Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Къде предпочитате да ловите?
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Къде предпочитате да ловите?
На язовир от лодка.В някое разливище,вързан за дърво или лодката върху туфа с водорасли.Ако има някои приятел с мен много добре.Ако няма здраве да е.Въпреки,че в последно време поради липса на време с воблерчета обикалям реката за час- два-три
.Лодката отнема повече време,но удоволствието е голямо.

Риболовът не е слука,а наука!
Гласувах за язовир тъй като най-често ловя на такъв вид водоем, не че избягвам другите. Всъщност няма значение, просто като решавам къде да ходя гледам да избягвам местата с много навалица, но това рядко е възможно, пък и естествено предпочитам да има какво да ловя,
което прави мисията почти невъзможна. Обичам Жребчево! Последните 2 години гледам през отпуската си задължително му отделям два-три
дена и то през седмицата като за моя радост тогава наистина почти няма жива душа и кефа е неописуем. По съшия начин подходих към Цонево миналото лято обаче се оказа че през седмицата няма навалица, но пък естествено има бракониери и въпреки че рибата даваше прилично, въобще не останах с добри спомени от там, нито пък се изкефих на риболова както се полага. Абе с две думи гадост!
Другото лошо е че работата ми е такава че не мога да отсъствам през седмицата и мога да ходя на риба събота и неделя, а тогава около София по водоемите е манифестация. "Култов" в това отношение ми е яз. Огняново, на който често ходя тъй като имам вила на близо. Обаче на такива сцени на нечовешка простотия съм се нагледал там през лятото, че вече ходя само когато е кофти или студено времето и на никого не му хрумва да влезе да се къпе или да простее по какъвто и да е начин. От друга страна оттам имам и един от най-приятните спомени, но беше ранна пролет преди няколко години и общо взето един от първите дни в годината когато ставаше за риболов. Тогава също имаше доста хора около мене, обаче всички до един бяха риболовци и въпреки че рибата хич даваше, настана такъв купон, че съм се смял до сълзи на подмятанията на колегите, които като видяха че няма да си начешат крастата решиха да си чешат езиците и просто си изкарах супер!
С две думи това че съм се прибрал вкъщи без да съм хванал риба, не означава че не съм си изкарал добре и обратното.
Това ми е първото мнение и затова го дадох малко по-надълго и леко автобиографично.
Наздраве на всички!
което прави мисията почти невъзможна. Обичам Жребчево! Последните 2 години гледам през отпуската си задължително му отделям два-три
дена и то през седмицата като за моя радост тогава наистина почти няма жива душа и кефа е неописуем. По съшия начин подходих към Цонево миналото лято обаче се оказа че през седмицата няма навалица, но пък естествено има бракониери и въпреки че рибата даваше прилично, въобще не останах с добри спомени от там, нито пък се изкефих на риболова както се полага. Абе с две думи гадост!
Другото лошо е че работата ми е такава че не мога да отсъствам през седмицата и мога да ходя на риба събота и неделя, а тогава около София по водоемите е манифестация. "Култов" в това отношение ми е яз. Огняново, на който често ходя тъй като имам вила на близо. Обаче на такива сцени на нечовешка простотия съм се нагледал там през лятото, че вече ходя само когато е кофти или студено времето и на никого не му хрумва да влезе да се къпе или да простее по какъвто и да е начин. От друга страна оттам имам и един от най-приятните спомени, но беше ранна пролет преди няколко години и общо взето един от първите дни в годината когато ставаше за риболов. Тогава също имаше доста хора около мене, обаче всички до един бяха риболовци и въпреки че рибата хич даваше, настана такъв купон, че съм се смял до сълзи на подмятанията на колегите, които като видяха че няма да си начешат крастата решиха да си чешат езиците и просто си изкарах супер!
С две думи това че съм се прибрал вкъщи без да съм хванал риба, не означава че не съм си изкарал добре и обратното.
Това ми е първото мнение и затова го дадох малко по-надълго и леко автобиографично.
Наздраве на всички!
Мразя да не ходя за риба!
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Основно по Дунав и Янтра.
Един глас за реките от мен.
Един глас за реките от мен.
- fish slavi
- разбира нещата
Големите реки. 

Последно промяна от fish slavi на Чет Мар 06, 2008 7:14 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
Гласувах за река - река Арда,изключително красиви места край нея,динамичен красив риболов,тук-там абсолютно неосрани от човека зони /все още /,чудни природни форми на скали,дървета,интересни животни,разнообразна риба-особено в зоната преди вливането на реката в яз."Кърджали".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Претежно по иазовири,но реките дават посебна невероиатна трпка.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Гласувах за язовирите но старите корита са от ранга им, и там водата не тече.Но обожавам и реките, най се кефя по р. Дунав.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- вече хвърля и на тежко
И аз цъкнах на язовирчетата!

ас обичам да ловувам наи вече където има естествено но в бургас и около рибата намаля много защото има много мрежари бракунери заграждат брега и ти лавиш дребосък. 

Последно промяна от геша на Пет Мар 07, 2008 7:37 am, променено общо 1 път.
предимно на язовири,ходилсам няколко пати на река и там ми изглежда по забавно ...

и на язовира има хубави моменти и на реката също. Така че аз съм за риболова.
Навсякъде, където има девствена природа и тишина
.

колеги времето се затопля идва нашето време стягайте такъмите и живарниците ,пажелавам ви успешен сезони ,не забравяйте малкитериби обратно може и с целувкадапораснат
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
На река 

-
- ще става разбирач
ходя единствено на река Марица и то само в зоната от Харманли до дето излиза от България.За съжеление ходя винаги сам и въоражен, на някои места е опасно
.винаги когато ходя сериозно сам с 2/телескопа/ 8 м. и 4 м., както и с два спининга, единия от които става и за дънен монтаж, за мряна, рибка и др.Това е за Лятото, от доста време ходя само лятоска.Има доста приятни изненади по реката,понякога
.На отворен и с течаща вода водоем е неописуемо удоволствие, реката е жива и година с година никак не си приличат, там ми е родното място и освен това Марица е нито малка нито голяма река, крие доста тайни, и винаги се открива нещо ново.Наслука!