Сонар Lucky ffw 718

Модератор: sapuna

Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Сонар Lucky ffw 718

Мнение от ivo24m »

Здравейте ,колеги.Купих си въпросния сонар
http://luckyproducts.en.made-in-china.c ... 18Li-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Днес реших да го тествам монтирах го на лодката за захранка.

Изображение

Сондата е монтирах до перката ,което леко затруднява движението и завива на дясно ,трябва да е в средата но там нямам за какво да го захвана но това не е кой знае какъв проблем ,понеже сондата си я свалям при разпъване на въдиците.

Започнах от 80см и на 80 см ми даде че има риба ,а водата беше бистра и не видях риба ,а съм го настроел уж за най големи риби. и показваше 1,6 м,че е дълбочината.Вкарах го по навътре и нещата си дойдоха на местото,горе долу си показваше метрите. Но пак ми пискаше на риби.И никъде не можах да видя дали има закачки дънери или камъни.
Има ли някаква настройка която дами показва само големи риби и да може да се гледа по подробно дъното?
Дъното тинесто или твърдо е,по отдолу пускам и снимки.

Изображение

а тази снимка какво показва какво е дъното?

Изображение

Изображение

На едно място ми изписа че е 3,6 м дълбочина и се появи една риба която беше на дъното и на нея имаше цифрата 5
май е това на каква дълбочина е рибата доколкото знам ,но на 5м да е рибата при 4метра дълбочина,но само веднъж ми се появи това другото показваше по правилно :)
Някой който има опит с тези сонари,ако може да сподели ще съм му много благодарен.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сонар Lucky ffw 718

Мнение от Димитър Чаушев »

На тия сонари вярвай само на дълбочината , температурата и до някъде на релефа защото закачките ги дава като риби .
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Димитър Чаушев написа:На тия сонари вярвай само на дълбочината , температурата и до някъде на релефа защото закачките ги дава като риби .
Днес е намалих на 1 квадратче и е увеличавах до край показваше доста риба,но и в язовира вреше от риби,но мисля че са по 0,500.А съм е направил за най голяма риба и ги хваща .Сигорно засича 0,300 грама като голяма риба.

Изображение

Изображение

Изображение

Това ми показваше днес сонара .Долу снимката се вижда кръговете от риба,има и уклейка но тя е горе ,а рибите ми ги показва долу и видях да скачат малко каракуди и шаранчета,мисля че тях отчита.Но не знам от колко грама елови за голяма риба.

Изображение

И един клип направен от днес.
https://www.youtube.com/watch?v=Dry40g2 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Rud
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Rud »

Когато гледаш със сонара давай по малко газ на лодката,на сонара ще ти показва картина а лодката ще е вече на 10 м напред от това което виждаш.За това може да ти показва 3-4м а риби на 5м :idea:
Като не кълве аз ще клъвна.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Rud написа:Когато гледаш със сонара давай по малко газ на лодката,на сонара ще ти показва картина а лодката ще е вече на 10 м напред от това което виждаш.За това може да ти показва 3-4м а риби на 5м :idea:
:smt023 Напълно си прав колега.Ползвах същият сонар и забелязах,че има разминаване между скоростта на лодката и скоростта на сигнала който получава сонара от сондата. т.е.-спирам лодката ,а графиката на дъното продължава да си върви още 5-6 секунди и тогава спира на местоположението на дъното над което е позиционирана лодката
Аватар
Rud
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Rud »

По принцип аз нямам радио лодка но при истиските лодки и сонари е същото.Няма как да караш бързо и сонара да отчита отдоло под лодката,незнам за най скъпите сонари но за добро сканиране според мен(Бързата работа,срам за майстора) :fishing8:
Като не кълве аз ще клъвна.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

[quote="ivo24m"]Здравейте ,колеги.Купих си въпросния сонар
http://luckyproducts.en.made-in-china.c ... 18Li-.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Днес реших да го тествам монтирах го на лодката за захранка.

Изображение

Изображение

а тази снимка какво показва какво е дъното?

Изображение

Изображение

Колеги на снимката на сонара долу в дясно на екрана излизат едни цифри 2,10,15,20,25 ми са излизали.Това какво означава ,4е е меко дъното ли или твърдо? На книжката с опътването на сонара ми пише долна граница на дълбочината?
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

Какви пари ти излезе до БГ ? не видях цена в сайта. А също съм мислил за китайче сонар, с цел изследване на дъното. Но за бюджет съм заделил не повече от 100 лв. Някой друг ползвал ли е такива ? А, този какъв обхват има на действие ?
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

YAROSHKH написа:Какви пари ти излезе до БГ ? не видях цена в сайта. А също съм мислил за китайче сонар, с цел изследване на дъното. Но за бюджет съм заделил не повече от 100 лв. Някой друг ползвал ли е такива ? А, този какъв обхват има на действие ?
260лв ми излезна,дават го с над 400м обхват пробвах го до 300 има обхват.
tedokolev
новобранец
новобранец

Мнение от tedokolev »

Колеги,чуствителността на кое квадратче трябва да е,за да показва гояма риба,от едно ли започват ?Аз имам проблем,моят показва всичко,без риба и не мога да разбера къде греша, ко може някой да ми даде няколко съвета!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

http://www.bomba.bg/spy-magazin/ribolov ... onari.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
YAROSHKH, тук за 125 лв. И доста други български оферти има. Мисля тази да от ниските. Ако тази цена н ти харесва пусни едно търсене в Гугъл за безжични сонари и ще откриеш още оферти. Впрочем в този линк има и друг модел за 75 лв.
На Лъки с безжичната сонда за около 150 лв,комбинираните със безжична и жична сонда малко по-скъпи, но пак под 200 лв съм срещал обяви.
По принцип на тези сонари може да вярваш на релефа и дълбочината. За риби понякога грешат и приемат за такива разни плаващи неща. Имат и отчитане на температурата, но трябва малко време за да се темперира датчика за да отчита вярно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”