Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
4-5 см. не по-дебело от молив, с малка лопатка. Май на тва се викаше миноу?
Късметът е на страната на подготвените.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Когато се упорства на дадено нещо , в случаят примамка , е нормално да се очаква поне минимален положителен резултат . Хората ловят щука на телефон , фото апарат и пр. с прикачени за тях куки , та защо да не хванеш клен на Рапалаsaw1977ewa написа:....Като цяло този сезон смятам да наблегна отново на рапалките,....

Това ли имаш предвид - Yo-Zuri pins minnow - https://www.google.bg/search?q=yo-zuri+ ... 24&bih=463" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ? Ако е за клен и в случаят по-добре Голдито .Мишката написа:....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- къца - кълве
- сериозен играч
Рапала е бил воблер когато Александър Рапала го е създал и ловил с него.Сега всичко е с комерсиална цел.Още се ползва името на великия откривател.Павел Иванов написа:Когато се упорства на дадено нещо , в случаят примамка , е нормално да се очаква поне минимален положителен резултат . Хората ловят щука на телефон , фото апарат и пр. с прикачени за тях куки , та защо да не хванеш клен на Рапалаsaw1977ewa написа:....Като цяло този сезон смятам да наблегна отново на рапалките,....В случаят въпроса е струва ли си , на който всеки сам си отговаря , както си направил положително ти .
.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Рапалките и сега си работят , просто клена не им е , пък и никога не им е бил сила .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Да май. Ако сваря да го купя ще постна снимчица.
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, преди да се обединим, нека да се разграничим... Хората ловят и на телефон и фотоапарат, АМА вЪ водоеми в които има риба..Павел Иванов написа:Когато се упорства на дадено нещо , в случаят примамка , е нормално да се очаква поне минимален положителен резултат . Хората ловят щука на телефон , фото апарат и пр. с прикачени за тях куки ,
Преди 10-15 г. лових риби в несвяст на примамки за левче от китайски магазин- нямах и излет по Марица без улов, а сега не мога да уловя и една риба на скъпарските примамки и такъми... Защо? Защото риба вече няма.. Всичко е изтърмъчено от гадните бракониери..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Кофтито при изобличаването на бракониерската гад е че ако ги видиш и решиш да пропееш, ще трябва да свидетелстваш срещу един вид организирана престъпност, която като такава би направила всичко да ти вземе здравето. Според мен навсякъде кадето действат бракониери се знае кои са, но на хората просто не им се занимава да си турят главата в торбата от страх. Така е и с рибите и с горите и с дивеча... Не говоря за хората бракониерстващи по принуда от глад. Не ги оправдавам, но те са си някак прави поне за себе си. Бракониерството в промишлени размери е@@@@а майката на рибните популаций, както и невръщането на маломерния улов. Отделен въпрос е че властимащите много не дават ушо на тия работи. Колко години парашутите се продават навсякаде, що не ударят чертата по въпроса? Освен тва уловът на риба с мрежи е разрешен само в Черно Море и Дунав, защо тогава е разрешена продажбата на серкмета в рибарските магазини в градовете далеч от морето и дунава?
- Vid
- кандидат преподавател
Това не е така и не ме мисли, половината ми ежедневие преминава в тъпия съд. И никой не може "да ми вземе здравето", просто не ми се случва да наколадя браковци, инак ще го направя с най голямо удоволствие и ще спя прекрасно след това и ще сънувам "розови" сънища и оне могат само да ме барат за она работа...Мишката написа:Кофтито при изобличаването на бракониерската гад е че ако ги видиш и решиш да пропееш, ще трябва да свидетелстваш срещу един вид организирана престъпност, която като такава би направила всичко да ти вземе здравето.
Бракониерството в нашата скапана държавица е схема как всичко друго, но приходите от него не са толкоз значими особено в тез обезрибени вече водоеми, че да се купи административна и съдебна власт.... Ако бъдем безкомпромисни, това може да се изкорени..
Извинявам се, темата е за воблери, ама да отговоря на колегата..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
От както се помня съм на Огоста.Познавам реката преди да я отровят.Рибата беше в изобилие.Като се къпехме настъпвахме риби в пясъка и ги ловяхме с ръце.Тогава нямаше забрана и всеки ловеше с каквото иска.През соца една кожарска фабрика изхвърли голямо количество отрова за дълго време.Първия път бреговете замирисаха на мърша.Последва мъртва река.От демокрацията насам живота се върна.Мисля,че рибата не може да се довърши с въдици и мрежи.
Рапала J05, цвят S - имам уловени десетина клена, но все възрастни.
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Oткакто настъпи демокрация р. Огоста е тровенa десетки пъти. Стига с тази демокрация, комунизъм и всякакви неща, които просто са излишни, когато хората имат некъв разум..
Последно промяна от Стонин МаХенд на Чет Апр 09, 2015 12:49 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
То всичко хубаво но има места където работи и където не, Рапалката.
Личния ми фаворит след риджито 35мм е точно рапалата
http://www.voblershop.com/1919/%D0%92%D ... %80%D0%B8/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

в долното течение на Янтра си е кефало и щукотрепач,верно малки но все пак риби
Личния ми фаворит след риджито 35мм е точно рапалата
http://www.voblershop.com/1919/%D0%92%D ... %80%D0%B8/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

в долното течение на Янтра си е кефало и щукотрепач,верно малки но все пак риби

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
40 или 60 мм?
-
- ще става разбирач
40Стонин МаХенд написа:40 или 60 мм?
- къца - кълве
- сериозен играч
Днес бях на Огоста.Ковнах един кефал литър и половина.Имам го на клип,но от понеделник ще ви го покажа,че от таблета не мога.Кави рапали?Какви глупости?