Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач
Модератор: Paublo_Eskobar
- icefire
- ще става разбирач
Re: Избор на мач
Ако не е късно за избора , бих препоръчал тази : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6840" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Тръсках я в магазина , стори ми се бая сгодна ... 4,20 м акция 6-20гр.
Отделно от това , ще помоля колегите да се обосноват по въпроса за акцията и за макарата!
В смисъл едно е тест на изхвърляне а друго строй на пръчката .. може да е мека/лигава с тест 20-60гр и твърда и стегната 5-15гр. Кога и кое определя "кефа"!?
По въпроса за макарата , моля да споделите какво визирате като така наречен баланс?
Отношението размер на макара-дължина на пръчката .. 4000/4,50, 3000/4,20 ...2500/ 3,90 и т.н.
или тежеста на макарата спрямо дължината на пръчката ... А после търсиме широка и плитка шпула и висока предавка !?
Отделно от това , ще помоля колегите да се обосноват по въпроса за акцията и за макарата!
В смисъл едно е тест на изхвърляне а друго строй на пръчката .. може да е мека/лигава с тест 20-60гр и твърда и стегната 5-15гр. Кога и кое определя "кефа"!?
По въпроса за макарата , моля да споделите какво визирате като така наречен баланс?
Отношението размер на макара-дължина на пръчката .. 4000/4,50, 3000/4,20 ...2500/ 3,90 и т.н.
или тежеста на макарата спрямо дължината на пръчката ... А после търсиме широка и плитка шпула и висока предавка !?
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Обясни защо,каква е причината на 3.90 да е 2500.Аз имам два пелет ваглер мача 3,30м,с какъв размер макара да ги оборудвам,следвайки твоята логика трябва да са с размер 1000.icefire написа:Отношението размер на макара-дължина на пръчката .. 4000/4,50, 3000/4,20 ...2500/ 3,90
Това трябва да ти е на мача Делчев:
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Sh ... 0GT-a13285" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ще ОАкаме темата на колегата с тИя макари. Той търси мач.
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Той спора е има ли нужда мач в тоя диапазон 5-15 от 2500-3000 макара,или 4000 е добре
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
Според мен няма такова правило. Или ловиш с това, което имаш или взимаш мача и отиваш при макарите, избираш модела и налагаш размерите. Който усетиш най-добре този е. Още повече, че за баланса на цялата въдица по-голяма роля играе теглото, а не размера /дано не чете жената
/. Има размер 300 с тегло 350 гр. има и размер 300 с тегло 180 гр. Има мачове с акция 5-15 и тегло 180 гр. има и такива с тегло 250. А на кой мач, къде му е поставен макародържача? И какво стана с "правилото" ?

Напълно съм съгласен, няма такова правило. Ако ми е кеф да ловя с 4000 е бога ми никой не е в състояние да ме спре. Кефът е правилото. С което ти е кеф с това ще ловиш.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Абе кефа си е кеф ама 380 грама за мачова макара ми се виждат множко на мен ,слагал съм моя Ексейдж на 3.90 мача,еми дори и визуално изглежда странно,въдица със тънка бланка и на нея сложен тоя кюпник.За мен идеалния размер макара е 3000 за мачове 3.90-4.20,с тегло в диапазона 280-320 грама
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
А според теб колега кое определя ''кефа".Щото нали знаеш че един харесва попа, друг попадията, трети на попа щерката.icefire написа:Ако не е късно за избора , бих препоръчал тази : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=6840" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

Бързай бавно.
- М. Сталев
- разбира нещата
Истината е в параболиците 

Аз пък се нареждам за щерката на попа.
Да живее шиманото.
Да живее шиманото.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
shimano vengeance 3.60,това е един от фидерите ми,уникална пръчка,страшна в борбата с едрите риби,защото е пълен параболик,но...просто не харесвам тези въдици,предпочитам нещо по стегнато,ама не и прекалено 

All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- icefire
- ще става разбирач
Респективно към всички , не желая да развалям темата. По-горни мнения за Акция и Макара .. ме провокират не за пръв път. И желая да уточниме това нещо веднъж за винаги. Знам ,че колкото хора по този свят - толкова мнения , толкова вселени.....
Супер Марио , според един кръчмарски лаф : На малки сметки и млади момичета всеки е навит... та ако може и за мене щерката на попа ..
Бутник.. и аз незнам , нали за това питам .. според мнения на колегите така излиза , прочети темата отначало..butnik написа:Обясни защо,каква е причината на 3.90 да е 2500.Аз имам два пелет ваглер мача 3,30м,с какъв размер макара да ги оборудвам,следвайки твоята логика трябва да са с размер 1000.icefire написа:Отношението размер на макара-дължина на пръчката .. 4000/4,50, 3000/4,20 ...2500/ 3,90
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Sh ... 0GT-a13285" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="follow" rel="follow
Супер Марио , според един кръчмарски лаф : На малки сметки и млади момичета всеки е навит... та ако може и за мене щерката на попа ..

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- баничката
- ще става разбирач
По-важно е теглото на макарата да балансира на пръчката,
отделно че големите макари изглеждат грозно на снимките.
За 4.2м. с фидера, с който най- често ловя, макарата ми е серия 3000 с горен аванс, но я избирах заедно с пръчката в магазина- навиване и клатене му е майката
и според мен пасна, може и късмет да съм уцелил, отделно гледах да е по- високо предавателното число.
отделно че големите макари изглеждат грозно на снимките.

За 4.2м. с фидера, с който най- често ловя, макарата ми е серия 3000 с горен аванс, но я избирах заедно с пръчката в магазина- навиване и клатене му е майката

Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Всеки шут отзад е крачка напред.
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Тиката е в мене вече,адски приятен мач,обаче според мен с макарата добре се балансира.Наслука и мерси колеги!
-Winston Churchill
-Winston Churchill
Колега,разни хора,разни мнения и лафове.Относно лафа: На малка сметка и ниска череша...icefire написа:Респективно към всички , не желая да развалям темата. По-горни мнения за Акция и Макара .. ме провокират не за пръв път. И желая да уточниме това нещо веднъж за винаги. Знам ,че колкото хора по този свят - толкова мнения , толкова вселени.....
Бутник.. и аз незнам , нали за това питам .. според мнения на колегите така излиза , прочети темата отначало..butnik написа:Обясни защо,каква е причината на 3.90 да е 2500.Аз имам два пелет ваглер мача 3,30м,с какъв размер макара да ги оборудвам,следвайки твоята логика трябва да са с размер 1000.icefire написа:Отношението размер на макара-дължина на пръчката .. 4000/4,50, 3000/4,20 ...2500/ 3,90
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Sh ... 0GT-a13285" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="follow" rel="follow" rel="follow
Нали знаеш,за теб едно за мен друго
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски