Къде около Шумен?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
danchev
новобранец
новобранец

Re: Къде около Шумен?

Мнение от danchev »

предполагам след падането на забраната все някой е пробвал на езерото.питам за каракудата защото друга риба май не остана там,дайте отзиви за излетите си ако имате 2-3 минутки да драснете някой ред.искам да пробвам излет с фидера но миналата година имаше много водорасли по брега и беше много трудно да се намери чисто място.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колега, по мои наблюдения над колеги, които търсят мирна риба, докато обикалям гьола, каракуда излиза от време на време по целия язовир. Тревите все още не са големи, така че и в плиткажите може да се лови. Иначе бабушки си излизат също. Бих те посъветвал да пробваш под ДАП-а някъде, там е доста по-чисто. Успех!
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Някой да е чувал нещо за "Мерата", преди ОМV на магистралата?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
dondimitriy1
новобранец
новобранец

Мнение от dondimitriy1 »

Здравейте и от мен!
Понеже ще ми предстои едно гостуване тази събота в Шумен и мислим да направим излет на Шуменския за сом.Въпросът ми е има ли сом и пробвал ли е някой да кльонка?
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

По-добре се откажи от търсенето на сом на Шуменския или смени язовира ;) Да, има го, но са единични бройки и според мен целенасочено да се търси е загуба на време. Миналото или по-миналото лято ми казаха за изкаран сом при риболов на шаран, но това си е чист късмет. Щом ще сте с лодка, по-добре се насочете към щуката или бялата, защо не и към костура. Успех! ;)
dondimitriy1
новобранец
новобранец

Мнение от dondimitriy1 »

Питам за да не губя време да ходя чак до Тича.И така ще съм в Дивдядово и ме е до задника.Риба не искам да взимам а да убием макко времето.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колега, драсни два реда какво направи на Шуменския. :) Чух те и те видях да кльонкаш из гьола вчера, та ми стана любопитно дали си имал слука. :)
de4obg
новобранец
новобранец

Мнение от de4obg »

То така и така има свободно място само за лодкари! Толкова е нагъчкано езерото че нямам думи!
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Те лодкарите са белия кахър на гьола, макар и оня ден един демонстративно да мина на 20 метра пред мене на мотор, за да остави жена си на брега и после пак се върна да лови. :evil: Какво да кажем за тападжиите, които разпъват пет въдици през 10 метра и си мислят, че язовира е техен и на другите не им се лови :evil: Оня ден един хубавец беше нахвърлял 7 или 8 въдици на малкия и големия. Не само че нямаше къде да хвърлиш, ами и трудно се минаваше...
de4obg
новобранец
новобранец

Мнение от de4obg »

Май никой не му остава време да драсне от ходене за риба :)
Какво става с Шуменския язовир?Какво се вади сега?
Щуката ще я чакамели още или тръгна да папа за зимата :)
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

Аз ходих до с.Ловец преди седмица. Бяхме 2 дни (уикенда) на ръкава до село Ловец. Ловяхме на дъно и плувка. На дъно излизаха каракудки, и няколко малки платики. На плувка - основно малки каракуди, и няколко малки костурчета. Едната вечер се хванаха няколко по-големи каракуди. В общи линии - нищо значително, като активноста беше рано сутрин - докъм 8-9 часа, и вечерта след 7. . Опитах всякаква стръв и захранка - не помогна особенно. От компанията хванаха и 2 шаранчета, малки.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

de4obg написа:Май никой не му остава време да драсне от ходене за риба :)
Какво става с Шуменския язовир?Какво се вади сега?
Щуката ще я чакамели още или тръгна да папа за зимата :)
Щуката не е спряла да папа, но и гладните селяндури им се е отворил апетита напоследък. Взима се всичко поголовно. Оня ден някакъв, хванал една маломерна сулка, чувах да се оплаква на някакъв друг, че нямало нищо и че ако бил хванал нещо по-едро, щял да пусне дребосъка. Обаче не хванал и било срамота да се връща без нищо. Да не отварям дума колко щучки по 700-800 грама се прибират ежедневно. Преди няколко дни хващам една такава, която се откачи на брега и започна да се мята към водата. Аз даже и не направих опит да я спирам, щото така или иначе ги пускам обратно. В тоя момент един зад мене скача и я гепа и почна да ме увещава да му я давам. Е не му я дадох, плува си рибето.
За другото пък, че всеки тъпак отива и нарежда по десет въдици и окупира място като за трима, какво да говорим. Миналата седмица един се появи с трескава стъпка, нарамил чувал от фураж, тъпкан с китайски телескопчета. Един друг пък редовно мята 5-6 сопи във ветрило и после врещи, че го закачаш... Чудя се как в тоя язовир все още има по някоя риба предвид това долно племе, дето го окупира ден и нощ... С нетърпение чакам да захладнее още, че тия тъпунгери да се поразредят малко. Колко хубаво беше зимата - рибата не беше активна, но пък място бол и поне не се товариш с тия простаци. :axe:
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Колегата Sleepwalker_ е адски прав,това наистина се случва на езерото,между другото тези нахални тъпанари тападжиите като ме видят,вътре във водата с гащеризона ,ме молят да им изкарам скъсаните тапи,обаче не им обръщам внимание или им викам много е дълбоко навътре.
account
новобранец
новобранец

Мнение от account »

Някой скоро ходил ли е на Дибич-кия , да сподели дали излиза нещо , или предложете някой язовир където излиза каракуда или червеноперка...
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

account написа:Някой скоро ходил ли е на Дибич-кия , да сподели дали излиза нещо , или предложете някой язовир където излиза каракуда или червеноперка...
да плащаш такса за риболов на каракуда :!: :roll: :smt017 ,по-добре пробвай на марашкия или на езерото.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”