Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- къца - кълве
- сериозен играч
Re: Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.
Благодаря !gergi762 написа:Аз имам 5 твои воблера и признавам,че са идеални.....
Разрешаваш ли да вземам отношение по някой въпроси в други теми без да споменавам воблери ?
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Къца. Приличаш ми на съвременен вариант на дон Кихот, из между тежката конкуренция на воблеростроенето. Не знам, но твоята агресивна реклама, постоянно ме подсеща за въпросния лирически герой.къца - кълве написа:След този клип спряхте да хвалите скъпите си воблери с гръмки имена.къца - кълве написа:https://www.youtube.com/watch?v=HihaAPD ... e=youtu.be" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Това направих в четвъртък на 26.03. Имах още пет удара два от които много яки.![]()
![]()
Дори да извадите воблери с извънземен произход,пак съм готов на дуел./Да ме извинява Мунчо,че ползвам неговия речник.
/
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тц-тц.. хахаха
Цената на воблерите нема нищо общо...
Цената на воблерите нема нищо общо...
- къца - кълве
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля
В събота отново ходих до Габрово, и на връщане пак спрях на Дряновската река. Този път реката ме посрещна малко по-пълноводна и леко замътена и съответно рибите бяха доста по-пасивни. Както и предния път започнах замярането на реката с воблери, но освен един лек удър на деребничък кефал и откачка след 2-3 сегунди нищо не се случваше. Последва преминаване към блесните, и започнах със стария боец от Горна Оряховица, но този път никой не го отрази. Сложих Моска №2 със сини точки и след второто замятане едно мерно кефалче се блъсна в нея.

Последва 5 мин. затишие и изкокна още едно, и така в темпо през 4-5 мин по рибе като почти всичките са с този рамер. След половин час явно мястото се изчерпа и спря. Ращих да сменя блесната с Мепс лонг каст, за да достигна по надалеч във вира и не сгрещих. 8 грамовата блесна направо лети като коршум и пак ги запуках, като големината пак същата...

За около 2 часа си начесах крастата и абе беш да се приготвям за мача на България и мача на Григор ...
Трябва да отбележа, че направих бойно кръщаване на една сопа която стоеше в гаража и събираше прах от 2-3 години и така и не беше виждала вода - Quntum Tenyci na 1.98. Сопето се представи много добре като се има предвид че съм я вземал за 10 лв..

Последва 5 мин. затишие и изкокна още едно, и така в темпо през 4-5 мин по рибе като почти всичките са с този рамер. След половин час явно мястото се изчерпа и спря. Ращих да сменя блесната с Мепс лонг каст, за да достигна по надалеч във вира и не сгрещих. 8 грамовата блесна направо лети като коршум и пак ги запуках, като големината пак същата...

За около 2 часа си начесах крастата и абе беш да се приготвям за мача на България и мача на Григор ...

Трябва да отбележа, че направих бойно кръщаване на една сопа която стоеше в гаража и събираше прах от 2-3 години и така и не беше виждала вода - Quntum Tenyci na 1.98. Сопето се представи много добре като се има предвид че съм я вземал за 10 лв..

Последно промяна от nikawr на Пон Мар 30, 2015 1:48 pm, променено общо 1 път.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Снимките нещо липсват, някой да помогне на колегата да ги качиnikawr написа:В събота отново ходих до Габрово, и на връщане пак спрях на Дряновската река. Този път реката ме посрещна малко по-пълноводна и леко замътена и съответно рибите бяха доста по-пасивни. Както и предния път започнах замярането на реката с воблери, но освен един лек удър на деребничък кефал и откачка след 2-3 сегунди нищо не се случваше. Последва преминаване към блесните, и започнах със стария боец от Горна Оряховица, но този път никой не го отрази. Сложих Моска №2 със сини точки и след второто замятане едно мерно кефалче се блъсна в нея.

-
- научил се да хвърля
Оправих снимкитеСтонин МаХенд написа:
Снимките нещо липсват, някой да помогне на колегата да ги качи

Днес цял ден съм по реката. Само един удар и изшускане непосредствено преди изваждането на блесната, дет се вика "в краката ми". Рибока едва беше в норма. Удари на сребрист DAM Effzett 1. За ходене от 11ч. до 16:30ч. толкова. Реката мътна и от оня ден паднала с около метър. Водата е много студена. Пробвах и на меден и сребрист Mepps Aglia 1, ама без резултат.
Христос воскресе на всички! Живи и здрави и много слука!)))
Христос воскресе на всички! Живи и здрави и много слука!)))
Късметът е на страната на подготвените.
-
- новобранец
Воистина воскресе.
Много здраве и късмет на всички.
Много здраве и късмет на всички.
И днес ходене към 16 км. Пак подгони, но само съпроводи блесната (същия DAM) до в краката ми, само че не я налапа като вчера, а сякаш я душеше. За разлика от вчерашния кефалл тоя беше поне 400г. Потръпнах!)))))
Дайте някои съвет как да постъпя за да провокирам рибата да налапа. Пробвах задържане, проводка на тласъци... При равномерна бавна до средна проводка ми гони, ако сменя блесната с по-голяма? Или да е същия размер и разцветка, но друга серия, така че разликата да е само във формата и от там акустиката на примамката?
Дайте някои съвет как да постъпя за да провокирам рибата да налапа. Пробвах задържане, проводка на тласъци... При равномерна бавна до средна проводка ми гони, ако сменя блесната с по-голяма? Или да е същия размер и разцветка, но друга серия, така че разликата да е само във формата и от там акустиката на примамката?
- Прикачени файлове
-
- Ето едно от най-преспективно изглеждащите места за улов на блесна, за съжаление недостъпно поради стръмен и опасен релеф. Опасността от свличане е голяма.
- IMG_20150413_162051.jpg (626.19 KiB) Преглеждано 1351 пъти
Колега от малки опит които имам искам да кажа, че и аз съм изпадал не веднъж в такава ситуация. Рибките са налице, но не искат и това е. Едентично на твоето мнение. Сменял съм примамки не малко, но няма никакъв резултат. Идело ми е да хвърля въдицата барабар с всчикте си кутии и джонджории хи хи хи. Мисля си, че при такава ситуация рибката просто не иска да вземе и това е.
п.п. Не налагам мнението си на никой
Хубав ден на всчики
п.п. Не налагам мнението си на никой
Хубав ден на всчики
То остави ама я забраниха и ко ше се прай месец и половина?...! Абе да не съм аз с грешка, чуваше се, че щели да отлагат забраната до двайсто число?..
Не съм чул подобно нещо колега
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето ви я заповедта.
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Сутринта я четох, ма знае ли човек, та реших да попитам.