Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Толстолоб с мухарка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- учете се от него
Последно- първия вариант ще е (телескопичния) , без междинен водач на втулка на трето коляно , само на 1-во и 2-ро. Слагам в момента водачите и лака- бавно става , но с меракПавел Иванов написа:Не се тормози като за сефте да търсиш бланки , разколачвай смело

Макародържача е осигурен(корморан) , само бекинга още не е сигурен че ще е на Шекспир

-
- учете се от него
Re: Толстолоб с мухарка
Първа стъпка към толстолобските екшъни с мухарка е направена- втулки на 2-ро и 3-то коляно +водачите. Ще им ударя още един кат лак и чакам шнура и бекинга
http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0131.JPG
http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0129.JPG
http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0137.JPG
п.п. не мога да кача снимките с прикачен файл , над 256кб. са

http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0131.JPG
http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0129.JPG
http://ida-fxorex.hit.bg/IMAG0137.JPG
п.п. не мога да кача снимките с прикачен файл , над 256кб. са

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да ти е честита и чакаме отзиви !
Още ми иде не добре телескопичният вариант ама ти ще кажеш как е
тва повдигането на теми с безмислени многоточия и пр. некси ......
Още ми иде не добре телескопичният вариант ама ти ще кажеш как е

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
Павел Иванов написа:Да ти е честита и чакаме отзиви !
Още ми иде не добре телескопичният вариант ама ти ще кажеш как е![]()
Мерси!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re:
разправям аз на разни приятели дето още не са станали рибари че е каде каде по хубаво вместо да гледат цяла година прасе ! е по хубаво да ходят цяла година за рибаdocenta написа: през 1995 година видях на Батак как извадиха по този начин толстолоб 64 килограма. Преди това някой от българското ФБР го бе гърмял с пищов...
Наслука![]()
![]()
![]()

и като хванат 2 такива риби са си подсигурили зимнината ! ама те вярват ли ми

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
IDA написа:![]()

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- учете се от него
AL KAPONE ,
Аз не съм нито мухар , нито спинингист , но ще се опитам да ти обясня до колкото мога. Там където ми е пръста нищо не соча , пръта е сглобен , макарата е сложена , кацнал ми е на пръста и нищо не опира никъде (пръта е в абсолютно хоризонтално положение). Точката където ми е пръста е точно центъра на тежеста. От нея напред започва "работната" част на мухарката и трябва да е в предния край на ръкохватката . Тук е с около 3см , по-напред но още не съм сложил бекинг и шнур на макарата , шнура ще тежи 15-18 гр (9/10-ти клас) , предполагам бекинга ще тежи по-малко (75м. за 9кг.).Просто уцелих подходяща двуколенна пръчка която е точно балансирана с това макарище. С телескопа ще е малко по-друга схема , първо трябва да сложа бекинга и шнура и тогава(пак с пръста) да определя точното място на предната ръкохватка
Бекинга е меко многонишково влакно (найлони, полиестери , дакрони и т.н) което попълва макарата под шнура от една страна , осигурява правилното полагане на шннура върху макарата , и от трета страна , специално в моя случай ще се ползва всеки път , защото шнура (около 27м.) ще ми го дръпнат под вода още първите 3-4 секунди
Дано да съм обяснил правилно и разбираемо 
Аз не съм нито мухар , нито спинингист , но ще се опитам да ти обясня до колкото мога. Там където ми е пръста нищо не соча , пръта е сглобен , макарата е сложена , кацнал ми е на пръста и нищо не опира никъде (пръта е в абсолютно хоризонтално положение). Точката където ми е пръста е точно центъра на тежеста. От нея напред започва "работната" част на мухарката и трябва да е в предния край на ръкохватката . Тук е с около 3см , по-напред но още не съм сложил бекинг и шнур на макарата , шнура ще тежи 15-18 гр (9/10-ти клас) , предполагам бекинга ще тежи по-малко (75м. за 9кг.).Просто уцелих подходяща двуколенна пръчка която е точно балансирана с това макарище. С телескопа ще е малко по-друга схема , първо трябва да сложа бекинга и шнура и тогава(пак с пръста) да определя точното място на предната ръкохватка

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

-
- учете се от него
Модератора ако прецени , може и да я изтрие даже. Не мисля че този и предишния ти пост са коректни. Просто се е....аш , после аз ще съм кривия.AL KAPONE написа:![]()
![]()
Въпросът ми беше грешно зададен
Мислта ми е, че си за раздел "Направи си сам...!" и там да хвърлиш усилия да обясниш на мераклиите какво целиш да постигнеш
Беше изчерпателен в отговораси и ме развесели рано сутринта
![]()
![]()
А пръста май ти сочи към реката.... ама не мога да се ориентирам точно от твоята тераса
айде за риба.....
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
IDA, недей насъсква кучетата падир мен, прощавай
просто ми минаваше през главата, че форумчето се чете и от много млади колеги на които думи като (бекинг, презентиране....) и още стотици други не им говорят нищо.... като казвам глава проста и цитирам Себе си не обиждам никого нали
Обяснявайте простичко нещата както се постара да го направиш за мен!!! Благодаря и пак Прощавай 

-
- учете се от него
Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее...
Балканът пее хайдушка песен! Христо Ботев
Ще ги ловим и на мухарка тази година. КОДА за толстолоб на скара е в буквичката "е"
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее...
Балканът пее хайдушка песен! Христо Ботев
Ще ги ловим и на мухарка тази година. КОДА за толстолоб на скара е в буквичката "е"
Много интересна и поучителна тема! Ето какво влече значителна част от българските "мухари"...Редно е идеята да се развие в цял цикъл теми, примерно "Мухарски риболов на шаран на тигрови ядки", "Кастерите - подценявана стръв в мухарския риболов на платика", а защо не "Суха муха или пиявица за сома?"...
Като гледам интересите на част от посещаващите подфорума "мухари" обаче, не се съмнявам, че потенциала и набраната инерция ще бъдат развити пълноценно, след което просто ще се наложи да се промени името му. И без това, по необясними за мен причини, хората кой знае защо не искат да четат, или пък незабавно щом започнат да практикуват даден риболов, се усещат достатъчно компетентни, та да дават и акъл...Но последния и без това не е имал особена стойност у нас, то вярно, че рядко наистина е полезен...
Като гледам интересите на част от посещаващите подфорума "мухари" обаче, не се съмнявам, че потенциала и набраната инерция ще бъдат развити пълноценно, след което просто ще се наложи да се промени името му. И без това, по необясними за мен причини, хората кой знае защо не искат да четат, или пък незабавно щом започнат да практикуват даден риболов, се усещат достатъчно компетентни, та да дават и акъл...Но последния и без това не е имал особена стойност у нас, то вярно, че рядко наистина е полезен...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
IDA написа:Не ми спами ТЕМАТА!!!