Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ztabakov
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от ztabakov »

На 13.04,на яз.Киселово,много добър риболов на каракуда.На плувка,с торен над 5кг ,като рибите бяха основно около 200-250гр.На фидер ипружини по-слабо,но все пак се отчитаха равномерно.Язовирът ще работи и през забраната.
deni_slav
новобранец
новобранец

Мнение от deni_slav »

Казвам се Денислав от гр. Провадия. Чета редовно постовете но не пиша, и не се стърпях след последните няколко поста за яз. Николаевка и яз. Бозвелийско.
За Николаевка е още рано, язовирът е дълбок и студен. На Бозвелийско бях на 10-ти април следобед и вечерта (вечерен риболов) до обяд на следващия ден 11-ти април.Рибата бе активна след 16-17 ч. до 3:00 ч. вечерта. Резултата е 8 шарана повечето уловени през вечерта. Язовирът е плитък 2-2.5 м. бързо с затопля и бързо изстива. До мен хората също хванаха 3 шарана.

Радоегите rado25 и ianimar гроздето е кисело, когато не можеш да го стигнеш. Риба няма в язовира, когато не можеш да хващаш. Добрият рибар преди да отиде на риболов първо трябва да знае къде отива т.е. да познава особеностите на язовира, да експериментира и не на последно място да е подготвен с различни захранки.

НАСЛУКА!

P.S. На колегата ianimar нека първо се научи да хвърля на леко и тогава на тежко!
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Дениславе ама ти сериозно ли ?

Пред чувствам , че след малко ще те награбят колегите.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

deni_slav написа:Казвам се Денислав от гр. Провадия. Чета редовно постовете но не пиша, и не се стърпях след последните няколко поста за яз. Николаевка и яз. Бозвелийско.
За Николаевка е още рано, язовирът е дълбок и студен. На Бозвелийско бях на 10-ти април следобед и вечерта (вечерен риболов) до обяд на следващия ден 11-ти април.Рибата бе активна след 16-17 ч. до 3:00 ч. вечерта. Резултата е 8 шарана повечето уловени през вечерта. Язовирът е плитък 2-2.5 м. бързо с затопля и бързо изстива. До мен хората също хванаха 3 шарана.

Радоегите rado25 и ianimar гроздето е кисело, когато не можеш да го стигнеш. Риба няма в язовира, когато не можеш да хващаш. Добрият рибар преди да отиде на риболов първо трябва да знае къде отива т.е. да познава особеностите на язовира, да експериментира и не на последно място да е подготвен с различни захранки.

НАСЛУКА!

P.S. На колегата ianimar нека първо се научи да хвърля на леко и тогава на тежко!
Ха-ха-ха :lol: :lol: :lol: сериозно ме развесели, така не се бях смял отдавна. Николаевка е един от малкото язовири които познавам по добре от 5-те си пръста на ръката. Трябва да ти каже, че явно ти не познаваш язовира. Защото за Николаевка изобщо не е рано. Иначе да вярно е, че е дълбок, но то там където е дълбоко е и забранено да се ходи. Миналата година март месец имам изкарани няколко "шарана" на Николаевка ( в кавички, защото според мен за шаран може да се говори само ако е минимум 5-8 кг. всичко под тези килограми си е шаранчета. А точно по тава време, преди забраната, пак миналата година имам за няколко часа, 17 таранки с обща маса 22 кг.
Как мислиш да ли му разбирам на язовира и да ли му е рано преди забраната?
Сигурен съм, че ако и сега отида пак ще хвана пре доволно количество риба. Само че за мен язовир който ще го прехвърля с въдицата освен по широчина ами и по дължина за мен, не представлява интерес. От тук нататък Николаевка бих я посетил само и единствено ако разрешат риболова по цялата дължина на язовира.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

deni брат къде сме ловили заедно,че си ме виждал как хвърлям.
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

Здравейте колеги, някой знае ли нещо за Блъсково големия, благодаря предварително и наслука ;)
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

колега за блъсково големия едно момче от провадия ми показа клип на язовира и беше останала само една локва прокопана му беше стената и оставен и обезрибен
stofih
новобранец
новобранец

Мнение от stofih »

Някой може ли да даде инфо за условията на ген. киселово
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

jivko81 написа:колега за блъсково големия едно момче от провадия ми показа клип на язовира и беше останала само една локва прокопана му беше стената и оставен и обезрибен
Благодаря за информацията колега, значи го отписваме жалко, наслука през годината ;-)
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

stofih написа:Някой може ли да даде инфо за условията на ген. киселово
колега за киселово 10 лева такса риба няма и няма смисъл да ходиш там каракуда много само дребни
Аватар
bad_santa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bad_santa »

Здравейте колеги, прясно инфо от Бозвелийско, тегав риболов да не кажа даже никакъв. От 7:00 до сега 12:45 едно жаранче към кило и едно към 500 гр. Това е от мен,наслука
account
новобранец
новобранец

Мнение от account »

Здравейте , спешно ми трябва информация за яз.Блъсково (малкия) , излиза ли нещо , стръв , захрабка , общо взето всичко ме интересува , и най вече къде се намира , че даже не го знам къде е ..
Благодаря ви предварително :)
Аватар
tedchakala
новобранец
новобранец

Мнение от tedchakala »

account написа: и най вече къде се намира , че даже не го знам къде е ..
В темата за Шумен нали ти казаха къде се намира :wink:
account
новобранец
новобранец

Мнение от account »

tedchakala написа:
account написа: и най вече къде се намира , че даже не го знам къде е ..
В темата за Шумен нали ти казаха къде се намира :wink:
Чак да са ми казали , ама няма значение ще го намеря , въпроса е излиза ли нещо , и ако да на какво и т,н,
vasko76
новобранец
новобранец

Мнение от vasko76 »

след велик ден бях на Блъсково малкия,до обяд нямах никакво кълване на опашката на язовира.Като напече слънце дойдоха амури но не кълвяха,само успях 1 да закача но се откачи поради малката кука.След обяд се преместих на другия бряг ,имаше много каракуди които хвърляха хайвер и не кълвяха.И така се прибрах капо.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”