Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Значи си разкрил схемата ;-) Той Учителят(The Master) е млад,но учи и по възрастни от него ;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
akira
фен клуб-скобар

Мнение от akira »

Много се преувеличи темата за убиеца и за това да я изясним. Грингото ми показа как се лови скобар преди три лета, преди това мислих, че няма такава риба. Да взимам скобар когато искам и ги пускам когато искам. Спазвам буквата на закона, ловя само с една кука, без парашути, без тройки, без ток и прочие. Ако взимам риба тя не надвишава 3 кила и маломерните във водата се връщат винаги. За маломерните шаранчета е лаф м/у мен и Джони, защото участвах в зарибяеснето с тях на един водоем в Кн, но завистливи душици са ме изкарали, че съм ги взимал. Не преувеличавайте закачките ни с Гринхона, защото чадт от лафа си е само м/у нас. Лятото ще правим поредно въоро състезание м/ у нас и тогава се надявсм да станат добри статии. Лек ден - следващо включване Август вероятно.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

fishingman написа:Мисля, че забраната трябва да се корегира не само с тези 500мнв но и времетраенето. Сигурен съм, че всички сте ловили хайверни риби след забраната и това продължава поне 2 седмици след това. Мойто предложение е забраната да стане не 45 дни, а 60 или даже 70 дни. Така или иначе има достотъчно свободни и частни водоеми, че ще се изтърпи този период, и ще се запазят много риби.
Па дайте да й туриме кръст ние,а браковците да вилнеят!Това е прекалено!Забрана по цялата река за месец и половина едновременно звучи смислено,другото е фантасмагории.Времето толкова се измени че хайверни риби има почти целогодишно!
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Много съм любопитен, дали ще се намери един компетентен служител на ИАРА, който да се включи в темата за река Струма и да ни отговори на следния въпрос:
Защо 40км от поречието на река Струма в област Кюстендил с надморска височина под 500м се озоваха в хвърчащия списък /качен в сайта на ИАРА/ за рибностопански обекти с надморска височина от 500 до 1500м ???
Последно промяна от Veleka на Пет Апр 24, 2015 6:15 pm, променено общо 1 път.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

chokoboy написа:
fishingman написа:Мисля, че забраната трябва да се корегира не само с тези 500мнв но и времетраенето. Сигурен съм, че всички сте ловили хайверни риби след забраната и това продължава поне 2 седмици след това. Мойто предложение е забраната да стане не 45 дни, а 60 или даже 70 дни. Така или иначе има достотъчно свободни и частни водоеми, че ще се изтърпи този период, и ще се запазят много риби.
Па дайте да й туриме кръст ние,а браковците да вилнеят!Това е прекалено!Забрана по цялата река за месец и половина едновременно звучи смислено,другото е фантасмагории.Времето толкова се измени че хайверни риби има почти целогодишно!
Аз имах по-радикално предложение-риболовния сезон да започва в началото на юни.Така рибите ще имат възможност спокойно да хвърлят хайвера,да си починат и т.н.т.Но има и друго.Аз ходя редовно по Струма от 1979г.От стената на Лобош до Сандански,като някой път като се закучи,за ден сме обхождали от Бобошево до Кресна-с кола,разбира се.И като му седнехме в ханчето... :drinkers: .Но мисълта ми е друга-по онова време,та и до 90 и някоя година ходеха много по-малко хора по реката.Почти не се срещаха коли с Кн,Бл,Пк номера.Тогава хората бяха ангажирани с работа и не възприемаха риболова насериозно.Освен това рибата по магазините беше без пари.Така си обяснявам тогавашното изобилие от риба/или един от факторите/.В интерес на истината и тогава можеше да се срещне някой човечец със серкменце под мишница и торба с мренка-предимно местни хора-но това беше рядкост,защото имаше и страх от горските.Разбира се,това е лично мое впечатление и просто го споделям.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

За мен най доброто е забрана 15 април- 15 юни!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

DJONI RINGO написа:За мен най доброто е забрана 15 април- 15 юни!

