Въпрос, относно върхове на фидер...

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Въпрос, относно върхове на фидер...

Мнение от krajbata »

Колеги, закупих фидер Filstar Premier Medium Feeder.. въпроса ми е, след като тествах върховете (хванах ги заедно за първите водачи) ,излиза че белия е най-мек ,после червения и респективно, зеленият е най -твърд. Така ли е реално или аз греша?Благодаря предварително.
Manchester United !
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Въпрос, относно върхове на фидер...

Мнение от dantho.mihov »

Окраската на върховете е без значение - всеки производител си използва своя последователност. Има и съвпадения наистина, но не е наложен стандарт.
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Мнение от krajbata »

Съгласен съм, но аз се обърнах предимно към притежателите на този фидер, благодаря все пак за включването
Manchester United !
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Колега,на този въпрос си отговорил сам.Все пак,ти си ги тествал и виждаш кой е най-мек.Иначе,аз имам Гарболино и окраската на връхчетата,е в същата последователност както си ги описал.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Приятел ми подари въпросния фидер. Окомплектован е с три върха- един стъклопластов(червен) и два карбонови(бял и жълт). При мен най- мек е червения, следва белия и най- твърд е жълтия. Но тук следва да отбележа, че въдицата е купувана преди 5 години. Сега може да са се променили нещата. И ако колегата няма нищо против, да попитам ползвателите на тази въдица, как се замята с 40-50 гр. обща тежест с двата меки върха. Тази пролет лових каракуди с 15-20 гр. оловце и не съм я товарил. Наскоро, у дома и закачих на сухо 40 гр. тежест и доста се поогънаха върховете. Иначе е удоволствие да се лови с нея. Лека, тънка, чувствителна. Само ме интересува проблем ли ще е замятането на 20 гр. кошница с 20 гр. храна да речем.
liudmil_70
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil_70 »

Здравейте колеги.На мен ми подариха фидер на ДАЙВА и след няколко плахи опита с кошничка 30 гр.се стигна до опит с две по 30 гр.и за моя изненада успешен но хвърлях на къса дистанция.Рискувах понеже бяхме на река и имаше силно течение.
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa_sko »

Аз си мисля че на тубуса с върховете е означено кой цвят на каква акция отговаря . Погледнато с просто око върховете се различават и по дебелина . Ако фидера не е с оригинален калъф и няма означения може в нета да се намери описание на модела и да се види кой цвят какво означава.
А при риболов си правиш преценка дали този връх те устройва с тази хранилка,и на това място или не и това е строго индивидуално за всеки.
Примерно комшиката вика че ми е твърд ама жена ми е на друго мнение :lol:
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Мнение от krajbata »

Хаха :) Ами на табуса абсолютно нищо не е написано, нито на върховете. Сега пак ги гледах и белия е най - танък и май с една идея по-мек от червения. ..
Manchester United !
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Така е. Белият е най- тънък, но червеният е по- мек, поне при мен.
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa_sko »

Възможно ако единия е карбон а другия композит.
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Мнение от krajbata »

Точно,единия е от фибрпстъкло, ама не знам кой точно
Manchester United !
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

krajbata написа:Точно,единия е от фибрпстъкло, ама не знам кой точно
Просто е колега. Основата на връхчето, която влиза в секцията /около 2 см. участък/ не е боядисана и цвета е естествен. Тези с бяла основа са стъклопластови, а с черна основа са карбоновите. Поздрави !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега, тестването е елементарно. Ако от пръв поглед не си личи, кой е най-мек, просто им закачи по една тежест и веднага ще разбереш.
Изображение

Ако и така ти се вижда сложно може и просто да ги хванеш за върховия водач.
Изображение
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
krajbata
новобранец
новобранец

Мнение от krajbata »

dantho.mihov написа:
Просто е колега. Основата на връхчето, която влиза в секцията /около 2 см. участък/ не е боядисана и цвета е естествен. Тези с бяла основа са стъклопластови, а с черна основа са карбоновите. Поздрави !
Благодаря, точно това с НЕБОЯДИСАНАТА основа не го знаех
dantho.mihov написа:
Колега, това го направих в началото още, явно не си прочел, че съм го споменал,благодаря за включването
Manchester United !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”