Блесни разни всякакви

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Блесни разни всякакви

Мнение от markas »

Мишката написа:Как преценявате, че трябва да смените една блесна по време на излет? Как си избирате блесните?
Първата която ми хване окото я мятам десетина пъти, и ако няма удар, сменям, и така докато удари нещо :D Избора на модел и големина е според търсената риба ;)
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз облавям няколко места с една блесна и ако няма резултат сменям или почвам на едно място от голяма към малка сменям до резултат и така на всяко място, но си имам фаворити сред блесните. Имал съм цял излет с една блесна или с две.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

markas написа:Само не мога да разчета името на модела. Ако е удобно да го споделиш? Гледам че е с тройка кука и няма атрактор. Ти ли си я сложи, или така я купи?
Нямах търпение да чакам препоръка и за това си взех и сребристия Гт- био Ананас. На него нямам удар все още, но пък на златната, вчера имах 8 костура за 1 час. Проблема е, че искам клен :D А не е като да няма кленове, понеже един колега до мен на двойка бели червеи извади 3 клена по над 40 см...
"Yacuma"
Ето и снимка,като ги купих:
10344191_856746451005455_2815190146096889584_o.jpg
10344191_856746451005455_2815190146096889584_o.jpg (338.48 KiB) Преглеждано 1662 пъти
Петте за няма и 8$. :drinkers:
Нищо не съм променял по тях.
П.С.
Рано му е на кефала за изкуствени примамки.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Страхотно, а откъде ги купи?
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

От Алиекспрес. ;)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

То тия по-скоро са щукарски отколкото кефалски, поне според моите виждания, не че не може и кефал да се хване, но целенасоченото му търсене с блесни от този размер накланя везните към малко удари, но от по-големи евентуално кленове или нищо.

Изображение

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мите , ЧРД на патерица :drinkers:
Иначе снимката на сирака от предишната страница оборва твърдението ти здраво :wink: Друг е въпроса , че да тръгнеш целенасочено за кефал с клатуни от упоменатият размер , наистина си е губене на време .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Павел Иванов написа:Мите , ЧРД на патерица :drinkers:
Иначе снимката на сирака от предишната страница оборва твърдението ти здраво :wink: Друг е въпроса , че да тръгнеш целенасочено за кефал с клатуни от упоменатият размер , наистина си е губене на време .
Мерси :)

То аз снимката съм я видял, говорех за целенасочен улов. Той и Гената беше треснал клен на джърк 14 см, ама това са някакви изключения.

Изображение

Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Имам кастмастер на Zebco 3см. С него кефал става ли да ловя и въобще за какво става тая примамка?
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Мишката написа:Имам кастмастер на Zebco 3см. С него кефал става ли да ловя и въобще за какво става тая примамка?

Това попаднало в правилните ръце може да съсипе костури,кефали, дори може да се хванат и пъстърви. В по-големи размери може да ловиш спокойно и щука на кастмастер. За мен това е една уникална примамка, позволяваща различни техники на водене, достигане на по-далечна дистанция и облавяне на различни слоеве на водътъ .

Изображение

Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Добре, как трябва да се води в бърза вода? С какво водене би започнал ти в бързеи от по половин метър с едри камъни над които водата прави гърбици и се къдри, а от там преминава в дебел бързей с гладка повърхност към 0.7 - 1м. дълбочина, на каквито места ходя аз. Как би постъпил ти (или който му се пише)?
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Мишката написа:Добре, как трябва да се води в бърза вода? С какво водене би започнал ти в бързеи от по половин метър с едри камъни над които водата прави гърбици и се къдри, а от там преминава в дебел бързей с гладка повърхност към 0.7 - 1м. дълбочина, на каквито места ходя аз. Как би постъпил ти (или който му се пише)?
Аз бих пуснал по-устойчив на течение воблер в конкретната ситуация или някоя въртележка пантер мартин. За кастмастера бих търсил по-тихо място или ще го пусна на границата бързей-бряг където е тихо, понякога леко се завирва и завърта водата и там много често се крият големи кефали, а те нападат почти мигновено след приводняване. Воденето можеш буквално да си го моделираш. Равномерно, с туйч или с паузи само да подскача по дъното, според навика на риболовеца и конкретната ситуация, в бързея ако го пусна може би с равномерна бавна проводка или задържане и туйч.

Изображение

Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Мишка, специално за бързеите, за които говориш, бих ти препоръчал това:
http://www.bent-fishing.com/PHOXY-Minno ... oduct-1719" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - последната разцветка.
Знам, че е скъпичък, но ако имаш гащеризон не вярвам закачките да са голям проблем. Имам вила на Малки Искър и риболова на клен на блесна е едно от любимите ми развлечения, когато съм там.
Пробвал съм на въртележки, клатушки, кастмастери и какво ли още не от арсенала ми /а той е доста богат :) /. Най-добри и традиционно стабилни резултати доста години имах на сръбските воблерчета
http://www.bent-fishing.com/Vobler-srabski-product-590" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; /гледай тоя горе в ляво/. Те обаче имат по-голяма лопатка и газят малко повечко, особено в бърза вода, освен това клена го напада обикновено на падане във водата или още на първа-втора манивела, рядко по средата. Тоя първия го взимат по всяко време и където го видят. Води се по-бързичко, като задължително правиш 1-2 внезапни спирания по средата /това важи за всички хищници, не само за клена/. Обикновено клена преследва блесната /понякога и по 2-3 наведнъж/ и точно при тези спирания и тръгвания атакува. Ако не те притеснява цената, вземи го - няма да сбъркаш. Пък после ще споделяш :)
johnygbb
новобранец
новобранец

Мнение от johnygbb »

Търся тази блесна:MegaBass Spoon X
има ли я в БГ ?
Megabass Spoon-X_Glow-GoldGreen-440x240.jpg
Megabass Spoon-X_Glow-GoldGreen-440x240.jpg (38.31 KiB) Преглеждано 1052 пъти
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Тук май няма. В ebay има: http://www.ebay.com/sch/Spoons-/31692/i ... d=MegaBass" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”