Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Ако може някой да ми помогне.. :/
Модератор: bobopeli
Re: Ако може някой да ми помогне.. :/
Димитър Чаушев написа:Да !
- Прикачени файлове
-
- 20150408_172559.jpg (2.38 MiB) Преглеждано 978 пъти
-
- разбира нещата
колега ,а да не би случайно да се върти самия корк ?
Димитър Чаушев написа:колега ,а да не би случайно да се върти самия корк ?
Не
-
- разбира нещата
Тогава ! В горния край (над макарата ) има отвори на макародържача , там където лежи макарата също , макародържача е нахлузен на бланката и не е залепен (явно не е толкова качествена ) капни на всеки отвор по малко моментно лепило !
пп . Преди това изравни макародържача с водачите .
Димитър Чаушев написа:Тогава ! В горния край (над макарата ) има отвори на макародържача , там където лежи макарата също , макародържача е нахлузен на бланката и не е залепен (явно не е толкова качествена ) капни на всеки отвор по малко моментно лепило !
Ами тя е добра но най-вероятно,защото ми е докараха от германия с кола и по пътя се е отпуснало лепилото, но може и да не е качествена не знам

-
- разбира нещата
кажи какво се е получило след това !
Димитър Чаушев написа:кажи какво се е получило след това !
Ами пак се развали..
Скокни по-добре до някой по-голям риболовен магазин,да го погледнат там.Не лепи повече нищо,че се натрупва лепило и ще стане по-зле.
Остави само стъпки
-
- разбира нещата
Това е решението !gergi762 написа:Скокни по-добре до някой по-голям риболовен магазин,да го погледнат там.Не лепи повече нищо,че се натрупва лепило и ще стане по-зле.
Добре утре ще отида.. Но какво да кажа..gergi762 написа:Скокни по-добре до някой по-голям риболовен магазин,да го погледнат там.Не лепи повече нищо,че се натрупва лепило и ще стане по-зле.
На макародържача има голям елипсовиден отвор, през който се вижда бланката. Завъртам целия макародържач на 180 градуса, хубаво мажа с епоксидно лепило бланката през тоя елипсовиден отвор и пак връщам макарадържача. Обръщам с отвора нагоре (намазания участък на остане отдолу) докато се втвърди лепилото.
Има два елипсовидни отвора))rap66 написа:На макародържача има голям елипсовиден отвор, през който се вижда бланката. Завъртам целия макародържач на 180 градуса, хубаво мажа с епоксидно лепило бланката през тоя елипсовиден отвор и пак връщам макарадържача. Обръщам с отвора нагоре (намазания участък на остане отдолу) докато се втвърди лепилото.
Колега,вероятно е изпуснало лепилото,корка от долната страна върти ли се?Можеш ли да развиеш тапата от долната страна преди корка?Ако може развиваш тапата ,вадиш корка после макародържача,мажеш с нещо от рода на епоксидни лепила и по обратния ред сглобяваш.
Ако не се отвива ще трябва да я режеш(тапата )преди корка и пак така,ако е залепена само за корка добре ,ако не режеш цялата въдица,но ще я скъсиш с 5-7см което едва ли е голям проблем.Друг начин не виждам.
Най добре ако има майстор където живееш я занеси ,ако не пробвай както ти казах,но пак има опасност корка от долу да е залепен добре и тогава става сложна трябва да го режеш сменяваш и т.н.
Има и друг начин изключително грозен и талибански ,пробиваш в долния край на макародържача дупка от край до край примерно 3мм,застопоряваш с болтче и гайка и си готов.
Всичко зависи колко сантиментален ти е пръта и какви пари е,ти си решаваш.
Ако не се отвива ще трябва да я режеш(тапата )преди корка и пак така,ако е залепена само за корка добре ,ако не режеш цялата въдица,но ще я скъсиш с 5-7см което едва ли е голям проблем.Друг начин не виждам.
Най добре ако има майстор където живееш я занеси ,ако не пробвай както ти казах,но пак има опасност корка от долу да е залепен добре и тогава става сложна трябва да го режеш сменяваш и т.н.
Има и друг начин изключително грозен и талибански ,пробиваш в долния край на макародържача дупка от край до край примерно 3мм,застопоряваш с болтче и гайка и си готов.
Всичко зависи колко сантиментален ти е пръта и какви пари е,ти си решаваш.
Докато пишех виждам ,че много колеги са дали предложения,пробвай всичко но не мажи с моментни лепила.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега аз имах подобен проблем и го реших като увих левклопласт който почва от корка и стига до макарата по съшия начин и от долната страна , левкопласта държи макородържача да не се върти , вече две години ми е така въдицата и няма проблеми за съжаление пръта го дадох на брат ми и не мога да го снимам да го видиш как изглежда
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека