Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
момчета....колеги....не забравяйте че воблера му е нужна игра преди всичко.Hillsмисля че твоите дирижабли куцат ,не вярвам да играят.просто коментирам не се заяждам щото ще почнете пак да се драпате 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Да ти кажа в какво вярваш не ме интерисува !
Накара ме да ги потопа преди лакиране и плуват ИДЕАЛНО !
Ти как разбра че няма да играят-получи факс ли ?
И аз не се заяждам -ма може ти да си куц не воблерите.
И серията е ЦЕПЕЛИН не Дерижабъл .
Ето ти снимка как плуват - ти и видео може да искаш ма няма.
Кво ма интерисуве мене в кво се съмняваш!Няма да ловиш с мойте воблери?
До сега такива малки воблерчета не съм имал без игра да ти кажа .
Виж при по големите по педя плуват като подводници и малките рибки скачат около тях.
Определено се заяждаш нещо !!!

Накара ме да ги потопа преди лакиране и плуват ИДЕАЛНО !
Ти как разбра че няма да играят-получи факс ли ?
И аз не се заяждам -ма може ти да си куц не воблерите.
И серията е ЦЕПЕЛИН не Дерижабъл .
Ето ти снимка как плуват - ти и видео може да искаш ма няма.
Кво ма интерисуве мене в кво се съмняваш!Няма да ловиш с мойте воблери?
До сега такива малки воблерчета не съм имал без игра да ти кажа .
Виж при по големите по педя плуват като подводници и малките рибки скачат около тях.
Определено се заяждаш нещо !!!
-
- разбира нещата
Да врътнем едно турнирче със смоделки след забраната ?
Кой се включва?
Кой се включва?
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз! Шъ Ви спукам 
Само да е в почивните дни

Само да е в почивните дни
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Лопатките от поликарбонат мога ли да ги лакирам или е добре да ги свалям . Лака взаимодейства ли с поликарбоната. Лака които ползвам е еднокомпонентен Паркетен лак с алкид уретанова смола
аз съм много за за турнира
ако се съберете ...тука имам перфектния водоем 

Можеш.niki23 написа:Лопатките от поликарбонат мога ли да ги лакирам или е добре да ги свалям . Лака взаимодейства ли с поликарбоната. Лака които ползвам е еднокомпонентен Паркетен лак с алкид уретанова смола
Доста от хората поставят лопатките накрая от чисто естетични съображения и наистина така е най-добре, но.. Лак досаега не съм виждал да поврежда поликарбонат.
Ванка.. Щъ скъсам бе, пиле! Нали знаеш /или не знаеш/ но имам почти от всички майстори, дори и твойtakezo написа:Да врътнем едно турнирче със смоделки след забраната ?
Кой се включва?

Виж, ако искаш с лични - тогава съм изгорЕл, освен ако не ходим за сом на тролинг..

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- разбира нещата
Ей ме на, амиии с лични с не лични все е тая, да има смисъл търкането. В началото бе словото и търкахме оти немаше от "много уловистите японци", лека полека вече имаше от всичко за което се ползваха думичките, топ, най, супер, уникално, неустоимо, и прочие думички за превъзходна степен. От тия де ги гледахме по чужбинско и цъкахме колко да хубави. Ма предвид търкането и мерака с цялата позитивна енергия де има вложена в тях си ми останаха ей тъй да си ги имам за спомен нищо, че половината се въртяха. То само с макетен нож, шкурка, свредло и три лака за нокти - толкоз.
Миналата есен в разгара на кефалския* сезон около нас, рибите не искаха обичайните купечки примамки та били те и от Марс. Иии там с още едно пернишко момче ги млатехме основно на дребни самоделки, та прерових кутишките и намерих този грозник, много грозен, много. Има го някъде напред в темата.

Та това воблере слиза точно на 30 см. и стой там и в най-силното течение, вълни и прочие, плуващ, дори недостатъчно утежнен, стърчи му гърбето нагоре, но няколко пъти се взеха с риби които изправиха тройки номера 12, 10, а вече му сложих и 8 и нещата се получиха. Някога на по-късен етап му сложих и очета, та прогледна горкото и ...

В момента се опитвам да го клонирам с три четири негово братчета и сестричета, не го докарвам на същата игра, че пернах и лонг каст система, но опитите продължават. Предполагам и тоз' цвят червено със златно случайно се е получил, въпреки че следващите му копия ще са с холограмни ефекти пък да видим. Та мисля да играя само с него
Миналата есен в разгара на кефалския* сезон около нас, рибите не искаха обичайните купечки примамки та били те и от Марс. Иии там с още едно пернишко момче ги млатехме основно на дребни самоделки, та прерових кутишките и намерих този грозник, много грозен, много. Има го някъде напред в темата.

Та това воблере слиза точно на 30 см. и стой там и в най-силното течение, вълни и прочие, плуващ, дори недостатъчно утежнен, стърчи му гърбето нагоре, но няколко пъти се взеха с риби които изправиха тройки номера 12, 10, а вече му сложих и 8 и нещата се получиха. Някога на по-късен етап му сложих и очета, та прогледна горкото и ...

В момента се опитвам да го клонирам с три четири негово братчета и сестричета, не го докарвам на същата игра, че пернах и лонг каст система, но опитите продължават. Предполагам и тоз' цвят червено със златно случайно се е получил, въпреки че следващите му копия ще са с холограмни ефекти пък да видим. Та мисля да играя само с него

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Облепяте лопатката с хартиено тиксо първо отгоре примерно две три парчета после отдолуniki23 написа:Лопатките от поликарбонат мога ли да ги лакирам или е добре да ги свалям . Лака взаимодейства ли с поликарбоната. Лака които ползвам е еднокомпонентен Паркетен лак с алкид уретанова смола
така че да не остава въздух -ПЛЪТНО !
Става нещо като сандвич по средата е лопатката после с ножичка изрязвате на 3-4 милиметра
встрани от лопатката за удобство при махането след лакиране.
Никога не навъртайте тиксото ,защото остава въздух а в последствие влиза лак точно там !!!
Това е мързеливият начин по които ги рисувам и лакирам без ПРОБЛЕМИ !!!
Хартиеното тиксо се маха с скалпел след изсъхване на воблера -напрактика се обелва лопатката и отдолу е чисто нова и недокосвана !!!
Иначе правилно е да се рисуват ,лакират и най-накрая лепене на лопатките !!!
Какво си спестявам ?
Бъркам епоксидна смола само веднъж и лепя всичко тежести,арматурна тел,лопатка .
Може и с поксипол за 5 минути ако БЪРЗАТЕ иначе 12 часа пауза ма по евтино .
Надявам се да съм помогнал !
А на другите объркали сте форума !
Тука е НАПРАВИ СИ САМ >>>> ВОБЛЕРИ !!!
Срещи,ТУРНИРИ и КУПОНИ е ДРУГА ТЕМА стига сте СПАМЕЛИ !
И ква е тая мания направил два воблера и пуснал тема- риболовни неща ...
По тая логика всеки може да си отвори нова тема неща,някви работи,нещо за риболов и тн.
Обаче като търсиш в търсачката- как се правят воблери,лопатки ?
-Ключовата дума е ВОБЛЕР !!!
-А пък на Лъчезар воблерите са куци и умрели ... ФАКТ !!!

- ivalpetkov
- разбира нещата
- ivalpetkov
- разбира нещата
Ще ви покажа примамка която е бързо потъваща,бавно потъваща и плуваща едновремено.
Смяната на главите на воблера става за секунди.
Воблера е колкото две кибритени клечки дължина.
Докато си отливах от олово джиг глави ми светна тази идея да смеса воблера и джиг главите!
Най тежката глава е 25грама бързо потъваща за дълбоки дупки и места където са вадели
пясък с багери или язовири,баластриери ,подобни.
Другата е 10 грама и 15грама -бавно потъващи.
Когато се закачи директно без главата е плуващ по повърноста или с 5грамова глава.
Воблера съм го замислил за Щука двуделен като предната част е от ОЛОВО а задната от БАЛСОВО Дърво и автомобилен кит за твърдост .
На практика само с него може да проверим дъното и повърхноста на водоема за рибки.
Много е вероятно да удари някоя бяла риба или сом освен ЩУКА .
Воблера съм го направил за дъно без закачки пясък ,тиня става и за морски риболов предполагам.
При дъно с водорасли и треви се маха средната кука и се заменя с метално листо от блесна
а на задната част се слага единчна кука две нули с "силиконов червей" Туистер - да пази от закачки !!!
Материали за направа;
1.Стоманизирана тел неръждавейка 1милиметър.
2.Балсово дърво за воблери твърдо .
3.Олово за отливките и малко за корпуса.
4.Гипс за калъпите
5.Лепило-епоксидна смола
6.Автомобилен кит и шкурка
7.Самозалепящо алуминиево фолио и боя за оцветяване.
8.Безцветен лак.
9.Инструменти
10.Желание
Първите три снимки са в АКВАРИУМ с ВОДА ясно се вижда как застава на дъното .
Калъпи за оловото от гипс .

Lures for Pike .
Примамка за Щука.

Jig -Wobbler
Джиг-Воблер

Hills Lures made in Bulgaria

Пожелавам ви приятно леене !
Важно калъпите от гипс трябва да са напълно сухи и с мрежичка вътре.
Носете предпазни очила и се пазете от изгаряния .
Работете винаги на проветливо ,открито място- заради газовете на оловото когато
е течно !!!
Следващата примамка която съм подготвил е Уокър и блесна в едно !
Приятен ден !

Риболовни Репортажи http://www.ribibg.c ... ="nofollow
Смяната на главите на воблера става за секунди.
Воблера е колкото две кибритени клечки дължина.
Докато си отливах от олово джиг глави ми светна тази идея да смеса воблера и джиг главите!
Най тежката глава е 25грама бързо потъваща за дълбоки дупки и места където са вадели
пясък с багери или язовири,баластриери ,подобни.
Другата е 10 грама и 15грама -бавно потъващи.
Когато се закачи директно без главата е плуващ по повърноста или с 5грамова глава.
Воблера съм го замислил за Щука двуделен като предната част е от ОЛОВО а задната от БАЛСОВО Дърво и автомобилен кит за твърдост .
На практика само с него може да проверим дъното и повърхноста на водоема за рибки.
Много е вероятно да удари някоя бяла риба или сом освен ЩУКА .
Воблера съм го направил за дъно без закачки пясък ,тиня става и за морски риболов предполагам.
При дъно с водорасли и треви се маха средната кука и се заменя с метално листо от блесна
а на задната част се слага единчна кука две нули с "силиконов червей" Туистер - да пази от закачки !!!
Материали за направа;
1.Стоманизирана тел неръждавейка 1милиметър.
2.Балсово дърво за воблери твърдо .
3.Олово за отливките и малко за корпуса.
4.Гипс за калъпите
5.Лепило-епоксидна смола
6.Автомобилен кит и шкурка
7.Самозалепящо алуминиево фолио и боя за оцветяване.
8.Безцветен лак.
9.Инструменти
10.Желание

Първите три снимки са в АКВАРИУМ с ВОДА ясно се вижда как застава на дъното .
Калъпи за оловото от гипс .
Lures for Pike .
Примамка за Щука.
Jig -Wobbler
Джиг-Воблер
Hills Lures made in Bulgaria
Пожелавам ви приятно леене !
Важно калъпите от гипс трябва да са напълно сухи и с мрежичка вътре.
Носете предпазни очила и се пазете от изгаряния .
Работете винаги на проветливо ,открито място- заради газовете на оловото когато
е течно !!!
Следващата примамка която съм подготвил е Уокър и блесна в едно !
Приятен ден !

