Мнение за Ryobi Applause

Модератор: sapuna

dobata84
новобранец
новобранец

Мнение за Ryobi Applause

Мнение от dobata84 »

колеги споделете някой има ли обективно мнение за макаричката модел 3000 е
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мнение за Ryobi Applause

Мнение от azareus »

Качествена макара, взимай смело! Ако е макарата от обявата на колегата си е много, много изгодна сделка, защото тези макари са без резервна шпула!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
naskokrumov
новобранец
новобранец

Мнение от naskokrumov »

Здравей, имай в предвид, че от време на време навива влакното под капачката на шпулата (поне това е за размер 2000). Иначе правиш една лека интервенция и нещата се оправят.
Аватар
thephoenix
новобранец
новобранец

Мнение от thephoenix »

naskokrumov написа:Здравей, имай в предвид, че от време на време навива влакното под капачката на шпулата (поне това е за размер 2000). Иначе правиш една лека интервенция и нещата се оправят.
За коя капачка, говориш колега? Капачката на авнаса ли? Тя почти цялата капчка влиза в шпулата и няма как влакното да се навие на самата капачка, а камо ли да влезне под нея.
Под самата шпула също не може да влезне ... Идея си нямам за коя капачка говориш под която може да влезне влакното :roll: Не се заяждам, просто ми стана интересно как и къде ти се е е получавал проблем. Единствения кусур както е известно на тази макара, както и на всички рьобита е теглото ... но пък и зависи за какво ще се ползва.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Имам Аплаус в рамер 1000, ползвам я за риболов на леко от 2 месеца и съм много доволен от макарката, проблеми с нея съвсем никакви, включително и липса на вкарване на влакно под шпулата. Като цяло има реноме на надеждна макара.
Шпула резервна верно няма, но пък тези от Заубер пасват перфектно.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Макарата за парите си е перфектна! От 3 години я ползвам основно за спининг, поне 3 пъти съм я топил в по-соленото море, но си работи като нова.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

И на мен ми стана интересно -къде влиза влакното или къде може да влезе

Изображение

Под самата капачка ,няма как да влезе,може би около самата капачка се навива,ама едва ли
Аз там съм пораснал...
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

точно тази макара в този размер я имам,купих си я,когато имаха резеврни шпули,присъединявам се към мнението на колегите-много хубава за парите си.
валатът не най-лошото нещо на света
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

Добре де???И аз си купих модела 1000 от Булит2000 в Пловдив и си е с резервна шпула,само че е по скъпичка,което е нормално.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

За какви пари я взе колега? Моята беше за 85 лева с една шпула. Обясняваха ми, че при тези с резервна шпула, същата я слагали на кутията до макарата, а пък резервната видите ли била към "едно 40 лева".
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

Там някъде, 130 с рез.шпула.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

bobo_33333 написа:И на мен ми стана интересно -къде влиза влакното или къде може да влезе

Изображение

Под самата капачка ,няма как да влезе,може би около самата капачка се навива,ама едва ли
Този "номер" го правят Ексия и Инсайдер. Капачката на аванса им е по-издадена и по-тънки брейдове имат навика да се навиват на нея, с първото завъртане след замятането. Шпулата на Аплауса и 1:1 като на Заубера, а той го няма тоя проблем.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Шпулата, ротора, дори и корпусите са доста сходни, само типа задвижване на редача е различен.
!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”