Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Че ние целия форум треперим за твоето инфо! Като не ти трябва от тук, не влизай да се дразниш с колегите! Ходи си всеки ден по локвите и гледай да оставиш и за другите някакви риби!
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги,
Малко инфо от Пожарево. Направих озлет за 3-4 часа . Търсих пъстърва - и намерих. 6 броя - 300-800 грама. Тактиката е камола без бял, защото каракудата е активна. Дава и на паста, но по-слабо. Изкарах едно рибе и блесна номер 1 моска - бяла. Риболова е интересен , но рибата си иска смяна на тактика и стръв, когато спре да взима.
Малко инфо от Пожарево. Направих озлет за 3-4 часа . Търсих пъстърва - и намерих. 6 броя - 300-800 грама. Тактиката е камола без бял, защото каракудата е активна. Дава и на паста, но по-слабо. Изкарах едно рибе и блесна номер 1 моска - бяла. Риболова е интересен , но рибата си иска смяна на тактика и стръв, когато спре да взима.
-
- новобранец
Колега а дали имаш желание и да споделиш от коя страна на гьола е по дашна пъстървата.Мерси предварително.И още ли е таксата 8 лв или са я качили не съм ходил от има няма две години там, но е много красиво и мисля да отида скоро.milenminds написа:Привет колеги,
- StaAnt
- ще става разбирач
Колега таксата е 10 лева на въдица и до 3 килограма на въдица.Това са новите условия на Пожарево,но като си платиш таксата на пазача той ти дава бележка с условията,така че да няма после ама не съм разбрал, не съм чул и т.н.Между другото честита 500тна страница на Софийска областrumen_vasilev написа:Колега а дали имаш желание и да споделиш от коя страна на гьола е по дашна пъстървата.Мерси предварително.И още ли е таксата 8 лв или са я качили не съм ходил от има няма две години там, но е много красиво и мисля да отида скоро.milenminds написа:Привет колеги,

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, бях малко преди стената. Имах слука. Колегите, които бяха по ръкавите също се бяха отчели с добър улов. Сутринта беше много рехаво на мястото но след прашкиране на 500 грама бели, 700 грама рибни пелети и 300 грама кастери нещата е отпушиха. Колегите по ръкавите почти не хранеха, което ме навежда на мисълта, че може би пъстървата се върти там по-активно. Препоръчвам определено да посетиш гьола. както колегата по-горе писа такса 10 лева и пазача ти дава условията на листчеrumen_vasilev написа:Колега а дали имаш желание и да споделиш от коя страна на гьола е по дашна пъстървата.Мерси предварително.И още ли е таксата 8 лв или са я качили не съм ходил от има няма две години там, но е много красиво и мисля да отида скоро.milenminds написа:Привет колеги,

Нещо за Веринско, Челопечене, Чукурово(тараторското - Габра), Кривина ???
- nocalled
- научил се да хвърля
днес от 9 до 10 и половина някъде, без пипане на хераково. щях да поостана още, но бях единствен на гьола а и пазача изчезна към село...та ми светна да паля към пожарево.
там записах няколко каракуди. нищо друго. имало е силен риболов но оня ден - вторника. днес не.
пазача казва, че риба пускат вторник и петък.
там записах няколко каракуди. нищо друго. имало е силен риболов но оня ден - вторника. днес не.
пазача казва, че риба пускат вторник и петък.
you'd better run...
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Да ставаше въпрос за неква ценна риба бих го разбрал колегата,но що за конспирация относно неколко бабушки
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на Братушково от 8 до 11никакво пипане нито на плувка нито на фидер.Към 9и30 язовира започна да прелива на преливника.
Баластриера "Чепинци" днес - висока вода и много вятър.
До около обяд - 8 костурчета с големина на показалец и малко по-големи, на бял червей на директен телескоп. Плувка 1гр. на дълбочина около 2.30м. Торен и земен червей не пипат. Щипок и кубинка на дъно - също.
Мирната риба не пожела да се обади, въпреки захранката и смяна на дълбочини до лягане на дъното.
До около обяд - 8 костурчета с големина на показалец и малко по-големи, на бял червей на директен телескоп. Плувка 1гр. на дълбочина около 2.30м. Торен и земен червей не пипат. Щипок и кубинка на дъно - също.
Мирната риба не пожела да се обади, въпреки захранката и смяна на дълбочини до лягане на дъното.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Река Искър под Ботевгр.шосе огромна боза.На канала между гьола и реката-половината залят от реката много високо ниво,но играе риба.Колега хвана клен между 25 и 30 см .При мен кълвежи но слаби.С 300 зора фанах4 уклея но ако огрее слънце скоро и с подготовка там може да се направи риболов на уклей.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- новобранец
колеги инфо за яз.волуяк?благодаря ви !
-
- новобранец
За яз.Волуяк, мисля че е още рано,но две думи за канала на Околовръсното до Требич (водата идва от Волуяк-Мрамор).Много кал малко рибета,явно рибата напуска канала.Но крастата начесана, приблизително 20 рибета, дребна бабушка кленчета и няколко уклея,стръв пинки( една бяла ) кука 18№ плувка 0,75гр.повод 0,09мм.Всички рибета върнати във водата за ужас на няколко колеги. Боже,Боже ако знаете какви дребосъци се слагат в торбата...........Информация и от Кътина, доидоха двама седяли 2часа не им е пипнало, не само на тях имало още няколко души,явно и там рибата не се е размърдала. Наслука
-
- новобранец
И аз така мисля ,че е рано за Мрамор ,но все пак там водата е тънка и затова питам някой да не би да е ходил !
-
- научил се да хвърля
зад ТЕЦА - Трайчо Костов. Няма пипане. Иначе гьола ще става, отварят се много места за риболов след насипването от изкопите на метрото.Гьола вече е окончателно свързан с дълбокия водоем при кв. Миленков, и тъй като е по плитък от другия ще държи риба, ама това са само прогнози.