Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Само чакай да стане 16-и май и ще видиш колко не я ловят скумрията с мрежи официално, а преди т'ва - неофициално.Павел Иванов написа:... че мрежите са забранени за използване в Дунав през целият период на забрана , на пролетно размножаващите се видове , даже и за преходните как скумрията се отнасяДемек може да се юрнат мрежарите единствено с въдици . Та при вас колко мрежари спират да мрежарат през забраната по принцип ? Викаш да не задавам отговори , а
Скумрията къ и да е......ама па на моруните им скъсаха трътките тази зима
И да - въпрос на манталитет е - нЕма управия - да им го набия!
...респективно нЕма и риба - миналата годин ништо не съм фанал!........верно, че само 2 пъти излазах де, ама се таки....
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов

Тъй де , а на тоя фон при РусИ имаме една задържаща се и що годе читава популация в сравнение с "другият" БГ Дунав , а Янтра е една от малкото реки с повишаваща се популация та ... То не мое само да съ граби , требва от време на време и да се пуща , па и малце кютек по бракотата съчетан с постоянен контрол не е излишен 
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODzillata

К'во е т'ва животно?Павел Иванов написа:... постоянен контрол ...
Те такова у назе нема!

- G.Petkov

Чакам да се стопли и водата, не само въздуха и поради тази причина,а също и поради мързела, който ме е обзел в следствие на многото години, многото работа и други неща - пак по много
,
Си ходя на езерото на пъстървите и там нямам колизии с Закона за рибарството и аквакултурите
!
Неведнъж съм си признавал, че съм бивш бракониер, доколкото има бивши, де
,
Ама напоследък много съм се поправил, на фона на пуснатите от мен риби, %-та на тези които съм задържал, в разрез с допустимите размери са пренебрежимо малък. И то само от един вид риба, и то само защото жената много я обича тая риба и не мога да я лиша от това удоволствие да и я пръжна
!
И днес, щото щеше да духа силен вятър, пак на пъстървите - хванах седем рибки, които заедно тежаха по-малко от половинката на 4-та която закачих и изпуснах миналата седмица
!

Ама другата седмица - право на Арката ще ида,
Но как ще се спра да не пусна една-две тапи за щука - и аз не знам
!
По мои, достоверни наблюдения, сезона за размножаване на щуките там фактически е приключил,
Но нормативно - не е !
Ето това е колизия, между желанията и законите, да го ева!
Затова при платените водоеми няма еклектика, няма раздвояване на личността - плащаш и ловиш. Без угризения
.
Сега си погледнах дневника - поради дългата и тежка зима вече седми месец ходя на езерото на пъстървите, като изключим периодите със стабилен лед, прекарани в подледен риболов.
Си ходя на езерото на пъстървите и там нямам колизии с Закона за рибарството и аквакултурите
Неведнъж съм си признавал, че съм бивш бракониер, доколкото има бивши, де
Ама напоследък много съм се поправил, на фона на пуснатите от мен риби, %-та на тези които съм задържал, в разрез с допустимите размери са пренебрежимо малък. И то само от един вид риба, и то само защото жената много я обича тая риба и не мога да я лиша от това удоволствие да и я пръжна
И днес, щото щеше да духа силен вятър, пак на пъстървите - хванах седем рибки, които заедно тежаха по-малко от половинката на 4-та която закачих и изпуснах миналата седмица
Ама другата седмица - право на Арката ще ида,
Но как ще се спра да не пусна една-две тапи за щука - и аз не знам
По мои, достоверни наблюдения, сезона за размножаване на щуките там фактически е приключил,
Но нормативно - не е !
Ето това е колизия, между желанията и законите, да го ева!
Затова при платените водоеми няма еклектика, няма раздвояване на личността - плащаш и ловиш. Без угризения
Сега си погледнах дневника - поради дългата и тежка зима вече седми месец ходя на езерото на пъстървите, като изключим периодите със стабилен лед, прекарани в подледен риболов.
Ко речи ?Павел Иванов написа: Янтра е една от малкото реки с повишаваща се популация ... То не мое само да съ граби , требва от време на време и да се пуща , па и малце кютек по бракотата съчетан с постоянен контрол не е излишен
Късмет.Всичко е до късмет. 
На мене трябва някой да ми плаща-за да уважа подобни водоеми,които ти посещаваш.
Риболовци.
Тука говоря за Бате Гошо,да се разбереме по лесно,щото и Павел 3 е писал едновременно с мене.
Риболовци.
- G.Petkov

