Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Съвет за електрически мотор за надуваема лодка !!!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Съвет за електрически мотор за надуваема лодка !!!
Здравейте колеги .
Имам руска лодка Уфимка 21 . След няколко дни ще и прикрепя и дъска за поставяне на моторче ... но тук идва най - сложнота част за мен , какъв да бъде мотора , колко либри , какви акумулатори , зарядно (соларен панел става ли за зарядно ) , моторчетата имат ли резервна батерия ( докато разпъвам с едната , другата да се зарежда ) ???
Лодката е почти 20 кг , дължината е 270 , с надуваемо дъно , но съм видял идеи и може би ще го направя твърдо от шперплат , но това сега няма значение .
Ще я ползвам само и единствено за захранване и разпъване на въдици в язовири , без тролинг или използване в море .
Общо взето , съм малко запознат с материята . Четох доста тези дни , но почвам да се обърквам и затова моля , ако някой ползва такава комбинация с УФИМКА , ще се радвам да помогне , както и всички други , които сте запознати с това оборудване .
Благодаря предварително
Имам руска лодка Уфимка 21 . След няколко дни ще и прикрепя и дъска за поставяне на моторче ... но тук идва най - сложнота част за мен , какъв да бъде мотора , колко либри , какви акумулатори , зарядно (соларен панел става ли за зарядно ) , моторчетата имат ли резервна батерия ( докато разпъвам с едната , другата да се зарежда ) ???
Лодката е почти 20 кг , дължината е 270 , с надуваемо дъно , но съм видял идеи и може би ще го направя твърдо от шперплат , но това сега няма значение .
Ще я ползвам само и единствено за захранване и разпъване на въдици в язовири , без тролинг или използване в море .
Общо взето , съм малко запознат с материята . Четох доста тези дни , но почвам да се обърквам и затова моля , ако някой ползва такава комбинация с УФИМКА , ще се радвам да помогне , както и всички други , които сте запознати с това оборудване .
Благодаря предварително
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Съвет за електрически мотор за надуваема лодка !!!
Става и най малкият ел.двигател,лодчето е леко и малко,стават също и едни руски двигателчета има ,по старички -по ефтини,иначе една мин кота 30 либри ще е супер.
Обаче ,по добре смени лодката,доста стари и несигурни са тези уфимки