Риболовни Репортажи http://www.ribibg.c ... ="nofollow
-
- научил се да хвърля
Колега ти разби воблеростроенето -джиг,воблер,блесна ,силикон,плитко ,средно ,дълбоко.Не се напъвай повече направил си универсалната примамка.
КоУега Hills,
ти наистина си един Леонардо (но не "да Винчи
), а от Пловдив...
Ах, колко съжалявам, че не съм от града на тепетат!!!! Щях истински да се гордея с теб, че си ми съгражданин, даже ще си направя фланелка с твоят образ и ще те възхвалявам като Бог!!!
Ти си невероятен конструктор!
Ти си моят идол!
Без твоите изобретения (плагиатства) воблеростроенето в Бг. ще е замряло и ще се върне дори преди времето на Лаури Рапала!
Благодарение на теб, кУега Hills, болшинството майстори на воблери влизаме в тази тема, за да се забавляваме. Много ми липсваше, когато те наказаха с БАН! Направо бях в трау, дори черната лентичка си я носех на ревера на сакото... Но това мина...
Хайде, бъди здрав, без лоши чувства
и продължавай с наставленията и "изобретенията" !
ти наистина си един Леонардо (но не "да Винчи

Ах, колко съжалявам, че не съм от града на тепетат!!!! Щях истински да се гордея с теб, че си ми съгражданин, даже ще си направя фланелка с твоят образ и ще те възхвалявам като Бог!!!
Ти си невероятен конструктор!
Ти си моят идол!
Без твоите изобретения (плагиатства) воблеростроенето в Бг. ще е замряло и ще се върне дори преди времето на Лаури Рапала!
Благодарение на теб, кУега Hills, болшинството майстори на воблери влизаме в тази тема, за да се забавляваме. Много ми липсваше, когато те наказаха с БАН! Направо бях в трау, дори черната лентичка си я носех на ревера на сакото... Но това мина...
Хайде, бъди здрав, без лоши чувства
и продължавай с наставленията и "изобретенията" !
Първончално малко ви се ядосах ,но се сетих за един мой приятел дето викаше:
Виж ги тука на масата са мулета и катъри ...
Стойм си на масата и аз знам че имам сериозен бизнес ,но другите не ...
От тея състезателни КОНЕ НЕ СТАВА !
Има огромна разлика между КОН и муле ...
Сега аз ще си вържа черно щото госодинчото "МИКС "между МУЛЕ и КАТЪР си мислил нещо...
Така форума се превръща в мучене на разнообразен добитък ...
Кажи к'во не ти харесва КОНКРЕТНО по воблера ! Tова че има три глави и лесно се подменят
или че ми е дошло като ИДЕЯ НА МЕН- а не на теб ???
Вместо да КАЖЕ БРАВО - че сподели с всички в тая ТОПКА ...
Магарето МУЧИ та реве ...-пладиатствал,младиятствал ...
Ей затва СМЕНЯЩА ЛОПАТКА ЗА СЕКУНДИ ЩЕ ВИ ПУСНА В ВАШИЯТ ФОРУМ !!!
А той е:
- Куци магарета се правят на КРИТИЦИ !!!

@Bi Uchi ...
@bi Uchi ...
Виж ги тука на масата са мулета и катъри ...
Стойм си на масата и аз знам че имам сериозен бизнес ,но другите не ...
От тея състезателни КОНЕ НЕ СТАВА !
Има огромна разлика между КОН и муле ...
Сега аз ще си вържа черно щото госодинчото "МИКС "между МУЛЕ и КАТЪР си мислил нещо...
Така форума се превръща в мучене на разнообразен добитък ...
Кажи к'во не ти харесва КОНКРЕТНО по воблера ! Tова че има три глави и лесно се подменят
или че ми е дошло като ИДЕЯ НА МЕН- а не на теб ???
Вместо да КАЖЕ БРАВО - че сподели с всички в тая ТОПКА ...
Магарето МУЧИ та реве ...-пладиатствал,младиятствал ...
Ей затва СМЕНЯЩА ЛОПАТКА ЗА СЕКУНДИ ЩЕ ВИ ПУСНА В ВАШИЯТ ФОРУМ !!!
А той е:
- Куци магарета се правят на КРИТИЦИ !!!

@Bi Uchi ...
@bi Uchi ...