Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Ace
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от Ace »

Някой ако е ходил до 1 или 7 развъдник на Николаевка. Условия и цени за 2015 година. Благодаря предварително! :?:
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

вчера минах през добротич имаше само 2ма човека и не видях да хващат бях за малко там ... от там на доброплодно много стабилно таранки едрите бяха редки но ги имаше .... 4 шаранчета излезнаха ама малки безмислено е да се прави опит за шаран , поне към момента .. една бяла риба половин кило .... ама каза тая женичка дето събираше таксата че предния ден изкарали няква голяма бяла .... ,,, според мен най-удачно е за бяла риба да се пробва там в момента
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

На 02.05.2015 посетих Бозвелийско . От 6:30 до 14 хванах едно шаранче към 2 кг няколко таранки и доста дребни червеноперки . Условията 15 лв за 3 въдици . Колега chaikata ще споделиш ли какви са условията на Доброплодно ? Благодаря предварително :)
Balakchia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Balakchia »

chaikata написа:вчера минах през добротич имаше само 2ма човека и не видях да хващат бях за малко там ... от там на доброплодно много стабилно таранки едрите бяха редки но ги имаше .... 4 шаранчета излезнаха ама малки безмислено е да се прави опит за шаран , поне към момента .. една бяла риба половин кило .... ама каза тая женичка дето събираше таксата че предния ден изкарали няква голяма бяла .... ,,, според мен най-удачно е за бяла риба да се пробва там в момента

Колега би ли споделил какви са условията на Доброплодно и откъде се стига до язовира?
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Ace написа:Някой ако е ходил до 1 или 7 развъдник на Николаевка. Условия и цени за 2015 година. Благодаря предварително! :?:
На 30.04 с колега правихме разходка на варненските водоеми . На 1вия развъдник таксата е 15 лв като имаш право на 3 въдици , рибата се взема ! Водата беше много кална и мътна и се отказахме да ходим там ! Общо взето условията са същите като минали години , позичистен е язовира .
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

За вчера се бяхме нагласили за Доброплодно, но след нощния дъжд решихме да търсим друга по достъпна дестинация. Целта таранки на плувка и/или фидер. И след телефонна консултация отидохме на един непознат за мен язовир, на 3-4 км след Ветрино по стария път за София. Таксата 5 лв, таранката е безплатна, шарана 5 лв/кг. Язовира е красив, само носенето на багажа малко ми дойде в повече. Милиони малки таранки и шаранчета (които са безкрайно досадни, с размер от 5-10см.). Просто е безмислено да се слага кука по-малка от 10N. По думите на пазача местните ловяли с огромни ченгели и дебели червеи. От бял, торен и калифорнийски най-добре се отчете калифорнийския. Имаше и две посещения на товарния влак (за съжаление и двете на 7-цата). От интензивната работа с две въдици (7-ца и мач) днес съм с мускулна треска :D

Докато приготвяхме лагера се оказа че няма подходящ съд с който да се взема вода от язовира. Обикновено по брега има достатъчно "матриал", но се наложи доста да се разходя, за да намеря една пластмасова бутилка, забутана в едни храсти. С две думи чисто и дано така да си остане.
Аватар
Ace
новобранец
новобранец

Мнение от Ace »

А нощен дават ли на 1 развъдник на Николаевка :?:
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

на Доброплодно ... 5 лв ... не каза нищо булата за брой въдици , ама не каза и за големи шарани ... каза само за едри бели риби аз хвърлих 5кг царевица , явно е така да си има .... 2 сопи на косъм с царевица , една директен ... общо 4 човека направихме 20кг риба за 4 часа ... само едното момче взе 10тина таранки ... а бялата риба удари на опашка от таранка , понеже нямахме малки рибки и 2-3 таранки се наложи да се жертват за улова .... да ви упътя ..... влизате в селото и питате ... от центъра като караш към стадиона точно преди стадиона в ляво свиваш , караш докато видиш една къща почти срутена от дясно и завиваш преди нея точно е отбивката в дясно , от там караш само по черно , пътя минава от лявата страна на гората , минаваш една плитка рекичка и си там ... в момента рибата е в края на язовира в тръстиката , но ние ловихме горе долу в средата на язовира и пак даде сравнително добре ... на бял излизат повече червенипери , на торен дойдоха таранките и шаранчетата ама беха малки .... не се надявайте да пълните с ориз ... на царевицата нищо
Balakchia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Balakchia »

Здравейте , и къде ще ми препоръчате да отида-- Бозвелийско, Добротич или доброплодно?
evroto1972
новобранец
новобранец

Мнение от evroto1972 »

На Гергьов ден на агне се ходи, не за риба. Аз отивам на Николаевка да направя сефтето тая година---на инвентара.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Колега, какво направи на Николаевка, че смятам да нощувам утре там. Какви са условията, защото разбрах че имало нови такива.
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Колеги малко извън темета :

Без да изкам съм счупил върха на болонезата ми и съм загубил двата подвижни водача .....

Върхово водач имам резервен но не знам такива подвижни за върха от къде мога да си купя ?

Моля дайте съвет за магазин във Варна или някъде от саит ли да си ги поръчам и аз не знам.....

Ако искате пишете на ЛС да не се сметне за реклама

Благодаря
ztabakov
новобранец
новобранец

Мнение от ztabakov »

Магазин Манчо,колхозният пазар,сградата на Била
ivan ivanov ivanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivan ivanov ivanov »

за николаевка-нови правила за сметка на ,,контролираното ,, мрежарене с търговска цел и естествено-нулево зарибяване.пълна скръб,в петък ходих там.
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

в неделя на доброплодно от 7 до 10.30 ,35 таранки ,5лв. такса, лелката отворена имаше и за шаран с корабче но докато бях там удар нямаха местните от Нови пазар казаха че там тръгвал след 20на дена иначе имало хубави екземпляри имаше и един колега от предният ден само за сулка жената каза че имал полвин живарник само на жива рибка водоемчето е супер условията също собствениците ларш прекарах добре без да мисля за нищо друго освен за плувките препоръчвам го
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”