Обаче ,по добре смени лодката,доста стари и несигурни са тези уфимки

Аз там съм пораснал...
Изглежда супер , но нищо не разбирам от снимката , като какво ми трябва , като се изтощи мотора , какво ми трябва за да захранвам сонара (какъв акумулатор) . Има ли продаващи се отделно батерия за мотора и т.н. ?
Да добавя колеги , че бюджета за мотор е 200-250лв до 300 !!!
Мерси много за снимката
Дано се включат още колеги , със съвети и помощ
Да добавя колеги , че бюджета за мотор е 200-250лв до 300 !!!
Мерси много за снимката
Дано се включат още колеги , със съвети и помощ
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Това черното на предната "пейка" е акумулатор,
като гледам към 62а/ч.
Той ти захранва мотора и сонара.
Значи ти трябват два такива,щом докато караш единия,другия да се зарежда,
въпреки,че ако ще е само за захранка,този трябва да те издържи няколко дена.
Като излезеш навън,го включваш към панела да си се зарежда.
Ама с 300 кинта,не знам как ще стане хватката.
като гледам към 62а/ч.
Той ти захранва мотора и сонара.
Значи ти трябват два такива,щом докато караш единия,другия да се зарежда,
въпреки,че ако ще е само за захранка,този трябва да те издържи няколко дена.
Като излезеш навън,го включваш към панела да си се зарежда.
Ама с 300 кинта,не знам как ще стане хватката.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Лошото при електричките че хубавите акумулатори идват по-скъпи от самия двигател(нисък клас)
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Това е моя моя колега.
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=44&pg=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
От тук съм го вземал 3година никакви дертове.
Моя е 44либри със 100а акумолатор,си обикалям язовира със сина и си свиркам.
Риба къща няма.
Най-правилно е да смениш първо лодката , ама ако нямаш възможност в момента ....! Иначе само за разпъване на въдици става и най-евтиния китайски мотор,и си вадиш стария акумулатор от колата или вземаш някой за 40 -50 лв. от моргата , след това му вземаш 20лв.от скраб- това е най-евтиния вариант.
яз,Сопот написа:
Това е моя моя колега.
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=44&pg=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
И колко време си свиркаш колега?!
Благодаря колеги , след днешното постоянно четене и помощта от Вас , разбрах доста неща !
За сега съм се спрял на мотор с помощта на много стабилен колега от друг форум на :
Мотор Мин Кота 30лб
Соларен монокристален панел 100 w , 18 волта - добре ли е ?
Контролер Щека - все още не знам какъв - 6 ампера или 10 ампера , разлика им е 20лв - дайте и вашето мнение
Ще си набавя 2 акумулатора по 60 ампера или , ако изпаднат и по - големи
Пак да кажа , ще извършвам само намиране на място за шамандурите , разпъване и хранене !!!
Какво мислите за нещата на които съм се спрял ???
За сега съм се спрял на мотор с помощта на много стабилен колега от друг форум на :
Мотор Мин Кота 30лб
Соларен монокристален панел 100 w , 18 волта - добре ли е ?
Контролер Щека - все още не знам какъв - 6 ампера или 10 ампера , разлика им е 20лв - дайте и вашето мнение
Ще си набавя 2 акумулатора по 60 ампера или , ако изпаднат и по - големи
Пак да кажа , ще извършвам само намиране на място за шамандурите , разпъване и хранене !!!
Какво мислите за нещата на които съм се спрял ???
Колега кой точно е вашият мотор , защото има 7-8 модела ?яз,Сопот написа:
Това е моя моя колега.
http://www.riboco.com/index.php?mod=catalog&cat=44&pg=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
- Batkata61
- научил се да хвърля
Ачка , с тея солари,коти,акумулатори и т.н. мисля че ще отидеш твърде по далеч от определеният си бюджет и в крайна сметка сам ще разбереш,че ,,шасито" не става. По добре си махай с греблата лятото,въоръжи се с търпение и си направи една Бурканбанк за покупка на нещо на което ще имаш доверие и му се кефиш ! Поздрави и ррънннн-ове през сезона.
Благодаря за съвета колега . Аз тези пари имах предвид , че са за ел . мотор предвидени , явно не съм се изразил правилно . Иначе съм отделил нужните пари , има ги , само остава да избера модели на акумулатор и панел(соларен) , пък живи и здрави , каквото излезе . Все пак пустата природа и риболовни е побъркала всички :Д , рибата не е важна , ако има КЕФ , който цена , НЯМА ! :ДBatkata61 написа:Ачка , с тея солари,коти,акумулатори и т.н. мисля че ще отидеш твърде по далеч от определеният си бюджет и в крайна сметка сам ще разбереш,че ,,шасито" не става. По добре си махай с греблата лятото,въоръжи се с търпение и си направи една Бурканбанк за покупка на нещо на което ще имаш доверие и му се кефиш ! Поздрави и ррънннн-ове през сезона.
Мотора ще бъде мини кота ендуро 30либри
Акумулатор ОБИКНОВЕН , не тягов , може и 2 обикновени
Панел 100 w 12 v
Контролер и волтомер .... незнам
и аз мисля да правя нещо подобно но с по сигурна лодка,следя с интерес . Ако не се лъжа 30лб. мин кот е 350лв ти колко го намери ?
По спомен уфима върви много леко на гребла не е ли много скъпо и безмислено само за една шамандура.
По спомен уфима върви много леко на гребла не е ли много скъпо и безмислено само за една шамандура.

Ами колега толкоз е в повечето сайтове . В Олх.бг го има втора ръка за към 250лв .diD0 написа:и аз мисля да правя нещо подобно но с по сигурна лодка,следя с интерес . Ако не се лъжа 30лб. мин кот е 350лв ти колко го намери ?
Да , уфимката върви чудесно и с 2ма човека по 80-90 кг , но идва момент в който , като ме напече и шамандурите са на 200-250 метра и трябва да презаредя моите и на които е с мен въдиците (стават общо 6) ми идва в повече , а само аз , от всички които ходим мога да греба :Д
Всичко е скъпо в днешно време , за нас обикновените граждани с мижавите заплати , но какво да правим , рибарското сърце .... болно е :Д
- atanas7711
- научил се да хвърля
Ачка, да вземеш да ги научиш твоите хора да гребат, ако не щат им пускай монтажите без стръв
- майтапя се. А иначе соларния панел набелязал ли си го вече, като пара какво излиза?
Поздрави!

Поздрави!