Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от maverini »

trepachoo написа:Да,така е.Но понеже на голяма вода рибата не свърши и сега-хайде на локва го направиха изродите гнусни!Като имат да ремонтират що не действат да ги еба в устата!? :evil:
Ми то не бяха мрежи през годините,то не бяха измислени еарендатори,АНТОНовци и секви други боклуци,кво ша им ремонтират на стената мама им...пак са измислили неква простотия.Колеги ще ме извините за тона,ама съм силно афектиран,тези язовирчета бяха гордоста на Плевен.На големия е поставен национален рекорд за уловена най-голяма Каракуда над 2кг мисля беше.
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

Смятаааай... прееб*аха го верно язовирчето....
А бях запонал да го харесвам много повече от "Дъбника" :axe:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Комшу,звънкай да те водя утре на едно място ;)
:fishing10:
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

И така,инфо от днес на''Дъбника'' има раздвижване,средни баби и платички.Рибата се държи малко навътре,та за сега фидера е по-доброто оръжие.
Д. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Д. Димитров »

Как върви риболова на ''Дъбника'', като не ходим поне да четем? :fishing12: :fishing6: :drinkers:
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Д. Димитров написа:Как върви риболова на ''Дъбника'', като не ходим поне да четем? :fishing12: :fishing6: :drinkers:
Пълно ''Капо Верде''инфото е от приятели,доста хора е имало,но само епизодични дребни баби.
Д. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Д. Димитров »

:smt023
oswald
новобранец
новобранец

Мнение от oswald »

Здравейте в събота мисля да отида на блатата край староселци и ставерци моля за малко инфо има ли риба някой посещавал ли го е скоро. :fishing12:

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО:) :fishing4:
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

Христос Воскресе, Колеги!
Ловим ли ? :D
На "Дъбника" в Събота беше панаир: ред плевенчани, два реда софиянци :lol:
Водата още е студена ( 7-8 градуса) , Колегите масово се оплакваха, но..

Почти всички с които разговарях търсеха рибките на плувка(явно по презункция, обикновено по това време на годината, предишни години рибата е близко до брега, но сега определено не е така) , точното оръжие за сега е фидерът - рибите се държат на дистанция .
Кошничките: избирайте по - малки кошнички ,така че да цопкат възможно най - малко( рибите са изключително плашливи в момента, едва, едва сгъват най - чувствителното връхче).
Захранката: Възможно най - хубава, както винаги :lol: С по - финна структура и задължително НЕ по - много. Клипсирайте и си хвърляйте в една точка, но сега за мен е излишно и противопоказно да се прави предварително петно.
Поводите: дълги и тънки. Куките: N16 - N18. Пробвах и с 14 - ка, но след 15 -20 минути и изпробвани всякакви комбинации се върнах на малките куки. Естествено с малките куки, кълванетата са доста, но поради капризнизните риби и броя на празните кълвания е голям.
Стръвта За мен тя е една - пинки, мартеничка (не шарен, пинка - възможно най-тънките бели и червени червейчета, по 1-2 боцнати или нанизани) Всичко друго като стръв ми се вижда излишно. Някой Колеги, захранваха с жито :rolleyes: :lol: , ама знае ли човек..
Така може и да се излъже някоя плашлива бабка, а и някоя платичка :fishing2:
Много се издразних на хората с биваци, които чакат да се изнесе масово Народа и да пуснат стиропорените тапи за смадока, ама гладд и манталитет, да не говорим за тея с лодките, просто някак си не могат да ме убедят, че влизат за костур :rolleyes:

Това е от "Дъбника", да видим сега, кълве ли някъде другаде около Плевен :fishing12:
Поздрави :drinkers:
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

И аз бях в събота от към бунгалата...
само на фидер много навътре с 40 гр кошница И къс повод 0.12 с 14ка кука
еднакво кълване на всякаква стръв
масово платика и рядко таранка
захранката трябва да е тъмна ! На светла нямах бутане
  • Изображение
TT България 2011
ssiliev
новобранец
новобранец

Мнение от ssiliev »

