Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.

Мнение от mesket4eto »

къца - кълве написа:Защо ми се струва,че с тази тревичка си е точно в забраната. :D
Koлега за твое инфо, забраната за риболов си се съобразява принципно с размножаването на рибите, а не с растежа на тревата :fishing12: От 14-ти април е фотото, вярвай ако щеш :fishing6: Може да съм месарче, но по- време на забраната не ловя риба, освен там, където може (ама то пък там рядко дава). Май болежката не е в тревата, ами в туй, че воблера е видите ли Джако, а не от ония магнитните, на Кръсто, дето като метнеш с тях и кефалите се спускат като пияни бекове по Йордановден, кога вадят кръста :fishing8:
Последно промяна от mesket4eto на Пет Апр 24, 2015 9:28 pm, променено общо 1 път.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

Ми то на 14-ти април тази година не беше ли малко забранено. :oops:
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

saw1977ewa написа:Ми то на 14-ти април тази година не беше ли малко забранено. :oops:
Не.
Бързай бавно.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Забраната почна от 15-ти април. Е тука пак съм снимал тревичката за доказателство :fishing6:
009.jpg
009.jpg (1.2 MiB) Преглеждано 1219 пъти
От двата добри предзабранителни периода съм си направил извода, че примамката не е от толкова огромно значение, колкото това да има риба, която да търси активно храна.
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
saw1977ewa
новобранец
новобранец

Мнение от saw1977ewa »

mesket4eto написа:Забраната почна от 15-ти април.
Така е от 15-ти започна.Извинявай ако съм те обидил. :fishing4:

mesket4eto написа:
От двата добри предзабранителни периода съм си направил извода, че примамката не е от толкова огромно значение, колкото това да има риба, която да търси активно храна.
Напълно съм съгласен с теб,важи и за периода след забраната края на май и юни месец.А в летните жеги когато водата се затопли над 16градуса(рай за мухарите)хищникът спира да се храни с рибки и преминава на насекоми(мухи и др.)Тогава голям ефект има на много малки воблерчета и блеснички със стримерчета(мухи)на куките.Примамките трябва да не са ярки(искрящи) а такива с по-матирани тъмни цветове(черни,кафяви,мед и др.)не е зле и да им се прибави и по някоя контрастна точка ако нямат.Рибите нямат зеници като нас и комбинацията- топла вода,ярко слънце и ярки примамки(сребро,злато и тн.)не е удачна.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

saw1977ewa написа:........ 15-ти започна.Извинявай ако съм те обидил. :fishing4:
С нищо не си ме обидил колега, друг е въпросът, че некомпетентни ни медии подвеждат хората със статии като тази http://www.struma.com/obshtestvo/zabran ... ril_72922/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

"Има обаче оставени свободни водни обекти
Със заповед на министъра на земеделието и храните от понеделник - 14 април 2015 г. се забранява любителския риболов за 40 дневен период.Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период. Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 23 май 2015 г., включително и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

Началната и крайната дата на забраната важи за всички водни обекти, независимо от надморската височина, предаде Блиц. През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола от инспекторите по „Рибарство и контрол" от съответните териториални отдели на ИАРА в страната."

Аз лично на 13-ти цяла вечер рових по сайтовете, за да съм сигурен, че аджеба на 14-ти април няма проблем да ловя.
!!!!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

mesket4eto написа:
къца - кълве написа:Защо ми се струва,че с тази тревичка си е точно в забраната. :D
Koлега за твое инфо, забраната за риболов си се съобразява принципно с размножаването на рибите, а не с растежа на тревата :fishing12: От 14-ти април е фотото, вярвай ако щеш :fishing6: Може да съм месарче, но по- време на забраната не ловя риба, освен там, където може (ама то пък там рядко дава). Май болежката не е в тревата, ами в туй, че воблера е видите ли Джако, а не от ония магнитните, на Кръсто, дето като метнеш с тях и кефалите се спускат като пияни бекове по Йордановден, кога вадят кръста :fishing8:
Ако го беше публикувал на 14 ти нямаше да се съмнявам.Да сме чисти пред съвестта си не бива да публикуваме след забраната.Малко воблери могат да ловят декември,март и преди забраната при мътна,студена и висока вода.Познавам хора които след запознанството с "къца - кълве"изхвърлиха всичко друго от кутиите.

https://www.youtube.com/watch?v=jLxVfn2J3a0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.youtube.com/watch?v=HihaAPDo9jw" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.youtube.com/watch?v=ttynuzmgCgY" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.youtube.com/watch?v=CK-cXmo4xHc" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
P1030078.JPG
P1030078.JPG (3.68 MiB) Преглеждано 1126 пъти
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Чук , чук , тука съм . Къци , намали със саморекламата да не ми се налага да ти давам временна почивка от форума :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Къца, какво ли не съм пробвал за примамка на спининга, ще им дойде ред и на твоите воблери, тук в региона на Ямбол-Сливен не ги намирам, иначе бих ги пробвал, то без да се експериментира няма слука, особено в спининга :fishing3: Поздрави!
!!!!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Павел Иванов написа:Чук , чук , тука съм . Къци , намали със саморекламата да не ми се налага да ти давам временна почивка от форума :wink:
Първо се ИЗВИНЯВАМ !
Исках да покажа в темата"Кефал на спининг. Сезони предпочитания"как се лови в необичайно време.Прекалих с кутиите,но тези деца ме изнервиха.Твоята дума за мен е закон и ще бъде изпълнена.
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

mesket4eto написа:Къца, какво ли не съм пробвал за примамка на спининга, ще им дойде ред и на твоите воблери, тук в региона на Ямбол-Сливен не ги намирам, иначе бих ги пробвал, то без да се експериментира няма слука, особено в спининга :fishing3: Поздрави!
В Ямбол ги има.И малките и големите,но в ограничени разцветки.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

Къде, ако не е тайна? Може и на лични, благодаря предварително.
!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”