Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от Митко Кирилов »

Прав е колегата rap66 ! :!:
Не се стърпявам и аз да не взема отношение по въпроса: като човек, който повече от 10 сезона не влизаше в морето със сеферката с по-малко от 100 чепарета :) ! Да не се изсилвам да спомена колко сафрид съм чистил до полунощ, чак кръстът ме заболяваше. :roll:
Важното е перушината/перата на чепаретата от див юрдек, токачка и др. задължително да минават през и покриват острието на куката и да не стърчат ПОВЕЧЕ от 5-6 мм след нея! :!: Това съм го научил от моя съсед и признат майстор, вечна му памет, бати Гого Караделов!
Прекланям се и уважавам труда на колегите, които си показват тук майсторлъка, но според мен
това са повече произведения на изкуството, отколкото прости, сигурни и надежни такъми.
Това е моето лично мнение и препоръка по въпроса.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

redovi555 написа:Здравейте колеги, поразрових се в темата ама не можах да намеря отговор на моя въпрос, как процедирате със снопа от материал който сте подготвили за чепаре че, на мен постоянно ми се пръска из ръцете , плюнча го ама временен ефект, плюнка не ми остана
Бургазлии смучат лукчета (бонбони) докато връзват. Има ефект, само да понасяш ликчета :D
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Митко Кирилов написа:Важното е перушината/перата на чепаретата от див юрдек, токачка и др. .... но според мен това са повече произведения на изкуството, отколкото прости, сигурни и надежни такъми.
Аз предлагам на 25 май да проверим тая работа на НОИ - див юрдек/токачка срещу "произведения" :D
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

[quote="rap66[/quote]Аз предлагам на 25 май да проверим тая работа на НОИ - див юрдек/токачка срещу "произведения" :D[/quote]
Колега rap66,
Не съм против нововъведенията :D : разбираемо е да се търси и експериментира с нови и по-уловисти материали/ УВ ламета, нишки и прочие/ :roll: .Не ги оспорвам като цяло, но забележката ми, както и твоята, с основание се отнася до оформлението! :!: Откакто сафридът не се появява масово :shock: , както едно време от 17 до 25 май, на вълнолома, доста чепарета от "старите" и от "произведенията" залежават :? .Този риболов вече съм го оставил малко настрана :( . Иначе винаги ще се пробва и сравнява: резултатите силно зависят от плътността на пасажа! :drinkers:
С пожелание за успешен сезон! :fishing1:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

rap66 написа:
redovi555 написа:Здравейте колеги, поразрових се в темата ама не можах да намеря отговор на моя въпрос, как процедирате със снопа от материал който сте подготвили за чепаре че, на мен постоянно ми се пръска из ръцете , плюнча го ама временен ефект, плюнка не ми остана
Бургазлии смучат лукчета (бонбони) докато връзват. Има ефект, само да понасяш ликчета :D
отивам за лукчета
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Аз пия бира . Сериозно !!!
Ефекта е малко по добър от проста плюнка,но пак изчезва след време.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

redovi555 написа:Здравейте колеги, поразрових се в темата ама не можах да намеря отговор на моя въпрос, как процедирате със снопа от материал който сте подготвили за чепаре че, на мен постоянно ми се пръска из ръцете , плюнча го ама временен ефект, плюнка не ми остана вече хахахах.
ето какво направих днес
куките които не са вързани са N 10 0.148 /0.205
мисля и малко N 12 да си вържа
И КОЕ НЕ ТИ ХАРЕСВА бре ?
Супер си се справил,ще го разбереш като почнеш да ги ползваш.
Само в зеленото,направи го още по-зелено. :wink:
Голям праз че са се пръскали,там е хитрината в улова.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

Имам предвид като ги връзвам ми създава проблеми снопа, не стои цял а всяко ламе със собствено мнение, като е вързано вече пука ми че, ми дреме как стои .
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

и моите са винаги рошави не като на колегите ловят си без грешка стига да влезне в Дунав...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

redovi555 написа:
rap66 написа:
отивам за лукчета
Намажи сноповете с гел за коса и ги изсуши със сошуар
стават на пръчки после лесно се връзват и не се пръскат на куката :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Здравейте, момчета! Аз не мажа с нищо сноповете, и ми е адски лесно. Преди години, като облизах едно перо барабар с ламе, мусурата ми се възпали и стана като на "разгонен павиан" и от тогава само на сухо. Свикнах с течение на времето. Вързваш 5-10 000 куки и нещата се изглаждат. Поздрави, живи и здрави!
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Чалъми и методи колкото щеш (за спойка на матРиала) но според мен ти липсва "ефекта на средния пръст" едно ловко движение (поне според мен) някъде много назад съм пуснал клип и там се вижда добре
Съвет за връзване мога да дам ама нито е с лукчета (много ти лепне всичко още след 2-та кука) нито е с бира :lol: то като седнеш да вържеш 8-10 дължини или казано 100-150 куки още на половината ще си в МАТРИЦАТА :lol: :lol: :lol:

п.п.някой ползват лепило през 2-3сантиметра (според големината на куката де) мацват леко с лепило и като изсъхне ги режат като заготовки и така.Други разреждат С-200 и така общо взето всеки сам си намира лесния път :wink: :wink: :wink: Айде не остана
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Митко Кирилов написа: Важното е перушината/перата на чепаретата от див юрдек, токачка и др. задължително да минават през и покриват острието на куката и да не стърчат ПОВЕЧЕ от 5-6 мм след нея! :!: Това съм го научил от моя съсед и признат майстор, вечна му памет, бати Гого Караделов!
Едва ли е важно това и най правилното да минава от там където казваш но,бих казал че ако едно време съседа ти (поклон пред паметта му) имаше такива материали и месини щеше да излови морето :wink: :wink: :wink: както каза rap66 демонстрацията на Ной ще е показателна :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

Като няма риби още да цъкаме лафа че, началото на другия месец ще почваме с пробите.
Имали запознати със притенциите на карагьоза ,като ламета , увета цветове и тнт.
Досего съм хващал с обикновенно сафридено чепаре ама и той сигурно има притенции.
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

Прочетох в темата карагьоз 2014 , че се влияе от жълтото и ув-тата
Вие какви впечатления имате?
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”