Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Ха, зависи за какво ще я ползваш та пръчка. Щото ловя както със Серт Ексийд 2-7 кефала по реката, така и със Спортекс 15-35, през настоящия сезон с 35-50 ще го правя за сомовете и разперите...pikehunter84 написа: коя пръчка би препоръчал за бюджет 150 лв
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
[quote="pikehunter84"[/quote]
Колега пратих ти съобщение.
Колега пратих ти съобщение.
Днес се разходих до магазина в търсене на първи спининг комплект за Гърция и чат пат за щуки и бяла риба из България. Разбира се моите мераци за по-евтин изход Filstar Premier Crystal Spin Дължина 2.45 м, Акция 7-28 г или Favorite Absolute 2.40m Medium - 2.4 м и същия тест 7-28 г. в комплект с Риоби Екусима бяха разбити на пух и прах. Беше ми препоръчан Salmo AGGRESSOR SPIN 35, 2,40м и тест 10-35 http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; с макара Риоби Заубер, защото екусимата не била подходяща за плетено влакно. Потръсках пръчката, ама какво ми разбира на мен главата - все пак говорим за първи спининг. За влакно ми предложиха Lazer PE L8 - http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
И сега естествено съм в чуденка.
И сега естествено съм в чуденка.
-
- ще става разбирач
Само от това изказване си личи ,че този човек си няма хал-хабер от макари,въдици и спинингов риболов...... Послушай колегите тук от форума и няма да сгрешиш!MrNooneBG написа: защото екусимата не била подходяща за плетено влакно.
Поздрави и успех с избора.
Но пък виж как тънко го е засилил да купува по - скъпи такъми.karaburov написа:Само от това изказване си личи ,че този човек си няма хал-хабер от макари,въдици и спинингов риболов...... Послушай колегите тук от форума и няма да сгрешиш!MrNooneBG написа: защото екусимата не била подходяща за плетено влакно.
Поздрави и успех с избора.

Колега, вземи си каквото ти е по джоба и ти харесва. Прочети няколко теми от форума, пък като се запалиш, почват скъпите геги

Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
-
- разбира нещата
+1 за Filstar Premier Crystal Spin, топ въдичка работих с нея за кратко, а и на тази цена е "безплатна". Балансира се с макара над 250 грама. Конуса на бланките леко я кара да забива върха. Но пък стреля далече, 28 грамово тоби го праща на 70+ метра и то от всяко подаване с конец 0.16 момой и макара 3000 по размера на шимано.
Поздрави!
Поздрави!
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Абе засега не ме е засилил, щото ми идва в повече бюджета и не е до парите, но едва ли ще ми остава време за повече от няколко сладководни излета в годината извън морските 2-3 почивки.markas написа:Но пък виж как тънко го е засилил да купува по - скъпи такъми.karaburov написа:Само от това изказване си личи ,че този човек си няма хал-хабер от макари,въдици и спинингов риболов...... Послушай колегите тук от форума и няма да сгрешиш!MrNooneBG написа: защото екусимата не била подходяща за плетено влакно.
Поздрави и успех с избора.Като е добър търговец, за какво му е да разбира?
![]()
Колега, вземи си каквото ти е по джоба и ти харесва. Прочети няколко теми от форума, пък като се запалиш, почват скъпите геги
-
- вече хвърля и на тежко
Да предложа и моя фаворит сред ниския ценови клас,
ползвам я от две години ,доста натоварване е видяла,
а дори и следи от употреба няма,
не искам да се хваля но много рибки е хванала,
десетки щуки,кефали , распери и сомчета, едното сомче
бе между 15-20кг.
Та прътлето е AWA-SHIMA модел Fario master, 1,95см, 08-15 гр
цена около 60 левчета + твърдостенен калъф
Поздрави и наслука
ползвам я от две години ,доста натоварване е видяла,
а дори и следи от употреба няма,
не искам да се хваля но много рибки е хванала,
десетки щуки,кефали , распери и сомчета, едното сомче
бе между 15-20кг.
Та прътлето е AWA-SHIMA модел Fario master, 1,95см, 08-15 гр
цена около 60 левчета + твърдостенен калъф
Поздрави и наслука
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
- jorro11
- ще става разбирач
Привет на всички, тъй като скоро си заприходих една пръчка точно за темата да дам и отзиви за нея:
Formax, Cort X, 1,98m, test 1,5-14gr, action: Fast, Тегло 107гр (измрено на везна), цена 70-80лв, в зависомост от къде я намерите.
Пръчката определено е добро попадение за цената си, много е стегната, не е от най-леките, което според мен е единственият и минус. Бланката и водачите не са скъпи изпълнения, но цялостната сглобка е станала доста успешна.
Въдицата още не съм я тествал 'на терен', но скоро и това ще стане. Според мен е отличен вариант при риболов на пъстърва с воблери и определено си заслужава парите.
П.П. Лично мен ме дразни, че пръчката не е едноцветна. Производителите са комбинирали три цвята: първата част след дръжката е синя, следва черен, а 20см от върха са бели. Ако нямате проблем с това, пръчлето си заслужава парите.
Formax, Cort X, 1,98m, test 1,5-14gr, action: Fast, Тегло 107гр (измрено на везна), цена 70-80лв, в зависомост от къде я намерите.
Пръчката определено е добро попадение за цената си, много е стегната, не е от най-леките, което според мен е единственият и минус. Бланката и водачите не са скъпи изпълнения, но цялостната сглобка е станала доста успешна.
Въдицата още не съм я тествал 'на терен', но скоро и това ще стане. Според мен е отличен вариант при риболов на пъстърва с воблери и определено си заслужава парите.
П.П. Лично мен ме дразни, че пръчката не е едноцветна. Производителите са комбинирали три цвята: първата част след дръжката е синя, следва черен, а 20см от върха са бели. Ако нямате проблем с това, пръчлето си заслужава парите.
- Vid
- кандидат преподавател
ЩЪ ма прощаваш, ама според мен тази пръчка е неква изгъзица на Формакс, де ония старите модели ги възвеличихме в темата...jorro11 написа:Привет на всички, тъй като скоро си заприходих една пръчка точно за темата да дам и отзиви за нея:
Пръчката я пипнах в е то магазин http://www.bulit2000.com/formax-cort-x- ... cle27431bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow и ич не я бива...
Серта в същата си категория и цена я бие по все параметри.....
Тук искам да подчертая следното- няма такъм кой да става в БГ и да не става в Гърция при положение, че там правим 3-4-5 риболова годишно...MrNooneBG написа:Днес се разходих до магазина в търсене на първи спининг комплект за Гърция и чат пат за щуки и бяла риба из България.
С Екусимата съм ловил и проблем никакъв, Заубера... е превъзходен... Дори не съм промивал шпули и влакна и примамки с чиста вода...
Солената вода убива влакна, макари и пр., ама ако живеем в Гръцко и ловим през ден, ако отидем таме за няколко излета в годината, вярвайте ми- проблеми няма.. Така, че все що ползваме тук, би ни свършило и работа по Гръцкото море за някой и друг излет....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- jorro11
- ще става разбирач
Vid, сигурен ли си, че си тръснал точно посочения от мен модел? В линка към сайта него го няма (със същите параметри). Иначе само да вметна, че ако визираш Серт Ексийд за въдицата от класа й дето я биела по параметри я пробвах и нея и ми се стори доста лигава, а аз точно такава не исках.
Пак подчертавам, че това е мое мнение, но заставам зад него. Все пак за натрупания "спининг стаж" доста пръчки са ми минали през ръцете и мога да преценя коя си е заслужила похарчените за нея пари.
Пак подчертавам, че това е мое мнение, но заставам зад него. Все пак за натрупания "спининг стаж" доста пръчки са ми минали през ръцете и мога да преценя коя си е заслужила похарчените за нея пари.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
http://www.bent-fishing.com/Mammoth-Pre ... oduct-1897 аз пък тръсках е това преди няколко месеца и на първо четене въдичката е огин, стенгата, лека, ттънка бланка, удобна дръжка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Имам въпросния Формакс до 14гр на 1,98. Имам и новия и стария серт на 1,80, ron tompson дo 12гр, мога да кажа че формакса изглежда недодялан и с по-ниско качестово, но е много по-добре балансиран и се лови с него прекрасно. Ползвам го за щуколов и кефали, имам няколко распера до килото (като не съм ги търсил целенасочено). Ползвам го и за дропшот за костурти и се справя подобаващо. По ми допада от сертовете и другите бюджетки, които аз ползвам като поведение (типичен moderatefast) и усещане. За мен специално не е много подходяща за trout fishing но става като за универсална въдица.
Който го дразни белия цвят при последните няколко сантима има си перманентни маркери. Стои си супер.
Определено пръчлето си струва 70те лева. Сега съм хвърлил око на Noeby trout 1,98 3-10, но е по скъпичко но и е с Torey бланка и фуджи държач и водачи. Ще се съпостави. Аз все още търся лайта за мен до определен ценови диапазон.
Който го дразни белия цвят при последните няколко сантима има си перманентни маркери. Стои си супер.
Определено пръчлето си струва 70те лева. Сега съм хвърлил око на Noeby trout 1,98 3-10, но е по скъпичко но и е с Torey бланка и фуджи държач и водачи. Ще се съпостави. Аз все още търся лайта за мен до определен ценови диапазон.
- radogagov
- ще става разбирач
Върхът е боядисан в бяло, защото пръчката е пригодена за джиг. Повечето такива пръчки се водят Jig & finesse. Ако си обърнал внимание в описанието и пише, че е с жило (плътен връх). Ще ти върши работа, но е възможно в по-силно течение, ако я ползваш с въртележки да се огъва повечко. Ползвам такъв тип за лайт джиг и освен по върха, надолу по бланката няма чувствителност. На твое място бих си взел истинска лайт спинингова пръчка, за да усещам играта на примамкатаjorro11 написа:....

- jorro11
- ще става разбирач
Пръчката при мен е за резервен вариант. Основно ще я ползвам при туич за воблери с цел пъстървоулов. За това я описах и в темата. Иначе като първи вариант имам Авид, който отговаря на "истинска лайт" пръчкаradogagov написа: Върхът е боядисан в бяло, защото пръчката е пригодена за джиг. Повечето такива пръчки се водят Jig & finesse. Ако си обърнал внимание в описанието и пише, че е с жило (плътен връх). Ще ти върши работа, но е възможно в по-силно течение, ако я ползваш с въртележки да се огъва повечко. Ползвам такъв тип за лайт джиг и освен по върха, надолу по бланката няма чувствителност. На твое място бих си взел истинска лайт спинингова пръчка, за да усещам играта на примамкатаОпределено Серта е по-подходящ за целта.