Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Клен на попер?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Клен на попер?
Привет колеги, спинингисти. Дайте мнение за уловисти примамки и дали изобщо е удачно в малководие да се търси клен по реката на попер? Гледам, че Шанин ги мъчи нещо, ама...според вас?
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Re: Клен на попер?
Според мен попера е пренебрегвана примамка в БГ като цяло !
Ако в даден водоем имаме информация за по големи кефали и распер е добре да се пробва
на попер особено ако има черница,вишня някво дърво над реката плодово.
Според литературата която съм прочел най-големи резултати дава на кефал в сумрак и пълен
мрак на бърза вода.Изглежда рибата го усеща по вибрацията на водата- а тя е по голяма от тази
на обичайните примамки .
Това лято ще практикувам основно попер и глисер примамки в плитчините като очакванията
са ми за щука,сом,кефал,распер .
Тука съм си харесал едни попери дето ще си ги направя от руски сайт са ръчно направени
и много ма кефят !!!

Ако в даден водоем имаме информация за по големи кефали и распер е добре да се пробва
на попер особено ако има черница,вишня някво дърво над реката плодово.
Според литературата която съм прочел най-големи резултати дава на кефал в сумрак и пълен
мрак на бърза вода.Изглежда рибата го усеща по вибрацията на водата- а тя е по голяма от тази
на обичайните примамки .
Това лято ще практикувам основно попер и глисер примамки в плитчините като очакванията
са ми за щука,сом,кефал,распер .
Тука съм си харесал едни попери дето ще си ги направя от руски сайт са ръчно направени
и много ма кефят !!!
От няколко години ползвам с успех за кефал(на Видима и Росица,предимно) hopper popper на Сторм,хапват ги много добре.
ROCK"N"ROLL
-
- ще става разбирач

http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ ... opoco.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А как ги водите тия попери в течаща вода? 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Pocopoco-то е ясно! Даже във филмчето, което гледах, Шанин ги ловеше точно на поко-то, ама гледам, че тоя цвят (P59) нещо го няма при нас, а и като цяло ми се струва, че в България се предлагам маааалко по-различни вариации :karaburov написа:
http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ ... opoco.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ ... opoco.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - у нас
http://forum.donfisher.ru/index.php?topic=84780.1230" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - в Русия
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
-
- разбира нещата
Твичинг Майсторе, твичинг, напреко на течението, неколко пъти и ветрилообразнобаш_майстора написа:А как ги водите тия попери в течаща вода?

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зачудих се за воденето, понеже в началото на темата се споменава за ловене на клен в маловодие. Това обикновено се случва лятото, при топла вода и обикновено в тези моменти кленовете са в бързеите, където водата има повече кислород. А бързей и попер нещо не ми се връзват... 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- stancom
- ще става разбирач
Ники, на границата на бързея, особено ако има водорасли на близо. Работи и почти на място, две бързи пръскания, като се стараеш не толкова да пльока, а да пръска и пауза да изпъне влакното пак.
ПП На Искър не ти препоръчвам да пробваш, до сега ми отнесоха 6 попера, не кленове де
ПП На Искър не ти препоръчвам да пробваш, до сега ми отнесоха 6 попера, не кленове де

Физика е борбата с течението .
Сетих се за една змия около 3-4 метра дълга как прекоси Марица за секунди а реката беше
бърза и пред преливане.
Докато си ловях на перо покрай самият бряг погледнах към отсрещния около 60 метра бърза
вода 5-10 метра в секунда и тази твар мина буквално плъзгайки се над водата -много бърза !!!
Извода тежки попери в бързейте за контрол на линията при предърпване и леки в бавни води !!!
Не знам колко големи стават тези водни твари ама са отлични плувци?
А туйченето-разходката на джерк е точно имитация на змийско плъзгане.
Сетих се за една змия около 3-4 метра дълга как прекоси Марица за секунди а реката беше
бърза и пред преливане.
Докато си ловях на перо покрай самият бряг погледнах към отсрещния около 60 метра бърза
вода 5-10 метра в секунда и тази твар мина буквално плъзгайки се над водата -много бърза !!!
Извода тежки попери в бързейте за контрол на линията при предърпване и леки в бавни води !!!
Като жените !
Има два вариянта единият е да водиш попера ...
Другият е теб да та води попера...
Среден вариянт няма !
Има два вариянта единият е да водиш попера ...
Другият е теб да та води попера...
Среден вариянт няма !
Айй стига вее.Колега,имаш ли още от това с което се нашмърка тогава?Много яко щте да еHills написа:Физика е борбата с течението .
бърза и пред преливане.

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Ха ха щом хванаха пираня в Марица .
Представяш ли си някой да си е пуснал анакондата от цирка в Марица !
Не знам водните колко големи стават ма тая ма стаписа тогава.
Вярвам ти.И на мен ми се е случвало по време на post delirium tremens да заспя с ръка над главата и като се събудя и си видя ръката да Иииии се стресна но после ми минава.Представям си на теб какво ти е било.Малиии,ужас.Hills написа:Ха ха щом хванаха пираня в Марица .
Басси.Няма ли някой от модераторите да сложи емотикон с четири метрова змия.Търсих,търсих,само

Между другото,имам кефали на малък попер,но никога не са били в течението.Винаги са били по тихите места покрай брега/може би ги мислят за жабки/и винаги на бавна проводка само да пръска с големи паузи.Това е за р.Янтра.По другите реки не знам как е.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Не ми се спори за глупости !А дрога и алкохол не употребявам въобще .
Темата е попер за кефали и в БГ нямаме някъв богат избор иначе е лесен за направа и схеми
има много в нета .
Тежеста се слага в задна половина на попера.
Имах някъде направен за щука,сомче с халки издържащи до 22кила и японски куки .
Ще си направя и по малки за кефали тея дни.
Намерих го още не е пробван на риболов иначе съм го правил по схема надявам се да ми
извади хубава щука,сом,распер.
Само не знам на какви цветове да наблегна за кефала ?
Тези малките от първи пост руските са много шарени и ми харесват ама на мене .
Имам наблюдение че примамки с червено златно,бяло-синьо,металик-черно,кафяво-охра са
хапани от кефалите.
На този попер отвора му е червен ама не е сниман хубаво и не се вижда .

Темата е попер за кефали и в БГ нямаме някъв богат избор иначе е лесен за направа и схеми
има много в нета .
Тежеста се слага в задна половина на попера.
Имах някъде направен за щука,сомче с халки издържащи до 22кила и японски куки .
Ще си направя и по малки за кефали тея дни.
Намерих го още не е пробван на риболов иначе съм го правил по схема надявам се да ми
извади хубава щука,сом,распер.
Само не знам на какви цветове да наблегна за кефала ?
Тези малките от първи пост руските са много шарени и ми харесват ама на мене .
Имам наблюдение че примамки с червено златно,бяло-синьо,металик-черно,кафяво-охра са
хапани от кефалите.
На този попер отвора му е червен ама не е сниман хубаво и не се вижда .