Избор влакно за спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

ivanski13
новобранец
новобранец

Избор влакно за спининг

Мнение от ivanski13 »

Привет, Колеги,

Моля за препоръка за спининг влакно - марка и диаметър

пръчка - EXCEED SPINNING 2S 1.80m.UL /0,9-5/
макара - Ryobi Ecusima 1000

мерси
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Избор влакно за спининг

Мнение от Д.Граховски »

Varivas high grade pe4 #1 е твоето влакно съчетано с флуорокарбонов повод ако ще ловиш някъде където има камъни и няма да ловиш много на въртелешки иначе всякакъв монофил би ти свършил работа от сорта на 0,16
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

Влакна много.Въпросът е в бюджета...
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

+ за Варивас-а на Граховски. Супер влакно, за не много пари! Мисля, че 0.8-0.6 ще е подходящо. Погледни и Power Pro.
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

+1 за Varivas :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Ecusima-та ще се пазари с 0.8-0.6 :D С #1съществува опастност EXCEED-а да стане триснадков :D

Най добре:
Д.Граховски написа:.......................иначе всякакъв монофил би ти свършил работа от сорта на 0,16
Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Не каза каква риба ще ловиш, колега.. :)
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Привет,

за монофил мога да ти препоръчам това: Salmo Grand Raider 150m в размери 0,16мм или 0,18мм в зависимост от животинките дето ще ловиш. От него съм сменил поне 5-6 ролки и съм много доволен. Иначе за плетеняка по-горе на Варивас за цената си става, но не очаквай чудеса от него.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

jorro11 написа:Привет, за монофил мога да ти препоръчам
Моето мнение е- няма как да ловиш на спининг без да ползваш плетеняк. Разбира се има и монофили за спининг, но за да изпиташ истинската тръпка на този тип риболов, плетеняка е задължителен.
Ако приемем, че вече всички производители на плетеняци са доказали качества на влакна свързани с оплетки, неразтегливост и пр.., на нас ни остава само едно- да намерим влакното кое е с най тънък диаметър и с най голяма мъртва тяга и разбира се на най ниска цена...
Тук бих препоръчал две четиринишкови за минимум пара:
http://www.voblershop.com/2109/%D0%9F%D ... x4.PE.200/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=98" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Разбира се осемнишковия вариант на тези влакна е много по добрия вариант, но като за начало първите са в много добра позиция в смисъл качество-цена.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Vid написа:Моето мнение е- няма как да ловиш на спининг без да ползваш плетеняк. Разбира се има и монофили за спининг, но за да изпиташ истинската тръпка на този тип риболов, плетеняка е задължителен.
Позволи ми да не се съглася. Особено при риболов на пъстърва в плитка и бистра вода дори съм склонен да мисля, че това е оптималният вариант. При трудни пъстърви в условията които съм посочил при мен се е доказало превъзходството на монофила. Ако ще ловиш в по-голяма река естествено съм за плетено влакно.

Основните качества на добрият монофил за спининг е да бъде с без памет и да бъде с възможно по-малка разтегливост. Влакното, което съм посочил по-горе е почти с нулева разтегливост и доста здраво на опън.
ofcho
новобранец
новобранец

Мнение от ofcho »

+1 за монофил за пъстърва в плитки и бистри води.
Миналата година ползвах Торей супер стронг 0.152мм. и съм доста доволен.
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

И аз искам да попитам нещо.Мога ли да използвам предложения Дуел http://www.voblershop.com/2109/%D0%9F%D ... x4.PE.200/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; в размер 1,0 или 1,2 на спининг GAD Harrier HRS762MF.В момента използвам http://puffin.bg/?item=1528&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз така като го гледам тоя дуел, при #0,8 реални 14 либри ако ги издържа наистина още преди сезона ще заменя вариваса, стига и да е дуракоустойчиво. Това може би Vid ще го каже, как е с показателите в действителност.

А ти колега ако си доволен от YGK и имаш още на шпулата, няма никакъв смисъл да го заменяш с каквото и да било за момента, щот това си е съсипия на пара

Изображение

karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Д.Граховски написа:Аз така като го гледам тоя дуел, при #0,8 реални 14 либри ако ги издържа наистина още преди сезона ще заменя вариваса, стига и да е дуракоустойчиво. Това може би Vid ще го каже, как е с показателите в действителност.

Граховски,в момента е който го вземеш ще забравиш,кълнеш,проклинаш и плюеш до де си жив умрелия Варви си у вас ;)
Пробвано,проверено и осъзнато ;)
Поздрави!

Надявам се един ден,един човек да си признае ,че се е набутал с тва недоразумение на влакната....съгласен съм с Вид,че госен-а и Дуел-а са едни и същи и в пъти по добри от тва влакно :fishing4:
Само човек който ползва по 3-4 влакна на сезон може да го изкаже...за съжеление аз съм един от тях и съм напълно погнусен от тоя Варивас,Лазер-а и куп не толкова предлагани марки в тоя форум.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ако човек ползващ, демек сменящ 3-4 брейда на сезон ми препоръча влакно, или ще попитам каква е причината да ги сменя, или направо без да питам няма да си взема това, което въпросният човек ползва. При положение, че с YGK избутах два сезона без да мръдне, с Вариваса съм на един сезон, и следва втори, ако ми кажеш че Дуела го сменяш 3-4 пъти на сезон за мен има проблем. И той е или човека не цени парите (малко вероятно) или влакното не става.

П.П. Дуела просто го посочих за пример, не го приемайте като негатив към марката, не съм го ползвал и не мога да кажа каквото и да било ;)

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”