Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

шаранджийски риболов
Модератор: bobopeli
Re: шаранджийски риболов
3.66 значи си избрл Шимано,а дали3.00 или 3.5 това зависи дали ще ловиш с пва и ще търсиш мах.дистанция.
Жаден съм а вода не ми се пие
-
- новобранец
ами дори да хварлям от ръка с олово 80грама ще хвърля доста пак нали
-
- новобранец
май ще е по добре да си взема 3либри
3.5 ще е много тварда май
3.5 ще е много тварда май
3,5 lbsanton_8609 написа:ами с лодка но не всеки пат
повечето пати е от ръка
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Ако обичаш повечко да натварваш линията(PVA,метод фидер,паста по оловото),тогава задължително 3.5 либри.Ако ловиш само с олово и монтаж,3 либри,независимо дали ще разпъваш или ще хвърляш от ръка.Но и либрите са относително нещо(всяка марка има различно държане),трябва да се гледа строят на въдицата.
Колега това за либрите е най добре ти да си го решиш в зависимост от начина на риболов.А от 3.25 нагоре са твърди и се губи удоволствието от вадене на риба а и също така са тежки,дори и при по скъпите модели е така.Ако не ловиш с пва торба от ръка взимай 3.00.
Жаден съм а вода не ми се пие
-
- разбира нещата
Колегата или се майтапи с вас или верно не разбира
. за да питаш какви либри ти трябват , трябва да знаеш къде и как ще ловиш ! Нека колегата обясни какво ще прави и тогава ще е сигурно какви либри му трябват , а пък ако и каже марката на пръчките ще е още по-лесно 

-
- разбира нещата
е как да знае къде ще лови???Димитър Чаушев написа: трябва да знаеш къде и как ще ловиш !

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- разбира нещата
Ще се опитам да обясна без да влизам в подробности ! При разпъване даже и 2,5 либри пръчка ще се справи , при мятане от ръка със 100 грама на 80-90 метра 3 либри ще се справи , при мятане от ръка със 100 грама на 90-110 метра и от ръка близо до закачки даже на 30-40 метра ти трябва 3,5 либри . Отделно пръчките имат строй , върховия е най твърд ,полу параболичен е по-мек , парболичен е най-мек , либрите изписани на пръчките не значат колко грама олово може да се изхвърли с тях , а каква тежест е нужна на върха да се свие на 90 градуса спрямо дръжката .Абе сложна материя с две думи . Колегата трябва да е на ясно КЪДЕ И КАК ще лови за да вземе подходящата пръчка . Няма универсална пръчка !
-
- новобранец
Много е трудно да се знае каде ще ловя и как ще ловя,аз тези въдици не ги взимам за един уикенд а смятам да ги ползван за напред така че незнам как ще ловя,сега предимно хварлям от ръка ама се надявам и аз да си купя лодка.Нито пък ще ловя само с един определен монтаж.Въпроса ми е тези въдици на шимано аливио 120лв 3.66м 3либри много ли са меки и дали ще направя грешка ако ги взема.Кое е по правилно да е 3 или 3.5либри освен колко наделеч се хварля с 3.5либри.
- hshopov
- разбира нещата
Колко надалеч се хвърля зависи и от теб,колега! Най добре за теб е да ги разклатиш в магазин тези въдици ако имаш такава възможност! Относно дължината им...зависи от това дали си нисък или висок,с къси или дълги ръце си и прочие! Либража на една пръчка е едно,а строя е съвсем друго! Иди в магазина и пипни сопата...хареса ли ти,взимай ,смело! Ако си решил да мяташ тежки олова с пва,по добрия вариант е пръчка с върхов строй, акция,3.5 либри, НООО...това е мое мнение(така виждам аз нещата)! успех с избора и помни...100 човека,100 мнения и всичките правилни! Намери свойта въдицаanton_8609 написа:Много е трудно да се знае каде ще ловя и как ще ловя,аз тези въдици не ги взимам за един уикенд а смятам да ги ползван за напред така че незнам как ще ловя,сега предимно хварлям от ръка ама се надявам и аз да си купя лодка.Нито пък ще ловя само с един определен монтаж.Въпроса ми е тези въдици на шимано аливио 120лв 3.66м 3либри много ли са меки и дали ще направя грешка ако ги взема.Кое е по правилно да е 3 или 3.5либри освен колко наделеч се хварля с 3.5либри.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- новобранец
мерси колега
-
- новобранец
+1 за FL strategist
За хвърляне от ръка 3,50-3,75 другото може да ти направи проблем при хвърлянето. А аз съм с. Fl strategist. Доволен съм.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Пробвай да оправиш и правописа малко...anton_8609 написа:ами с лодка но не всеки пат
повечето пати е от ръка