Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде около Шумен?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Къде около Шумен?
предполагам след падането на забраната все някой е пробвал на езерото.питам за каракудата защото друга риба май не остана там,дайте отзиви за излетите си ако имате 2-3 минутки да драснете някой ред.искам да пробвам излет с фидера но миналата година имаше много водорасли по брега и беше много трудно да се намери чисто място.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, по мои наблюдения над колеги, които търсят мирна риба, докато обикалям гьола, каракуда излиза от време на време по целия язовир. Тревите все още не са големи, така че и в плиткажите може да се лови. Иначе бабушки си излизат също. Бих те посъветвал да пробваш под ДАП-а някъде, там е доста по-чисто. Успех!
Някой да е чувал нещо за "Мерата", преди ОМV на магистралата?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- новобранец
Здравейте и от мен!
Понеже ще ми предстои едно гостуване тази събота в Шумен и мислим да направим излет на Шуменския за сом.Въпросът ми е има ли сом и пробвал ли е някой да кльонка?
Понеже ще ми предстои едно гостуване тази събота в Шумен и мислим да направим излет на Шуменския за сом.Въпросът ми е има ли сом и пробвал ли е някой да кльонка?
- Sleepwalker_
- разбира нещата
По-добре се откажи от търсенето на сом на Шуменския или смени язовира
Да, има го, но са единични бройки и според мен целенасочено да се търси е загуба на време. Миналото или по-миналото лято ми казаха за изкаран сом при риболов на шаран, но това си е чист късмет. Щом ще сте с лодка, по-добре се насочете към щуката или бялата, защо не и към костура. Успех! 

-
- новобранец
Питам за да не губя време да ходя чак до Тича.И така ще съм в Дивдядово и ме е до задника.Риба не искам да взимам а да убием макко времето.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, драсни два реда какво направи на Шуменския.
Чух те и те видях да кльонкаш из гьола вчера, та ми стана любопитно дали си имал слука. 

То така и така има свободно място само за лодкари! Толкова е нагъчкано езерото че нямам думи!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Те лодкарите са белия кахър на гьола, макар и оня ден един демонстративно да мина на 20 метра пред мене на мотор, за да остави жена си на брега и после пак се върна да лови.
Какво да кажем за тападжиите, които разпъват пет въдици през 10 метра и си мислят, че язовира е техен и на другите не им се лови
Оня ден един хубавец беше нахвърлял 7 или 8 въдици на малкия и големия. Не само че нямаше къде да хвърлиш, ами и трудно се минаваше...

Май никой не му остава време да драсне от ходене за риба 
Какво става с Шуменския язовир?Какво се вади сега?
Щуката ще я чакамели още или тръгна да папа за зимата

-
- научил се да хвърля
Аз ходих до с.Ловец преди седмица. Бяхме 2 дни (уикенда) на ръкава до село Ловец. Ловяхме на дъно и плувка. На дъно излизаха каракудки, и няколко малки платики. На плувка - основно малки каракуди, и няколко малки костурчета. Едната вечер се хванаха няколко по-големи каракуди. В общи линии - нищо значително, като активноста беше рано сутрин - докъм 8-9 часа, и вечерта след 7. . Опитах всякаква стръв и захранка - не помогна особенно. От компанията хванаха и 2 шаранчета, малки.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Щуката не е спряла да папа, но и гладните селяндури им се е отворил апетита напоследък. Взима се всичко поголовно. Оня ден някакъв, хванал една маломерна сулка, чувах да се оплаква на някакъв друг, че нямало нищо и че ако бил хванал нещо по-едро, щял да пусне дребосъка. Обаче не хванал и било срамота да се връща без нищо. Да не отварям дума колко щучки по 700-800 грама се прибират ежедневно. Преди няколко дни хващам една такава, която се откачи на брега и започна да се мята към водата. Аз даже и не направих опит да я спирам, щото така или иначе ги пускам обратно. В тоя момент един зад мене скача и я гепа и почна да ме увещава да му я давам. Е не му я дадох, плува си рибето.de4obg написа:Май никой не му остава време да драсне от ходене за риба
За другото пък, че всеки тъпак отива и нарежда по десет въдици и окупира място като за трима, какво да говорим. Миналата седмица един се появи с трескава стъпка, нарамил чувал от фураж, тъпкан с китайски телескопчета. Един друг пък редовно мята 5-6 сопи във ветрило и после врещи, че го закачаш... Чудя се как в тоя язовир все още има по някоя риба предвид това долно племе, дето го окупира ден и нощ... С нетърпение чакам да захладнее още, че тия тъпунгери да се поразредят малко. Колко хубаво беше зимата - рибата не беше активна, но пък място бол и поне не се товариш с тия простаци.

- Fishing_Fan
- разбира нещата
Колегата Sleepwalker_ е адски прав,това наистина се случва на езерото,между другото тези нахални тъпанари тападжиите като ме видят,вътре във водата с гащеризона ,ме молят да им изкарам скъсаните тапи,обаче не им обръщам внимание или им викам много е дълбоко навътре.
Някой скоро ходил ли е на Дибич-кия , да сподели дали излиза нещо , или предложете някой язовир където излиза каракуда или червеноперка...
-
- разбира нещата
да плащаш такса за риболов на каракудаaccount написа:Някой скоро ходил ли е на Дибич-кия , да сподели дали излиза нещо , или предложете някой язовир където излиза каракуда или червеноперка...

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."