Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Jumpi
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Jumpi »

Този приток го знаят половината рибари в Кн. А и какво като дойде ИАРА? Ти си ловиш риба мерна няма забрана още.
Изображение
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Veleka написа: Отдавна не бях посещавал река Струма в този район, но кюстендилци са положили големи усилия бреговете й да приличат на лунен пейзаж. Някога на това място имаше равна зелена поляна, много и огромни дървета, които през лятото пазеха от горещото слънце. Мястото беше разкошно, както за риболов, така и за пикник.
Колега, местните в тези случаи са само наблюдатели 8)
Дърветата бяха тополи, спазарени са от Министерство на земеделието и горите / те са ти земляци :P /, набичени са някъде на дъски и клечки за зъби.
От снимките ти ме налегнаха спомени ....
Преди десетина години бях в района с мухарката. Първият ден реката беше леко мътна, не даваше много и изглеждаше така:

Изображение

След 1 -2 седмици се върнах, беше поизбистрила, обаче заварих това :

Изображение

Ами свих си такъмите, качих се на колата и псувах до Софето / тогава и аз бях от "Люлин"/. Сред време един приятел ме отвори, че тия неща стават с разрешение от Басейнова дирекция Благоевград, разрешение от МОСВ София и т.н.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ейййй колко ни беше убава рекичката, шеташ, шеташ, па ти стане жега и легнеш под некоя дебела сянка, та и краката може да си топнеш у водата, сега шеташ, стане ти жега огледаш се, нема къде да се скриеш, като разни пустинни племена дупки у земята требе да копаме. Ужас, при нас издрязаха всичките тополи и уж щяха да садят нови, млади, х*й братче, сега реката отнесе брега, а па ония от АМ Струма го разкопаха....
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Jumpi написа:Този приток го знаят половината рибари в Кн. А и какво като дойде ИАРА? Ти си ловиш риба мерна няма забрана още.
И аз така си мислех,преди да доиде Иараджията и да ме пита ти знаеш ли че....Проочети закона по подроббно и пак ще коментираме.Мене като ме гепи бех на Струма преди забрана.Има там едни 500м около мръстилища ......Което е множко ,ама.....Това че го знаят,незначи че требе да просветлиме и тея дето незнаят.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Вярно е, че много хора го знаят, но дано мислят с главите си, а не с коремите!!!!!!!!
А за изрязването на дърветата в частност на тополите покрай реката е всичко за финикийски знаци в големи размери!!! От Шишковци до Невестино е заприличало на лунен пейзаж. Отрязаните тополи израстват във вид на храсти и ще стане място където, при прииждане на реката ще се събират БОКЛУЦИ и местата за пикник намаляват драстично.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Попитайте го господин кмета ЗАЩО;) Откакто дойде си еба майката-то не се копа злато( в момента се копа зверски над Невестино) то не се ореза всичко голямо и зелено- все още дефилето е девствено,но там и рибата е девствено малко:) Ега сме ексик
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
roamer
новобранец
новобранец

Мнение от roamer »

Колеги, интересува ме състоянието на реката в района на Невестино - Четирици. Ако някой има инфо да пише. Ако някой има инфо и за Дренов Дол - също да драсне. Мерси.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

roamer написа:Колеги, интересува ме състоянието на реката в района на Невестино - Четирици. Ако някой има инфо да пише. Ако някой има инфо и за Дренов Дол - също да драсне. Мерси.
Голяма река,риби се ловят в парка и под прага на Невестино! Моя съвет е нямаш работа по надолу към Четирци!Дренов дол умеещите ловят кленове и то доста силни- става риболов и на дребния зарибителен маматериал от шаранчета,но лица като МЕСОЯДНОТО ги прибират за съжаление! Той е тук и дебне дя съсипва дребните шаранчета....да това е той Бракониера от Кюстендил :)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Голяма река,риби се ловят в парка и под прага на Невестино! Моя съвет е нямаш работа по надолу към Четирци!Дренов дол умеещите ловят кленове и то доста силни- става риболов и на дребния зарибителен маматериал от шаранчета,но лица като МЕСОЯДНОТО ги прибират за съжаление! Той е тук и дебне дя съсипва дребните шаранчета....да това е той Бракониера от Кюстендил :)[/quote]
Джонка кво ловат по невестино има ли от наще риби или....по бобошево какво става..
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Днес минах през Невестино и имам чувството, че реката е качила и е по мътна - няма рибари. После минахме и през прага на Копиловци и там същата история, но там видях един рибар но нямам представа дали е имал слука. Това от днес 17,04,2015г.
Наслука!!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Чоко до преди 2-3 са ловили скобари,не по много,но е имало риболов!За вчера и днес не съм питал :)

vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

Много се извинявам ,ама не тече ли забрана
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

vasko102530 написа:Много се извинявам ,ама не тече ли забрана
Извинен си,тече за обекти до 500м надморска височина.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Голема чуденка пада дали или.....май ще съм за шарание.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Реката от събота, 18.04.2015г.

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”