Лин около Ловеч или Плевен? Къде?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Лин около Ловеч или Плевен? Къде?

Мнение от oneillbgm »

Добър ден на всички колеги. В този дъждовен ден можем да разкършим пръсти и попишем на тема - къде около Ловеч или Плевен има водоем или река, в която има популация на лин. Отдавна не съм хващал тази прекрасна и борбена риба, камоли пък в Ловешкият регион. Ще следя за отговори, благодаря и успех на всички!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
zaribeniq
фен клуб-скобар

Re: Лин около Ловеч или Плевен? Къде?

Мнение от zaribeniq »

Във всяко блато го има. Където има застояла вода има и лин :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Прав е колегата, лин има в много блата, но трудното е да го намериш къде патрулира, къде се храни и да го привлечеш и задържиш. Има блата където може и 20 години да има лин и почти никой да не знае за съществуването му. Тих, предпазлив и труден за улавяне е този зелен красавец. Лошото е че тази риба се развъжда изключително бавно и расте бавно, а мрежаренето, токаджииството и алчните рибари го съсипват. На излет ако се прибират риби не трябва да са повече от 3-4 среден размер. Аз лично предпочитам да пускам големите линове, защото имат повече хайвер и повече шансове за оцеляване от дребосъка, макар и последните години като съм ловил не съм взимал нищо. Преди това съм прибирал по максимум три рибки и то пак не всеки път. Има и друго, лина е ценна риба за риболов и малко хора ще разкрият местата си. Аз направих подобна грешка преди около 8-9 години и то просто защото един ме видя, после за няколко месеца рибите оредяха.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
vancho111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vancho111 »

Много хора са ми казвали,че на Морум все още има и на един платен до Дамяново..... иначе по малките блата наистина се цели слука....
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Д.Граховски, следя постовете ви за лин и мога спокойно да отбележа, че Вие знаете много за красивият рибок. Та този хитрец съм го хващал само 3 пъти на яз.Стамболийски, но къде точно, ще запазя в тайна. Все още това е най-непознатата риба за мен. Блг за съветите.
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Щом си хващал, значи има и още. Намери си място където има туфи водорасли и подводни драки, но да не е само една два туфи, яко обрасло или си направи дупка в тръстиката на около 5-6 метра от брега. После го пообиколи и внимателно гледай за малки мехурчета под формата на диря, не от онези дето се образуват от газове. После захрани около мястото, като е важно да има някаква дупка къде да спуснеш и стръвта. Аз ползвам/ползвах за лин големи куки 8-ци до 4-ки, черни прави. Повод 0,16-0,12 в зависимост от мястото. Мериш дълбочината така че куката или понякога и цялата линия да ти е на дъното. Захранваш обилно с хляб и жито 3-4 хляба и кило жито ще ти стигнат за един излет, даже и двудневен. За стръв си приготви шарен червей 200-300 грама, торен и най-важното земен. Можеш да ползваш 2 въдици, на едната куката я натъпкваш яко с червей да стане хубав грозд, а другата с по-голяма кука и със голям земен тип змийче. Земния можеш и някъде по-настрани да го метнеш. Видял ли си, захранил ли си ще дойдат 100 %. Ако пък си обходил яко и не си видял ни една рибка, но знаеш или си чувал че има лин на мястото потърси рязка промяна на релефа на дъното и пак по същия начин. После пиши ;)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Значи търсиш информация публично ,а в същото време своята си я пазиш в тайна!
Интересен казус :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

sapuna написа:Значи търсиш информация публично ,а в същото време своята си я пазиш в тайна!
Интересен казус :D
яз.Стамболийски е любим мой язовир, но и както знаете мрежарски. На лично бих споделил къде съм улавял лин. Благодаря много за полезните съвети. Наздраве.

ПП. На яз.Стамболийски 2 пъти съм вадил мрежи от водата, по простата причина, че практикувам и спортно плуване. Не съм търсил ИАРА, а просто ги изгаряме. Винаги плувам с нож под ръка, защото е опасно заради мрежите. Тази година предполагам, че ще успея да си купя и Sony Action cam, подобно на HD Hero за да споделя подводни клипове.
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Колега, от достоверни източници знам, че под стената на язовира, надолу по р. Росица има лин.
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

oneillbgm написа:Добър ден на всички колеги. В този дъждовен ден можем да разкършим пръсти и попишем на тема - къде около Ловеч или Плевен има водоем или река, в която има популация на лин. Отдавна не съм хващал тази прекрасна и борбена риба, камоли пък в Ловешкият регион. Ще следя за отговори, благодаря и успех на всички!
Без грам майтап ти отговарям- т.нар. Бара в село Дойренци. Преди години с цел да си хвана каракудки за стръв съм имал слуката да хвана няколко добри екземпляра. Върнал съм ги, така че ако никой не ги е хванал :D Все пак целенасочено да ловиш там е малко несериозно.
Поздрави!
iannis
новобранец
новобранец

Мнение от iannis »

на язовир Морун има!И то много хубави екземпляри!Миналият август видях с очите си, едни колеги от Плевен както си ловиха таранки и хванаха 2, над кг!лошото е че ги взеха!но го има!на други места е като вица-"виждал ли си извънземни,=виждал съм ,но няма!
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

На старото корито на р Искър край с Ореховица има лин.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”