lusienn написа:На мене трябва някой да ми плаща-за да уважа подобни водоеми,които ти посещаваш.
lusienn написа:Тука говоря за Бате Гошо...
Люси,
Аз те разбрах веднага, бре
Няма нужда от уточнения !
Някакви оферти получавал ли си до сега,
Във връзка с твоето предложение
Щото ако има - и аз веднага ще се включа
Та, забележката на Люси ми напомни, как преди години с един приятел - бай Слободан,ловим скобари в р.Искър над Мечката.
С едни допотопни чешки телескопи, с едни допотопни ГДР макари,
Цялото съоръжение тежеше около килото
Ама скобарите едри и като го ковнеш, и като се сурне в мощното течение на реката - кефа беше страшен !!!!!
Нагазили сме в студената силна вода с високи гумени ботуши,
От време на време излизаме на брега да се сгреем малко на жежкото юнско слънце и малко да ни починат ръцете от тежестта на въдиците. Понякога се изувахме - да ни изсъхнат вълнените чорапи от влагата в ботущите
И един ден бай Слободан рече:
- Гошеее, ако требваше да ни плащат за тежък физически труд, по 12 часа дневно - да сме станали богаташи на тая река
Естествено - и тогава оферти липсваха
А бай Слободан беше летец на истребител от армията на СФРЮ, който ужасен от прииждащият капитализъм беше избягал в социалистическа НРБ заедно със самолета си
Всякакви хора има по света !
Знам ги вировете под мечката всичките-филмирал съм 1994 година на касетка от големите,
Римския мост,срещу щъркела-1994 година,и мястото където ми беше бивака на реката,
заедно със семейството,приятелите тогава които са били на излет с мен,и моя покоен учител в риболова,заедно с неговото черно куче-Росен.
Архивите от ония период-са при сестрами,и Жоро-мойта партия-имаме 30 часа видео.
Римския мост,срещу щъркела-1994 година,и мястото където ми беше бивака на реката,
заедно със семейството,приятелите тогава които са били на излет с мен,и моя покоен учител в риболова,заедно с неговото черно куче-Росен.
Архивите от ония период-са при сестрами,и Жоро-мойта партия-имаме 30 часа видео.
Риболовци.
- G.Petkov

G.Petkov написа:.....Някакви оферти получавал ли си до сега,
Във връзка с твоето предложение ...
За филмирането е ясно, ама нали питам за нещо - дай отговор !!!
Някъде да направят гьол, да го зарибят и да те поканят да ловиш,
А накрая да ти дадат някой лев за "даш-хакъ" !
Пак те питам ?
А в моя пост разказвам за времето около 1985-1988 година !
- Vid
- кандидат преподавател

Ти вече си се абонирал бе човек..GODzillata написа:И к'во - да се абонирам и аз за в-к "Трета възраст" куту млад пенционер, а?Vid написа: Ха, добре си дошъл в отбора на пенсиитеА бодежи по пръстите имаш ли??....
![]()
![]()
И да - имам бодежи по пръстите на дясната ръка......като се почне от дясната страна на шията, мине се през рамота и слезе надолу по ръката.
Бодежите по пръстите идвали от прещипнатите нерви на оне 3-ти - 6-ти шийни пръстени, основно от шипове по тях... Лек няма, препоръчително е раздвижване сред природата- риболов, слънце и мацки. А, по добре като че е в обратния ред
Все още се чудЪ, у вашия град хора останаха ли бре? То у моя вече няма, ако изключа рязаните и циганите.., а ти за бракониерство ни говориш?GODzillata написа:Само чакай да стане 16-и май и ще видиш колко не я ловят скумрията с мрежи официално, а преди т'ва - неофициално.
Скумрията къ и да е......ама па на моруните им скъсаха трътките тази зима.........прав си - по нашийо край бракониерството ще спре, га и последният пустиняк се изнесе от тук!
И да - въпрос на манталитет е - нЕма управия - да им го набия!
...респективно нЕма и риба - миналата годин ништо не съм фанал!
Ако не ловиш с мрежи, си качвай една мацка в кораба и си лови на воля съвместно с другото, а ако някой ти рече нещо си имаш свидетел за пред съда, че си "вдигнал въдицата"... А, жените обичат вдигнатите въдици
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
G.Petkov написа:G.Petkov написа:.....Някакви оферти получавал ли си до сега,
Във връзка с твоето предложение ...
За филмирането е ясно, ама нали питам за нещо - дай отговор !!!
Някъде да направят гьол, да го зарибят и да те поканят да ловиш,
А накрая да ти дадат някой лев за "даш-хакъ" !
Пак те питам ?
А в моя пост разказвам за времето около 1985-1988 година !
Ходил съм на Суходол-на състезание за журналисти-и взех 2ро място и 100 лв. Награда.
Писал съм за това преди време.
Иначе и с Нено от Богров съм бил заедно на рожден ден-пак съм писал,но пари не ми е предлагал
бях поканен да ловя безплатно-не съм се възползвал.
Риболовци.
- GODzillata

lusienn написа:...Ходил съм на Суходол-на състезание за журналисти...
...куту къф си бил там?

GODzillata написа:lusienn написа:...Ходил съм на Суходол-на състезание за журналисти...![]()
...куту къф си бил там?
Това беше преди 15 години-поканиха ме,внесохме по 7 лв като залог между около 30-35 участници,
и като подадоха сигнал заметнахме у водоема.
Преди това бяха пуснати шарани около 1 тон-предния ден по кило.
Аз хванах 22 шарана ,а първи беше Вальо Колев-с щека-28.
Имаше и от телевизията и от пресата,мене ме записаха към отбора на собствениците на водоема,
щото се познаваме.
После имаше награждаване,купи снимки камери,Доцента ми даде визитка,тогава не го познавах,
Познавах само тия от телевизионния екран.
Риболовци.
- G.Petkov

lusienn написа:...Аз хванах 22 шарана ...
Ееее,
Това си е друга работа!
Щом са дали и 100 лева - даже си на далавера
Въпреки, че имам хипотеза, тези пари да са ти хонорар като рекламно лице на арендаторите
Щом си играл от техния отбор, а не от този на журналистите.
Но ако си взел и 22-та шарана - е тогава признавам, че си изгърбил арендатора
Или ги пуснахте обратно ?
Щото стойността на 22 шарана е доста повече от 100 лева !