Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от geibriel »

kodek написа:за бошуля забравете, водоема е отдаден под аренда и забранен целогодишно.
Вижте линка.
http://iara.government.bg/wp-content/up ... na2015.pdf
Това е поредната гавра с обикновените хора, които си плащат всяка година билетите, за да има къде и какво да ловят.Чий трябва да са баластриерите и рибното им богатство, на хората или на неизвестен "бизнесмен".Как така един човек има право да притежава, и да лишава от достъп до даден водоем, без да се даде обяснение на хората, и без те да имат право на глас.Кой казва че мутренските времена били отминали, глупости мутрите са си на власт.Незнам дали сме прекалено търпеливи или прекалено глупави, един по умен от мен човек го е казал "Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо."
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

Положението е кофти това е един от най красивите и най дашните водоеми в нашия регион дано не го съсипят ако реално не се лови и пускат мрежи и евентуално го пуснат от следващата година за риболов ще има много риба предполагам че с увеличаването на рибната популация ще намалеят и раците на което силно се надявам :)
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

pani4eto написа:Дайте инфо за Калаващица!Знам че е арендован,и че миналата година не даваха да се лови.Интересува ме в експлоатация ли е за спортен риболов и какви са условията.
Калаващица това се намира в община Стрелча.

Опоскаха го с мрежи ,и продължават.От два месеца язовира не е на никой.Ловихме баби хубави ,но спря и там както и на всякъде.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Чак пък Бошуля да е един от най - красивите :lol: Виж за Калаващица съм съгласен, че е мн красив гьол... Лятото може и да се бивакува между боровете, които са на метри от водата. Колкото до перките... не знам какви са се ловили, но аз като отидох преди около месец се ловяха едни с големина, колкото на кленски воблер... Много красив и много опоскан гьол... А който е решил да ходи на Калаващица да има в предвид, че се минава през две много "хубави" дерета :twisted:
Изображение
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

Платеното на Огняново дава добър риболов. Стреляне и стръв бял. Днеска до обяд около 12 шаранчета.
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Колеги, имам един малко offtopic въпрос, къде точно в Пазарджик могат да се купят блесни мепс.Последно гледах в едно магазинче при икономиката, но останах разочарован...имаше едно единствено мепсче, 1-ви номер, с цена 6лв.., викам си тия хора не са добре.Та ако можете да ми кажете и примерни цени, ще бъде супер.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

Някаква информация за платения в Бошуля?
Аватар
IvanIanushev
новобранец
новобранец

Мнение от IvanIanushev »

Колеги, сега през забраната къде може да се лови в областта имате ли информация?
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Да, имаме. И ти имаш същата инфоpмация. Само трябва да си направиш труда да я прочетеш в заповедта на министъра на земеделието...
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

За Платен говоря не виждаш ли?
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

iliq kostov написа:За Платен говоря не виждаш ли?
На Карамантепе до сондите на ВиК. Риба колкото и каквато искаш.Три кинта вход и там четеш " менюто ''. :D
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Виждам че никой не ходи за риба в пазарджик,не че аз ходя де но обиколих някой места.На марица нивото си е високо не видях никой да нарушава забраната рибата спокойно си хвърля хайвера.На вадата до пречиствателната мислех да ходя но хората ме убеждаваха че била в забранените,което не е вярно
"баластриера при с. Лозен;
баластриера при с. Динката;
„Дупките”, с. Говедаре;
„Малък гьол”, с. Звъничево;
студен канал на р. Марица, с. Синитово;
студено пере при „Фазанарията”;
канал „Кривата вада”;
канала до пречиствателната станция."Та да оспокоя колегите да си ловят спокойно,студения канал водата е много рибари не се мяркат тва значи че и риболов няма това е от мен наслука :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
IvanIanushev
новобранец
новобранец

Мнение от IvanIanushev »

Някой желаещ да пробваме щуката , аз след 2 часа ще отскоча до язовира на Капитан Димитриево. Ако някой е свободен и има желание да дойде нека пише, че сам е скучна работа. За всеки случай тел ми е 0896 760 960.
Аватар
ComeMyLady
новобранец
новобранец

Мнение от ComeMyLady »

geibriel написа: „Малък гьол”, с. Звъничево;
На малкия, кога си ходил за последно? Аз някъде покрай зимата и гьолът не съществуваше вече. Някой бе отпушил тръбата и вода нямаше никаква (рекичка 1 метър широка) спрямо това което видях към ноември там (добро язовирче, с много папур и леща). Което ме навежда на мисълта, или някой си е размърдал мозачето и ще вкарва някаква инжинерна мисъл за доброто на язовирчето (което ме съмнява много) или някой от съседните платени гьолчета е завидял на свободно ловящите хора. Ето още една причина за пускането ми на другата тема, в която не го вметнах това.
Аватар
IvanIanushev
новобранец
новобранец

Мнение от IvanIanushev »

ComeMyLady написа:
geibriel написа: „Малък гьол”, с. Звъничево;
На малкия, кога си ходил за последно? Аз някъде покрай зимата и гьолът не съществуваше вече. Някой бе отпушил тръбата и вода нямаше никаква (рекичка 1 метър широка) спрямо това което видях към ноември там (добро язовирче, с много папур и леща). Което ме навежда на мисълта, или някой си е размърдал мозачето и ще вкарва някаква инжинерна мисъл за доброто на язовирчето (което ме съмнява много) или някой от съседните платени гьолчета е завидял на свободно ловящите хора. Ето още една причина за пускането ми на другата тема, в която не го вметнах това.
Това не е ли язовирчето на Звънчево? Аз бях два пъти през последната седмица, има доста рибари и си е пълно с вода. Естествено освен дребен костур и червеноперка нищо друго не се обади но утре смятам пак да го посетя, поне си релаксирам така. Дано някоя щука се обади, да има малко тръпка. Ако има някой желаещ да се разберем за утре и да идем да начешем крастата.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”