Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум


Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Модератор: emo vasilev
Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Здравейте,
ще се опитам да ви покажа какво сътворих докато чаках да ми дойде часа за работа...
Идеята е от тук - за тези, които понимаят по русский:
https://www.youtube.com/watch?v=-syehR95UxU#t=10" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
[youtube]-syehR95UxU#t=10[/youtube]
За тези, които имат проблем с езика, ще демонстрирам основните етапи от приготовлението.
Та става дума за собствено приготвени домашни шарени трохички - потъващи, както се казва и в клипа.
Рецептата, по която аз работих е следната:
1. Необходими продукти - 1 кг бяло брашно - тип 500, 100 г царевичен грис, 30 г ленено семе, 40-50 г просо и понеже нямах коноп, реших да изпраскам 20 г кориандър.
Към горните продукти за тестото, традиционно по великденски прибяхнах до боя за яйца. На кутийката пише 5 цвята + червена и си викам, ще се правят 6 цвята трошки. Да, да ама не - сред тези пет цвята имало и червен, така че се примирих и боядисах тесто в пет цвята. Тук няма да се спирам как се приготвя самото тесто. Андро, човекът в клипа достатъчно добре го е показал.
2. Ето го и готовото тесто след омесването:

3. Ред е на фурната, пускам я да загрява:

4. Докато направи необходимата температура - 200 градуса, подготвям тестото за печене:

Разбира се, за да не се отличавам от клипа, заделям тесто и за друг път. Все пак това е сефтето, ако ще се обърква нещо, нека има материал и за втора проба.
5. Фурната е направила градусите, тургаме тавата с петте блатчета и сме в играта. Заедно с това си поиграваме и с таймера, че да не се отплесна нещо и му задавам 20 минути:

6. Печивото се работи и бухна кат мекици. Уж няма набухватели, бах го у брашното:

7. Докато се пече, реших да претегля колко всъщност е тестото, което съм оставил за следващ тур. Уви, не се сетих да го претегля цялото, но пък не е фатално. Ще го изтегля като се опече. Речено, сторено. Ей го резултата:

8. Таймерът взе да пищи - готов съм, готов съм, готов съм...

9. Снимки на готовите питки с цветове различни:

А, отдолу малко са се попрепекли, но това може и да е за добро:

10. Чакаме да изстинат, а докато изстиват ароматът на кориандър почва да изветря. Като го мелих (пропуснах в началото да спомена) доста си миришеше и се опасявах, че крайната миризма ще е много наситена. Ами не, май даже и не се усеща. Теглото на питките според везната излезе точно 443 г, което си е една нормална опаковка за трохи, каквито продават по магазините.

11. Време е за мелачката, вярно че е за кафе, ама и трохи успява да направи. От петте цвята такива грамажи излязоха:
червена - 90 г

оранжева - 83 г

жълта - 115 г

синя - 68 г

зелена - 91 г

12. Крайните резултати, според моето скромно мнение,
са доста успешни, но дали е така, ще си проличи на Янтра и на Дунав.

13. Дали са потъващи, както твърди Думчев - веднага проверяваме. Така си е - не само потъват, ама както и той твърди - не пускат боица, въпреки че моите са правени с боя за яйца

14. Само за да не са фатален брой точки - това е от мен от бисквитената фабрика на Пламен. Който иска да смята паричната стойност и да си задава въпроса "Защо се мъчиш, ами не си ги вземеш готови от магазина?". Всеки сам си решава какво да прави. Аз просто споделих.
P.P. Някакви проблеми с клипа в Тубата срещам, не мога да го кача!
ще се опитам да ви покажа какво сътворих докато чаках да ми дойде часа за работа...
Идеята е от тук - за тези, които понимаят по русский:
https://www.youtube.com/watch?v=-syehR95UxU#t=10" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
[youtube]-syehR95UxU#t=10[/youtube]
За тези, които имат проблем с езика, ще демонстрирам основните етапи от приготовлението.
Та става дума за собствено приготвени домашни шарени трохички - потъващи, както се казва и в клипа.
Рецептата, по която аз работих е следната:
1. Необходими продукти - 1 кг бяло брашно - тип 500, 100 г царевичен грис, 30 г ленено семе, 40-50 г просо и понеже нямах коноп, реших да изпраскам 20 г кориандър.
Към горните продукти за тестото, традиционно по великденски прибяхнах до боя за яйца. На кутийката пише 5 цвята + червена и си викам, ще се правят 6 цвята трошки. Да, да ама не - сред тези пет цвята имало и червен, така че се примирих и боядисах тесто в пет цвята. Тук няма да се спирам как се приготвя самото тесто. Андро, човекът в клипа достатъчно добре го е показал.
2. Ето го и готовото тесто след омесването:

