вазможно най-малката въртяща блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Абре Чируз , не четеш ли ?!?
На дедо Коледа комшията , по-горе зе та написа:...с тях ловя от распери до карабалък и уклей.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

определено това което се закача на блесната е уклей, :D ,на марица в моя район няма друго подобно на уклей освен маломерни распери :wink: ,ако сапуна разбере дали има по малки от 2 нули ще баде чудесно.понякога колеги размера има значение :lol: :lol: :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Бях на мястото!Заради тези блесни взех,че си купих още една шестица! :lol:
Значи определено нищо марково не открих под 00.Имаше едни малки бели,с недоказан произход.Листенцето е най малкото,което съм виждал,но стеблото ми се видя доста дебеличко.Няма нищо написано или щамповано по тях,а нямаше и как да изтегля някоя.Цената е никаква-1,50 лв.Изключих да направя снимки обаче.Ако искаш ми драсни адреса си на лично и ще ти пратя да ги прецениш! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

laplandeca написа:определено това което се закача на блесната е уклей, :D ,на марица в моя район няма друго подобно на уклей освен маломерни распери :wink: ,ако сапуна разбере дали има по малки от 2 нули ще баде чудесно.понякога колеги размера има значение :lol: :lol: :lol:
Колега , обърни внимание на картинката по-долу. Това са специализирани въртящи блесни за сбиролино. Те са без утежнение понеже със сбирото могат да бъдат "доставени" във всяка една точка и всеки един пласт вода -от повърхноста , до дъното. При тях не би трябвало да има проблем с въртенето на много малка лопатка , поради това че са без утежнение. Лично аз точно такива не съм ползвал но поразпитай в по-добрите магазини , може -би ще се намери нещо , или някой колега може да се заеме да ти ги направи :D

Изображение

п.п. намери ли си "ръгбита"?
Изображение
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

до IDO

Мнение от laplandeca »

ако някой може да ги направи, ще е добре.не сам взел ръгби.ще помоля дедо коледа да прати :D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: вазможно най-малката въртяща блесна

Мнение от chirusa_bg »

Абе прочетох уж, ама нещо не вярвам в тоя пенкилер дето лови от слончета до мухи :?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

И какво се оказа - въс всеки дреме по един УЛ спинингист... :D :mrgreen:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Мунчо написа:И какво се оказа - въс всеки дреме по един УЛ спинингист... :D :mrgreen:

Да прав си :D

Дори и в тези които изповядват Ултра Брутал спининга :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Във всички случаи най-доброто като малко листо е по схемата " In-Line" , обаче трябва да е без тежест- близка до критичната на въртенето на листото , както са малките "Аглии" "0" , "00" , например. Тези за сбирото са такива , но според мен не са доизкусурени , блесните тип " CD" , освен дето листото е пряко пронизано през блесната( на около 1/4 от горната част), са и "двойноизпъкнали" като работна повърхност , и то основната долна част на листото е законтрена като осмица спрямо горната част!!! Според мен , няма по въртяща се от тази блесна , върти се от цопването , до дъното и от самото дъно до повърхноста Особенно подходяща при течения , "по" , "срещу" и по "диагонал". Така стоят нещата с малките блесни!! Лидер в блесните "CD" e "Panter Martin" , обаче със сбиролиното нещата седят по друг начин за малките блесни , там няма нужда от каквото и да е утежнение!!!!!
Почти съм сигурен че не съм много , много разбираем :oops:

п.п. отделно на "CD"-тата на Мепсовете , има едно телче над утежнението дето трябва да се подреже за да не опира листото в него и да се тормози въртенето!!!!!!
Изображение
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

IDA написа:...няма по въртяща се от тази блесна , върти се от цопването , до дъното и от самото дъно до повърхноста...
И тва от личен опит ли, е установено или го пише в дебелите книги :?:
Абе не, че не те разбрах, ама почни да пишеш по-смислено ако искаш да бъдеш разбиран. :lol:
Изображение

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lorda написа:
И тва от личен опит ли, е установено или ......:

На Стряма , на дюкера до с И.Вазово и ХД "1"и "0" и "1"Аглия на Мепс (сребристи)са еднакво уловисти , също и на втичалото на Душанци. Ползвам ги САМО със малко плаващо сбиролино 3 и 5 гр , повод 0.80-1.5метра. Тази година съм решил да поекспериментирам малко повече със сбирото. Във всички случаи обаче резултата с него е по-добър от колкото само с блесна, поне на тези места.Поначало много рядко , ей така за разнообразие мяткам със сбирото и то по-често с чепаре мухи за уклеи и кефал. Мухите имат зашеметяващи резултати на Копринка , на всякакви калибри кефали( само че сбирото е 15-20-30гр).

По-долу съм щракнал малко от "инвентара":

http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0139.JPG

http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0141.JPG

Наслука и ще гледам да съм по-разбираем :D
Изображение
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колега щом ходих по Стряма сигурно сме се засичали, но честно да ти кажа никой не може да ме убеди, че със спирулино резултатите ще са по добри.
Верно мята се по далеч, но само това.
Изображение

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lorda написа:Колега щом ходих по Стряма сигурно сме се засичали, но честно да ти кажа никой не може да ме убеди, че със спирулино резултатите ще са по добри.
Верно мята се по далеч, но само това.
Много рядко ходя по Стряма , просто ме е яд да гледам окепазената и изсечена навсякъде по брега река. А и честно казано не съм спинингист. На Стряма основно ловя с директна седмица и гъше перо на ручейници или на скакалци. Винаги обаче си нося и другия дюзен- на Дюкера едрите кефали не пипат на друго освен на блеснетата или на мухи(черни и сини) Ако не си пробвал с малки сбиро(3-5 грамовите на картинката)-пробвай , едно дето се замята по далече , второ може да се води със всякаква скорост и трето- дължината на повода осигурява блесните да не закачат в дъното , даже и при спиране на воденето , същото е и с малките газещи воблерчета.
Изображение
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Лорде често ли ходиш по Стряма и къде по точно - да не се окаже че сме се засичали.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re:

Мнение от sapuna »

laplandeca написа:определено това което се закача на блесната е уклей, :D ,на марица в моя район няма друго подобно на уклей освен маломерни распери :wink: ,ако сапуна разбере дали има по малки от 2 нули ще баде чудесно.понякога колеги размера има значение :lol: :lol: :lol:
Взех две бройки-да има!Не мога да определя големината им/едната е по малка/и за това ги щракнах до един Мепс за съпоставка!Недодялани ми се струват,но се въртят!Пробвах ги!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”