Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Мнение за Ryobi Applause
Модератор: sapuna
Мнение за Ryobi Applause
колеги споделете някой има ли обективно мнение за макаричката модел 3000 е
- azareus
- ще става разбирач
Re: Мнение за Ryobi Applause
Качествена макара, взимай смело! Ако е макарата от обявата на колегата си е много, много изгодна сделка, защото тези макари са без резервна шпула!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
-
- новобранец
Здравей, имай в предвид, че от време на време навива влакното под капачката на шпулата (поне това е за размер 2000). Иначе правиш една лека интервенция и нещата се оправят.
- thephoenix
- новобранец
За коя капачка, говориш колега? Капачката на авнаса ли? Тя почти цялата капчка влиза в шпулата и няма как влакното да се навие на самата капачка, а камо ли да влезне под нея.naskokrumov написа:Здравей, имай в предвид, че от време на време навива влакното под капачката на шпулата (поне това е за размер 2000). Иначе правиш една лека интервенция и нещата се оправят.
Под самата шпула също не може да влезне ... Идея си нямам за коя капачка говориш под която може да влезне влакното

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Имам Аплаус в рамер 1000, ползвам я за риболов на леко от 2 месеца и съм много доволен от макарката, проблеми с нея съвсем никакви, включително и липса на вкарване на влакно под шпулата. Като цяло има реноме на надеждна макара.
Шпула резервна верно няма, но пък тези от Заубер пасват перфектно.
Шпула резервна верно няма, но пък тези от Заубер пасват перфектно.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- тони котев
- научил се да хвърля
Макарата за парите си е перфектна! От 3 години я ползвам основно за спининг, поне 3 пъти съм я топил в по-соленото море, но си работи като нова.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
И на мен ми стана интересно -къде влиза влакното или къде може да влезе

Под самата капачка ,няма как да влезе,може би около самата капачка се навива,ама едва ли

Под самата капачка ,няма как да влезе,може би около самата капачка се навива,ама едва ли
Аз там съм пораснал...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
точно тази макара в този размер я имам,купих си я,когато имаха резеврни шпули,присъединявам се към мнението на колегите-много хубава за парите си.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- научил се да хвърля
Добре де???И аз си купих модела 1000 от Булит2000 в Пловдив и си е с резервна шпула,само че е по скъпичка,което е нормално.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
За какви пари я взе колега? Моята беше за 85 лева с една шпула. Обясняваха ми, че при тези с резервна шпула, същата я слагали на кутията до макарата, а пък резервната видите ли била към "едно 40 лева".
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- научил се да хвърля
Там някъде, 130 с рез.шпула.
Този "номер" го правят Ексия и Инсайдер. Капачката на аванса им е по-издадена и по-тънки брейдове имат навика да се навиват на нея, с първото завъртане след замятането. Шпулата на Аплауса и 1:1 като на Заубера, а той го няма тоя проблем.bobo_33333 написа:И на мен ми стана интересно -къде влиза влакното или къде може да влезе
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Шпулата, ротора, дори и корпусите са доста сходни, само типа задвижване на редача е различен.