за мен 15 април- 1юли
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А за мен хвани-пусни из цялата река за поне 2 години, и яки глоби за задържащите.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Щом от нас зависи та правиме предложения хи-хи,ще предложа нещо и аз.Вместо да ми забранявате реката за два месеца.Освен билета да се въведе такса и за реката /примерно 5-ка на излет/ и парите целево да се ползват за охрана и зарибяване.Така докато ти събират таксата ще контролират.Вервайте ми хората по реката ще намалеят драстично,а драскачите ще изчезнат на 100 процента!А и разрешения улов да стане 1кг или изцяло да забрани вземането на риба.Ха-ха те това искам да го видим,да му кажеш на ганъо дай 5 кинта и нема да прибираш е-хеее развеселих се!Ще отвора една скоба, платени водоеми около Перник взеха посока хвани-пусни тези който взеха такова решени са пусти ходиме по 3-4 човека събота и неделя, през седмицата пустее.Отиват на фалит въпросните водоеми.Там къде мое да копнеш некое тлъсто бройлерче е ок.А освен това крадат и влачт от водоемите в режим хвани пусни.Тъпчат пликчета и багажници и после се хвалят из града че са преебали тея бунаци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

chokoboy написа:.Вместо да ми забранявате реката за два месеца.Освен билета да се въведе такса и за реката /примерно 5-ка на излет/ и парите целево да се ползват за охрана и зарибяване....
Това би било идеално, ако не ставаше дума за БГ.Практиката тук показва обаче , че повечето пари които трябва да се използват целево се крадат, не виждам защо тези ще правят изключение?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Това би било идеално, ако не ставаше дума за БГ.Практиката тук показва обаче , че повечето пари които трябва да се използват целево се крадат, не виждам защо тези ще правят изключение?[/quote]
Насе стига да обикалят и да контролират то това е идеята ,те тея 5 лева ще идат за гориво,заплата и подръжка на автомобили.Пари едва ли останат за зарибяване.На реката и требва само пазене две-три години и че заври от риба.Ама това със сигурност нема да стане така че само си тропаме по клавишите!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

А ако толкова ги мързи и нещат да създадат некое допълнително работно място да го възложат на охранителните фирми по градове.Таман ще може да се играе по грубичко с браковцие.Да са на процент от събраното другото за зарибител.Абе ако некой го интересува все ще се намери решение,как па така из цела европа водоемите чисти и пълни с риба у нас все нещо неможе!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Всичко това, и още много неща могат да се случат, ако припознаем като своя някоя политическа партия със силна екологична програма, да я подкрепим на избори, но преди това чрез свои клубове да поставим условия за подкрепата.
Същото ги писах и в темата за яз.Искър, че и там мъртвило успяха да сътворят :mrgreen:
От държавната администрация, не очаквайте никаква инициатива-това е закон
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Всичко това, и още много неща могат да се случат, ако припознаем като своя някоя политическа партия със силна екологична програма, да я подкрепим на избори, но преди това чрез свои клубове да поставим условия за подкрепата.

Те тука се разминахме драстично.Еколозите за мен са едни кръвопийци на 90% хора усвояващи евро-пари,без грам идея за какво иде реч.Важно е нещо да протестират и да бранят ,ама какво и защо..Има разбира се и каузи който си заслужават....Лично на мене като ловец ми забраняват лова на определени видове без да са наясно за техния брой и начин на живот.И понеже в ЕU тези организаций стават все по влиятелни и ние го духаме по презумпция не по необходимост.Най-тъпото е ,че се налагат забрани,а не се прави нищо съществено за животните.Що не намалят и контролират дърводобива,вместо да забранят дивата котка,която в някой райони на бг е с много сериозна популация.Щото на дивеча му требват три неща ,от които местообитанието е най-важното.Като му унищожат дома изчезва.Напъват и за вълците,че в някой евро страни са го виждали само на картинка,а че тука тероризират селата и дивеча на кого му пука.Та за тея смотаняци мноо мога да говора,естествено не мога да сложа всички под един знаменател,но ги деля на две групи 1 ентусиасти с добри намерения и никакви познания за природата, спасяват някой плаж от застрояване и 2 Бизнесмени управляващи първите за собствена изгода!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

А по важното е че утре съм на Бамби за няколко часа да видиме ще се излъже ли некоя скоба за последно! :fishing12:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”