за половин час и бега :D издържах до 11 и бегах и аз,реката си е висока като миналата седмица,цвета е супер
А сняг имаше ли по кюстендилско.
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

нямаше колега,но по планината си има доволно,загрее ли малко ще стане страшно-отивам да дишам чист въздух,че в къщи не ме свърта :D
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Благодаря!Че ги бричкаме у неделя.
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

пичаги такиа има ли ги по струма.. :D https://www.youtube.com/watch?v=Cc5pi5EMOLo" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; тоя последния каде го фана тоя е каде 3 кила.. а и масово като гледам сичките които ловат са толко големи :D :D ама като зачетох коментарите под клипа и там се дразнат явно че не връщат нищо..
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Че са хубави риби,хубави са.Основно са риби по кило,кило и двеста.Масовите не са по три кила,че и тоя последния е малко над две.Ма и там си имат проблеми....
Това че са останали само едри е проблем.Там бройка трудно се прави.Гледал съм състезание там.Състезанието беше за най-голяма риба и масово се ловяха риби малко над килограм до кило и половина.А бройките бяха от една до три четри риби на човек най-много в рамките на състезанието.
Бе майната му да не гледаме другите,ми да си оправяме наще бакии.Ако и тука се пускаха рибите масово немаше да е проблем всеки който малко ги разбира да хване 30 риби/риби=скобари/,а не са като хванем 30 и да ги помним с години.Вчера си говорихме и се сещахме като тръгнахме по струма преди почти 20 години за риболови на железница под кафето дето немаше никой.Незнам дали можете да си го представите.Отиваш на железница и си цел ден сам..........И колко сме били боси и ловяхме по 20-тина риби.Сега.......сега не ми се говори!!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Ма сега пак има риболов.Заради забраната на тройките.Преди това имаше моменти дето борбата не беше за 20-30 риби ми за 5-6.Че и народа изчезна.Малко още само да натисне ИАРА и сме у космоса.Казах ви миналия път тихичко в гръб все едно е рибар, поседи отзад ,погледа те как ловиш,представя се дай куката и чао без да ти търси билет та всички да разберат за проверката.
Питах го сгащи ли ги на моста,а той немаше никой.А там ги тормозеха денонощно преди.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”