3. Ред е на фурната, пускам я да загрява:

4. Докато направи необходимата температура - 200 градуса, подготвям тестото за печене:

Разбира се, за да не се отличавам от клипа, заделям тесто и за друг път. Все пак това е сефтето, ако ще се обърква нещо, нека има материал и за втора проба.
5. Фурната е направила градусите, тургаме тавата с петте блатчета и сме в играта. Заедно с това си поиграваме и с таймера, че да не се отплесна нещо и му задавам 20 минути:

6. Печивото се работи и бухна кат мекици. Уж няма набухватели, бах го у брашното:

7. Докато се пече, реших да претегля колко всъщност е тестото, което съм оставил за следващ тур. Уви, не се сетих да го претегля цялото, но пък не е фатално. Ще го изтегля като се опече. Речено, сторено. Ей го резултата:

8. Таймерът взе да пищи - готов съм, готов съм, готов съм...

9. Снимки на готовите питки с цветове различни:

А, отдолу малко са се попрепекли, но това може и да е за добро:

10. Чакаме да изстинат, а докато изстиват ароматът на кориандър почва да изветря. Като го мелих (пропуснах в началото да спомена) доста си миришеше и се опасявах, че крайната миризма ще е много наситена. Ами не, май даже и не се усеща. Теглото на питките според везната излезе точно 443 г, което си е една нормална опаковка за трохи, каквито продават по магазините.

11. Време е за мелачката, вярно че е за кафе, ама и трохи успява да направи. От петте цвята такива грамажи излязоха:
червена - 90 г

оранжева - 83 г

жълта - 115 г

синя - 68 г

зелена - 91 г

12. Крайните резултати, според моето скромно мнение,



13. Дали са потъващи, както твърди Думчев - веднага проверяваме. Така си е - не само потъват, ама както и той твърди - не пускат боица, въпреки че моите са правени с боя за яйца




14. Само за да не са фатален брой точки - това е от мен от бисквитената фабрика на Пламен. Който иска да смята паричната стойност и да си задава въпроса "Защо се мъчиш, ами не си ги вземеш готови от магазина?". Всеки сам си решава какво да прави. Аз просто споделих.
P.P. Някакви проблеми с клипа в Тубата срещам, не мога да го кача!
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 206
- Регистриран на: Вто Авг 03, 2010 5:50 pm
Re: Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Страхотно е това , което си направил!
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 110
- Регистриран на: Чет Фев 28, 2013 3:22 pm
Re: Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Браво.Дано да е уловиста.
Re: Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Малко ъпргрейд по темата.
След като смлях на трохи сместа, установих, че някак си в нея има остатъчна влага. Затова трохите поставих отново във фурната на 100 градуса за около 10-15 минути и вече всичко е ток.
Надявам се, че така ще се увеличи трайността им беза да мусхлясват, пък дали са уловисти ще се опитам да пробвам преди да е влязла забраната.
Пък ако не успея, предполагам, че ще изтраята и докато падне забраната за риболов.

След като смлях на трохи сместа, установих, че някак си в нея има остатъчна влага. Затова трохите поставих отново във фурната на 100 градуса за около 10-15 минути и вече всичко е ток.

Надявам се, че така ще се увеличи трайността им беза да мусхлясват, пък дали са уловисти ще се опитам да пробвам преди да е влязла забраната.

Пък ако не успея, предполагам, че ще изтраята и докато падне забраната за риболов.
