Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- SBANKOV
- ще става разбирач
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Колеги, миналата седмица ходих на разходка на Пънча и да помятаме малко камъни с малкия, е открих с изненада че е леко празничко от към вода. Водата е от трибуните към стената, до трибуние е СУХО, а и има доста показали се острови с клечащи по тях колеги. Най вероятно го подготвят за буфер при изпускането на яз. Искър заради снеговете, но там за риболов просто забравете. На малкия скубеха щука и костури или поне се опитваха по традиционните приоми на Пънчеревската школа.
Тръстиките с любимите каракуди са просто поляна.
Тръстиките с любимите каракуди са просто поляна.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Вчера ходих до Доганово и резултатът е 9 пъстърви по 200-400 гр и едно шаранче около половинка. Имах и около 5 изпуснати пъстърви. Времето беше отлично, нямаше и вятър. Захраних със пелети и започна едно дремане до около 10 ч., тогава намалих дълбочината на около метър и започна да кълве периодично. Основно взимаше на грозд От 3 бели червея кука 12, основно влакно 14 и повод 10 (това е на директен 7м.). Имах два удара на камола на кука 10 и влакно 14 (това на мача). Направи ми впвчатление, че кълването беше на около 2 метра от брега и не взимаше, ако духа! Това беше и причината да си тръгна около 2 часът.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Сега се връщам от Враждебна черното кафе,капотирах се, колегите до мен също не видях да извадят нещо.На канала същата работа няма помен ни от уклей ни от бабушки.Риба играеше след 30тия метър,аз бях с директна 7ца.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
geibriel написа:Сега се връщам от Враждебна черното кафе,капотирах се, колегите до мен също не видях да извадят нещо.На канала същата работа няма помен ни от уклей ни от бабушки.Риба играеше след 30тия метър,аз бях с директна 7ца.
От онзи ден сме в забрана, а баластриерите на Враждебна тази година не ги виждам в списъка на разрешените през периода на забрана водоеми...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Височината докторе, надморската 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- кирил великий
- разбира нещата
Платения "Пънч" днес - два шарана, сомче - кило - върнато, пет кила пъстърви около 800 гр. В малката част има сомета по 7,8 кила. Следобяд всички шарани излязоха на слънце да си печат гърбовете, а пъстървата беше активна. Водата си остава студена и е изпусната наполовина, за да може да се стопля все пак.
Сомчето удари на грозд земни червеи.
Шараните на по тринадесет бели червея на дънна въдица.
Пъстървите на плувка на бели червеи.
Сомчето удари на грозд земни червеи.
Шараните на по тринадесет бели червея на дънна въдица.
Пъстървите на плувка на бели червеи.
Софийското поле +500м ли е? Не предполагах, извинявам се!chirusa_bg написа:Височината докторе, надморската

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Последно някой да ми разясни ,ако сега ловя на разрешен водоем щука бракониер ли съм?Въпреки че тя вече е забравила кога е хвърлила хайвер.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Bayivan написа:Не, не си.

такаче си е баш нарушител на забраната
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
В заповедта има разрешени водоеми за любителски риболов.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Въпроса е дали като в заповедта за разрешаване не е изрично упомената щука и бяла се разрешава и тя или трябва в заповедта за забраната им да едобавено изключението.Според мен обаче това и вИАРА не могат да го кажат.Bayivan написа:В заповедта има разрешени водоеми за любителски риболов.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Могат, могат, миналата година като пилотна за забраната разделена на условно три части им писах и те ми отговориха.

Bayivan написа:Могат, могат, миналата година като пилотна за забраната разделена на условно три части им писах и те ми отговориха.