Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Информация от днес, в района на Оряховица - реката е голяма, около 70-80см. над обичайното за пролетта, водата позамътена, добра за риболов. Отиваме първо над моста, няма никой, няма и добри места за риболов. Към 8 часа заварваме 8-10 човека от двете страни в частта под моста. Има места със сравнително равно течение, макар и силно. Никой няма уловена риба, ако не се брои една кротушка
Намираме място, хвърляме по един фидер, както и една на влашка плувка. Скоро имам кълване на фидера и след засичане вадя една кротушка
. Пробвахме на няколко места, но нищооо!!!! Към 11.00 събрахме и потеглихме обратно. На връщане пак спирахме при колегите - имаше хваната само една риба, вероятно морунаж. Това е от Искъра.
След това отидохме на р. Вит в участъка под циментовия завод (самия завод вече го няма де, хвала на приватизацията). От вчера имаше информация за ловени големи количества скобар и редки морунажи на болонеза. Знаехме, че местата се пазят още от вечерта. Заварихме много хора в удобния за ловене участък. Успехите не бяха големи, но все пак риба имаше - по 10-15 скобара поне при нашите приятели.
При това ниво на река Искър до забраната морунажи няма да се ловят. От утре се задават нови валежи и ново повишаване на нивото. По планините има още много сняг и неговото топене ще подхранва високите води. За съжаление това е реалността.
Да сме живи и здрави - риби ще има!!!

След това отидохме на р. Вит в участъка под циментовия завод (самия завод вече го няма де, хвала на приватизацията). От вчера имаше информация за ловени големи количества скобар и редки морунажи на болонеза. Знаехме, че местата се пазят още от вечерта. Заварихме много хора в удобния за ловене участък. Успехите не бяха големи, но все пак риба имаше - по 10-15 скобара поне при нашите приятели.
При това ниво на река Искър до забраната морунажи няма да се ловят. От утре се задават нови валежи и ново повишаване на нивото. По планините има още много сняг и неговото топене ще подхранва високите води. За съжаление това е реалността.
Да сме живи и здрави - риби ще има!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Реката е огромна и кална. Едвали ще става за риболов преди забраната.
-
- вече хвърля и на тежко
Най много някъде по великденските, защото го дават слънце може да се пробва по образувалите се езера преди вецовете между София и Мездра.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- научил се да хвърля
В събота се пробвах на реката първо на Бов,но без резултат поради бързата вода и липса на тихи места.С баща ми решихме да пробваме вецовете първо на Лакатник след това на Черепиш и накрая на Свражен никакво кълване.Пробвахме на всичко плувка,дъно,спининиг не клъвна нищо.Нямаше много хора по реката единствено на веца на Оплетня имаше 5-6 човека,но предполагам че и при тях е било така.Интересно на веца на Черепиш видяхме едно малко кленче се беше обърнало и си подаваше главата над водата явно не му стигаше кислород.Надявам се след забраната реката да е вече намаляла и добра за риболов.
-
- ще става разбирач
Вчера закрихме речния риболов на Ореховица.Искъра доста голям,но не лош на цвят.Резултата,3ма човека 24 риби от стандартните 500-800гр,само и единствено на фидер,щеки меки болонези вчера не пееха в хора.Аз,седем уловени и четири откачени риби.Поздрави на момчетата с черната Фабиа,те ловиха доста добре,ще се видим пак Юни месец, живот и здраве.
Браво!При това ниво резултата е направо много добър.maverini написа:Вчера закрихме речния риболов на Ореховица.Искъра доста голям,но не лош на цвят.Резултата,3ма човека 24 риби от стандартните 500-800гр,само и единствено на фидер,щеки меки болонези вчера не пееха в хора.Аз,седем уловени и четири откачени риби.Поздрави на момчетата с черната Фабиа,те ловиха доста добре,ще се видим пак Юни месец, живот и здраве.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Реката е леко висока, но с прекрасен цвят. Дано е така и за откриването на щуколова.
- StaAnt
- ще става разбирач
Забраната за реката вече е история,нали? Да не се окаже ,че сме нарушители.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Само внимавай с 500-те метра. 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Капо - Брегаре,Ореховица
Водата е висока закрих риболова по река Искър до септември месец.Успех на всички които практикуват и лятото по нея 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- новобранец
Е то сега се почва,риболова по реката бе Менка.Има доста риба тази година която е влезнала от Дунава.И нивото е перфектно цвета същоMenkata написа:Капо - Брегаре,ОреховицаВодата е висока закрих риболова по река Искър до септември месец.Успех на всички които практикуват и лятото по нея
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вчера минах през дефилето, реката е много голяма и лекооо мътна.
- mblagoev
- научил се да хвърля
А беше още по-голяма. Има някои места, предимно вирчета, които вече стават за риболовBayivan написа:Вчера минах през дефилето, реката е много голяма и лекооо мътна.

Живот и здраве уикенда ще се пробва по-сериозно.

-
- вече хвърля и на тежко
[quote="Bayivan"]Само внимавай с 500-те метра.
[
Аз до сега не разбрах специално за реката с тия 500м ., да си ги меря къде съм ли или ? И акоми направят проверка какво, мерим заедно с иараджиите къде сме?

Аз до сега не разбрах специално за реката с тия 500м ., да си ги меря къде съм ли или ? И акоми направят проверка какво, мерим заедно с иараджиите къде сме?
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Не познаването на района и незнанието за забраната за риболов по реката над 500-метра, няма да може да те оправдае (надявам се да го приемеш като съвет).
Със сигурност ИАРА-джиите са наясно до къде действа забраната и от къде може да се лови.
Лично аз не съм запознат с надморската височина след Софийска област, но погледнах в уикипедията и там за гр. Своге (давам го като отправна точка) го дават че се намира на 470 н.в., което означава че можеш спокойно да ловиш.
Със сигурност ИАРА-джиите са наясно до къде действа забраната и от къде може да се лови.
Лично аз не съм запознат с надморската височина след Софийска област, но погледнах в уикипедията и там за гр. Своге (давам го като отправна точка) го дават че се намира на 470 н.в., което означава че можеш спокойно да ловиш.