Колега, аз съм от тия с лодките за кустури и бели Да ловят се само ,че са с мустаци и са от 6 до 17 кг
най- големия, да пържена хапнахме за Великден, да другите са обратно .Тези са пуснати отдавна, не от онези където ви взимат 5 или 15 лв., а от часни лица. Пораснаха, даже има популация.
Колеги, плевенски рибари, имам молба към всички ,ако искате да си правим кефа на 30 км. от Плевен питайте тези от Сдружението Ручина ,кога ще зарибяват язовира . Язовирът е даден от Министър Найденов. Има Заповед по колко бройки трябва да се пусне на декар сом ,бяла риба ,щука ,шаран .Всяка година трябва да се пускат , но се пускат само шаранчета и не толкова, колкото трябва. Зарибяването да бъде предварително оповестено ,за да присъстват рибари и да бъде заснето ,както правят по другите водоеми - Жребчево , Монтана , Кърджали , Пясъчник,
а не само празни приказки и накрая нищо.Като информация водата в Телишкия ръкав е 13 градуса ,а в Писаровския ръкав каналът върви пълно с боклуци, водата -8 градуса.Риба няма.

Поздрави !

ДА НАПРАВИМ ТАКА, КАКТО ТЪРНОВЛИЙ ПРАВЯТ НА ЯЗОВИР ЙОВКОВЦИ !
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

ssiliev написа:Колега, аз съм от тия с лодките за кустури и бели Да ловят се само ,че са с мустаци и са от 6 до 17 кг
най- големия, да пържена хапнахме за Великден, да другите са обратно .Тези са пуснати отдавна, не от онези където ви взимат 5 или 15 лв., а от часни лица. Пораснаха, даже има популация.
Колеги, плевенски рибари, имам молба към всички ,ако искате да си правим кефа на 30 км. от Плевен питайте тези от Сдружението Ручина ,кога ще зарибяват язовира . Язовирът е даден от Министър Найденов. Има Заповед по колко бройки трябва да се пусне на декар сом ,бяла риба ,щука ,шаран .Всяка година трябва да се пускат , но се пускат само шаранчета и не толкова, колкото трябва. Зарибяването да бъде предварително оповестено ,за да присъстват рибари и да бъде заснето ,както правят по другите водоеми - Жребчево , Монтана , Кърджали , Пясъчник,
а не само празни приказки и накрая нищо.Като информация водата в Телишкия ръкав е 13 градуса ,а в Писаровския ръкав каналът върви пълно с боклуци, водата -8 градуса.Риба няма.

Поздрави !

ДА НАПРАВИМ ТАКА, КАКТО ТЪРНОВЛИЙ ПРАВЯТ НА ЯЗОВИР ЙОВКОВЦИ !
Колега, щом ги има тия с мустаците е добре, а щом и се ловят и най - вече има популация - още по-добре. Гонете ги по към брега, та и Колегите без лодки да имат успех. :lol: Надявам се само, поне в повечето лодки да седят съвестни риболовци и има ли хайверни сулки да се връщат обратно.
Това което казваш е напълно вярно. Всяка година сдружението трябва да зарибява с горепосочените видове риба, ама все на обещания... Пускат някакви грамови шаранчета, които за всеки би трябвало да е ясно, че почти нищо не става от тях. Това не е зарибяване, а симулиране на дейност. Язовира беше много по - добре без сдружението... дори в пъти.
Лошото е, че в Плевенската група, май всеки играе соло и организацията е 0.
Ред е на забраната - кой, къде, кога, как :fishing6:
ПП Колегата Нитро, ако може да пусне някоя снимка на тези караконджули да се поокраси темата :drinkers:
ssiliev
новобранец
новобранец

Мнение от ssiliev »

Келега хиляди благодарности за подкрепата ако всички плевенски риболовци се подкрепим взаимно може да стане по добре от сагашното положение Бялата риба в момента може би си хвьрля хаивера Защото на сонара при 8/12 метра засичам доста риба на дьното самото дьно Или го пази или го хвьрля Но само на места там кьдето има дьрвета итрапчинки Аз лично несьм чул някои да хване Тя се лови при по голяма скорост и дьлбочко А в момента до 3 метра наи много няма как да се лови (ПОЗДРАВИ
Аватар
interdoc
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от interdoc »

Колеги гледам че в разрешените през забраната водоеми присъства Табаковия - това значи ли че вече не е под аренда?
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Под аренда е
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”