Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.

Мнение от къца - кълве »

gergi762 написа:Аз имам 5 твои воблера и признавам,че са идеални.....
Благодаря !
Разрешаваш ли да вземам отношение по някой въпроси в други теми без да споменавам воблери ?
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

къца - кълве написа:
къца - кълве написа:https://www.youtube.com/watch?v=HihaAPD ... e=youtu.be" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

Това направих в четвъртък на 26.03. Имах още пет удара два от които много яки.
След този клип спряхте да хвалите скъпите си воблери с гръмки имена. :D :D :D Дори да извадите воблери с извънземен произход,пак съм готов на дуел./Да ме извинява Мунчо,че ползвам неговия речник. :D /
Къца. Приличаш ми на съвременен вариант на дон Кихот, из между тежката конкуренция на воблеростроенето. Не знам, но твоята агресивна реклама, постоянно ме подсеща за въпросния лирически герой.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Тц-тц.. хахаха
Цената на воблерите нема нищо общо...
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

:D :lol: :D :lol: :D
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

В събота отново ходих до Габрово, и на връщане пак спрях на Дряновската река. Този път реката ме посрещна малко по-пълноводна и леко замътена и съответно рибите бяха доста по-пасивни. Както и предния път започнах замярането на реката с воблери, но освен един лек удър на деребничък кефал и откачка след 2-3 сегунди нищо не се случваше. Последва преминаване към блесните, и започнах със стария боец от Горна Оряховица, но този път никой не го отрази. Сложих Моска №2 със сини точки и след второто замятане едно мерно кефалче се блъсна в нея.
Изображение

Последва 5 мин. затишие и изкокна още едно, и така в темпо през 4-5 мин по рибе като почти всичките са с този рамер. След половин час явно мястото се изчерпа и спря. Ращих да сменя блесната с Мепс лонг каст, за да достигна по надалеч във вира и не сгрещих. 8 грамовата блесна направо лети като коршум и пак ги запуках, като големината пак същата...
Изображение
За около 2 часа си начесах крастата и абе беш да се приготвям за мача на България и мача на Григор ... :)
Трябва да отбележа, че направих бойно кръщаване на една сопа която стоеше в гаража и събираше прах от 2-3 години и така и не беше виждала вода - Quntum Tenyci na 1.98. Сопето се представи много добре като се има предвид че съм я вземал за 10 лв.. :)
Последно промяна от nikawr на Пон Мар 30, 2015 1:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

nikawr написа:В събота отново ходих до Габрово, и на връщане пак спрях на Дряновската река. Този път реката ме посрещна малко по-пълноводна и леко замътена и съответно рибите бяха доста по-пасивни. Както и предния път започнах замярането на реката с воблери, но освен един лек удър на деребничък кефал и откачка след 2-3 сегунди нищо не се случваше. Последва преминаване към блесните, и започнах със стария боец от Горна Оряховица, но този път никой не го отрази. Сложих Моска №2 със сини точки и след второто замятане едно мерно кефалче се блъсна в нея.
Изображение

Последва 5 мин. затишие и изкокна още едно, и така в темпо през 4-5 мин по рибе като почти всичките са с този рамер. След половин час явно мястото се изчерпа и спря. Ращих да сменя блесната с Мепс лонг каст, за да достигна по надалеч във вира и не сгрещих. 8 грамовата блесна направо лети като коршум и пак ги запуках, като големината пак същата...
Изображение
За около 2 часа си начесах крастата и абе беш да се приготвям за мача на България и мача на Григор ... :)
Трябва да отбележа, че направих бойно кръщаване на една сопа която стоеше в гаража и събираше прах от 2-3 години и така и не беше виждала вода - Quntum Tenyci na 1.98. Сопето се представи много добре като се има предвид че съм я вземал за 10 лв.. :)
Снимките нещо липсват, някой да помогне на колегата да ги качи :)
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Стонин МаХенд написа:
Снимките нещо липсват, някой да помогне на колегата да ги качи :)
Оправих снимките :)
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Днес цял ден съм по реката. Само един удар и изшускане непосредствено преди изваждането на блесната, дет се вика "в краката ми". Рибока едва беше в норма. Удари на сребрист DAM Effzett 1. За ходене от 11ч. до 16:30ч. толкова. Реката мътна и от оня ден паднала с около метър. Водата е много студена. Пробвах и на меден и сребрист Mepps Aglia 1, ама без резултат.

Христос воскресе на всички! Живи и здрави и много слука!)))
Късметът е на страната на подготвените.
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

Воистина воскресе.
Много здраве и късмет на всички.
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

И днес ходене към 16 км. Пак подгони, но само съпроводи блесната (същия DAM) до в краката ми, само че не я налапа като вчера, а сякаш я душеше. За разлика от вчерашния кефалл тоя беше поне 400г. Потръпнах!)))))
Дайте някои съвет как да постъпя за да провокирам рибата да налапа. Пробвах задържане, проводка на тласъци... При равномерна бавна до средна проводка ми гони, ако сменя блесната с по-голяма? Или да е същия размер и разцветка, но друга серия, така че разликата да е само във формата и от там акустиката на примамката?
Прикачени файлове
Ето едно от най-преспективно изглеждащите места за улов на блесна, за съжаление недостъпно поради стръмен и опасен релеф. Опасността от свличане е голяма.
Ето едно от най-преспективно изглеждащите места за улов на блесна, за съжаление недостъпно поради стръмен и опасен релеф. Опасността от свличане е голяма.
IMG_20150413_162051.jpg (626.19 KiB) Преглеждано 1351 пъти
Аватар
nnenno
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nnenno »

Колега от малки опит които имам искам да кажа, че и аз съм изпадал не веднъж в такава ситуация. Рибките са налице, но не искат и това е. Едентично на твоето мнение. Сменял съм примамки не малко, но няма никакъв резултат. Идело ми е да хвърля въдицата барабар с всчикте си кутии и джонджории хи хи хи. Мисля си, че при такава ситуация рибката просто не иска да вземе и това е.
п.п. Не налагам мнението си на никой
Хубав ден на всчики
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

То остави ама я забраниха и ко ше се прай месец и половина?...! Абе да не съм аз с грешка, чуваше се, че щели да отлагат забраната до двайсто число?..
Аватар
nnenno
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nnenno »

Не съм чул подобно нещо колега
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Ето ви я заповедта.
http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2015.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Сутринта я четох, ма знае ли човек, та реших да попитам.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”