Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
За момента единствено на Шипочанският залив дава някаква риба ... за устието нямам информация.Все пак има време да тогава и все някой ще пише тук ако е имал приличен улов.Както писах по горе - Щъркелово гнездо е пълно капо ... никакъв признак че има риба в залива.От Бай Иван разбрах че тези от ресторанта нещо не пускали риболовци.Имало много кражби на тяхно имущество.Макар че колеги си ловяха там без проблем.luso написа:Здравейте колеги, искам да ви питам нещо. Понеже мислим да направим самоубийствен излет на Искъра за 4 дни на палатка от 5ти до 9ти април, та къде може да се метнем с някаква надежда за каквато и да е риба. Чух, че на Щъркела има забрана за палатки понеже било частно, но другите варианти са ни накъде по Устието или на Шипочанския залив. Заслужава ли си мръзненето...или е безсмисленно?
Та моят съвет е - изчакай още малко и следи за инфо тук или в групата на яз.Искър.
п.п Едва ли точно сега е времето за палатка на язовира ... ама ти си знаеш ...
Това че регистрацията ми е от 2 дена не е показател за знанията ми върху риболова, пък и много скоро разбрах за този форум (наистина е добър). Разпитвам понеже нямам връзка с Бай Иван в момента. Иначе, мисля да те послушам и да си седа на топличко.
Шипочанският залив

риби не хванах / водата е ледена , като в устието е и много мътна

риби не хванах / водата е ледена , като в устието е и много мътна
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ама поне си уцелил готино време и си бил на вода. Завидях ти Роска.
Bayivan написа:Ама поне си уцелил готино време и си бил на вода. Завидях ти Роска.

-
- научил се да хвърля
Колеги какво става по язовира?Има ли раздвижване на мирна риба преди забраната?
rumen_vasilevvv написа:Колеги какво става по язовира?Има ли раздвижване на мирна риба преди забраната?
Гледам никой не ти отговаря.Сигурно още е студено,и през ноща вали сняг.
То само с питане не става-трябва и питащите да споделят.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
За тази година за жалост още не съм открил сезона...няма как да споделя.lusienn написа:rumen_vasilevvv написа:Колеги какво става по язовира?Има ли раздвижване на мирна риба преди забраната?
Гледам никой не ти отговаря.Сигурно още е студено,и през ноща вали сняг.
То само с питане не става-трябва и питащите да споделят.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гледам колеги си публикуват из фейсбук снимки от Искъра със платики,но тук явно не е модерно да се пише вече
А иначе предвид поредното обледяване което ще се получи от утре аз ще ходя след празниците на Искъро 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- научил се да хвърля
Това е от тези дни от към Камелот

Никакво присъствие на рибари в района, на щъркела имаше малко хора, всички недоволни.
Минах и откъм резервата, там духаше и беше вдигнало вълна

На шипочанския залив имаше около 6-7 човека, всичките без риба. Един колесар, лодка не видях във водата. Не съм ловил, бях на разходка.

Никакво присъствие на рибари в района, на щъркела имаше малко хора, всички недоволни.
Минах и откъм резервата, там духаше и беше вдигнало вълна

На шипочанския залив имаше около 6-7 човека, всичките без риба. Един колесар, лодка не видях във водата. Не съм ловил, бях на разходка.
Преди големия сняг е имало малко риболов,от тогава няма никакъв-все още е много студено.
Трябва да има слънчево време за постоянно-поне 10 дни да нагрее водата,
но прогнозите са само дъжд до великден.И минусови температури за през ноща-нищо чудно да падне нов сняг.
Трябва да има слънчево време за постоянно-поне 10 дни да нагрее водата,
но прогнозите са само дъжд до великден.И минусови температури за през ноща-нищо чудно да падне нов сняг.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Предвид на големия сняг по Рила тази година, на места до 2,5 м., язовира ще го изпускат и до голямото пролетно снеготопене, нещо което не се е случвало от години. Проблемът е, че под стената до бента Пасарел не е почисвано речното корито и при голяма вода има опасност от образуване на "тапи". От мой опит знам, че като спада нивото на язовира в плиткажите няма никой. Интересно ще е при тези води от ВЕЦА и от реката, ще има ли през м. април и май риболов и на Пънча - предполагам, че няма да е в забранителния списък.
Язовира в момента е пълен догоре-невиждано събитие за мене,поне от както го посещавам близо 35 години-в момента за сезона е абсолютен рекорд.
Даже ми казаха че още качва ниво.
Даже ми казаха че още качва ниво.

Риболовци.
снимки от днес

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Любимото ми ниво 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.