Изядох я........

Модератори: bobopeli, sapuna

N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Re: Изядох я........

Мнение от N.Dimitrov »

http://www.NAcatchandrelease.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е новото име на форума, че то тука само реализатори има, никой не си пръжва риба нали?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

mrenka написа:Аз бих я пуснал,ако е хваната с въдица рибата е дала достатъчно......дай па и да я трепаме...
В магазина пъстървата е на съвсем достъпна цена......
:) :wink: 8)
Ти риба ял ли си :roll:
Тази ще я ям

Изображение
Аз там съм пораснал...
Аватар
sunday_29
новобранец
новобранец

Мнение от sunday_29 »

jean11 написа:
sunday_29 написа:Съзнание казваш трябва....то хубаво ,ама къде го? Според мен "catch and release " означава хвани и пусни , а приятелите могат да откарат и на цаца :wink: след излет по такава река...
Пълни глупости,за пореден път някой храни с цаца!Айде цацата за тези дето знаят точния превод:)
Що е то "catch and release" и има ли почва за него по нашенско? :lol: ...не смятам да се правя на интересен с риторични въпроси , за тези дето не знаят точния превод обаче ще припомня ,че вече има реки у нас със статут "хвани и пусни". Списъкът им е спуснат в министерска заповед, а уловената на тях риба , както още един колега припомни по-горе, се връща обезателно независимо от състоянието и. Това е, останалото наистина е въпрос на съзнание :idea: , защото контрол няма...
LET'S GO!
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

mrenka написа:Аз бих я пуснал,ако е хваната с въдица рибата е дала достатъчно......дай па и да я трепаме....
Идеята ми беше, че с годините човек се променя ... Днес напишеш едно, след година и половина - две друга песен запееш :lol:
Ако някой се разпознава, да се обади 8)
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

bobo_33333 написа:
mrenka написа:Аз бих я пуснал,ако е хваната с въдица рибата е дала достатъчно......дай па и да я трепаме...
Ти риба ял ли си :roll:
Тази ще я ям
Ям, естествено. Най -много обичам панирано филе от треска с картофена салата и бира, м-м-м ... Обожавам домашно паниран калкан по бургаски, обаче не ми се дават 200 - 300 лв за една риба. От речните хапвам пържен дребен уклей и червеноперка / стига да не мирише на тиня/. Снимката като я гледам - или е костур, или сулка. И двете са страшно вкусни, с чудесно месо. Но там дето мятам воблерчета, костура мирише зверски и не го събирам.
Както вече намекнах, перифразирам друг колега, като установиш кой е, на него му задавай въпроси :wink:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

skakalec75 написа: Та съзнание исках да кажа че трябва,а не некви идиоти да ти дават акъл на реката или некви чуждици........англосаксонски........
:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Трябва си спазване на закона,има достатъчно реки на които законно може да се вземе някоя риба.
На български специално за вас!

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Ако реката е в режим "хвани-пусни" е трявало да си пуснеш рибата, колега. Пък и даже да си я взел, защото е била лошо закачена- не мисля, че трябва да се хвалиш. Не разбирам какво целиш с публикуването на темата изобщо...
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Добре но дали самата река е била в същия режим е въпроса.
Ако съществува такъв режим в случая аз също подкрепям да се върне рибата.
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Да, все пак не знаем къде е хванат рибока и не е удачно да сипваме на човека. Въпреки, че успеха да хване на не забранена зона такъв екземпляр клони към 0 :lol: ....да се надяваме, че е страшен късметлия :mrgreen: ....Добре, че има повечко платени та ходя там и си прибирам едно друго...иначе на рекички само за щука, и то трябва да ме впечатли за да я взема :rolleyes:
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

В административния акт на министъра - заповед (това не е подзаконов нормативен акт, а индивидуален административен акт) няма разграничение на режима лови - пусни, по отношение на упоменатите в нея реки, относно видовете пъстърва. Тоест, и американка, и балканка, и сивен да си хванал следва да се пускат обратно. В този период, в зависимост от надморската височина на риболовния излет (oт 500 м. и над 500 м.), съответно до 01.06.2015 г. и 15.06.2015 г. всякакви други уловени риби - мрени, кротушки, пръскачи, кефали и т.н. трябва моментално да се пускат обратно, щото те пък са на режим тотална забрана.
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

Колега,кажи поне вкусна ли беше?
Аватар
skakalec75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skakalec75 »

От 27г.вадя риболовен билет,когато марката за ученици беше 3лв.Риболовната ми култура е на прекрасно ниво.Не нарушавам закона никога.
За сведение реката е с свободен режим.
А единствената риба,която хапвам един двапъти годишно е пастърва и то не от магазина.
ИМА НАРЕДБИ,ЗАКОНИ и тн. и ако те се спазват СЪВЕСТНО от всички не е проблем да си вземем една риба и да пчерпи6 някои,които на дали друг път ще опита такова нещо в живота.
А критиците в форума сигурно не са пробвали никога пастърва?

И до сега разлиствам списанияата от преди години....РИБОЛОВЕЦ,НА РИБА и др. в които радетелите на catch and release са с нечовешки месарски снимки побликувани там......... :drinkers: :drinkers: :drinkers:

http://zamunda.net/details.php?id=442489&hit=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от skakalec75 на Нед Май 10, 2015 4:29 pm, променено общо 1 път.
Tubertini ги разбира!

ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

С. Димитров написа:В административния акт на министъра - заповед (това не е подзаконов нормативен акт, а индивидуален административен акт) няма разграничение на режима лови - пусни, по отношение на упоменатите в нея реки, относно видовете пъстърва. Тоест, и американка, и балканка, и сивен да си хванал следва да се пускат обратно. В този период, в зависимост от надморската височина на риболовния излет (oт 500 м. и над 500 м.), съответно до 01.06.2015 г. и 15.06.2015 г. всякакви други уловени риби - мрени, кротушки, пръскачи, кефали и т.н. трябва моментално да се пускат обратно, щото те пък са на режим тотална забрана.
Има, имааа http://iara.government.bg/wp-content/up ... na2015.pdf т.4.2. - реките, които са упоменати и в тях е забранено да се задържа улова на балканска пъстърва (режим хвани-пусни). Всякакви други видове пъстърви, не размножаващи се по естествен път в нашите реки, могат да бъдат задържани при условие, че са по-големи от законово определените размери.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

skakalec75 написа:От 27г.вадя риболовен билет,когато марката за ученици беше 3лв.Риболовната ми култура е на прекрасно ниво.Не нарушавам закона никога.
За сведение реката е с свободен режим.
А единствената риба,която хапвам един двапъти годишно е пастърва и то не от магазина.
ИМА НАРЕДБИ,ЗАКОНИ и тн. и ако те се спазват СЪВЕСТНО от всички не е проблем да си вземем една риба и да пчерпи6 някои,които на дали друг път ще опита такова нещо в живота.
А критиците в форума сигурно не са пробвали никога пастърва?

И до сега разлиствам списанияата от преди години....РИБОЛОВЕЦ,НА РИБА и др. в които радетелите на catch and release са с нечовешки месарски снимки побликувани там......... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Евала колега, да ти е сладко. :drinkers:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Смесени чувства се нарича това да видиш как тъщата се хвърля в пропаст с новата ти кола!
Това предизвиква твоята тема.
Пусната със цел да се заяждаш във форума.
Ако беше по-друга причина щеше да си пуснеш един готин репортаж и макар и да е дала фира рибата нещата щяха да минат по-така.
Но по-начина който си я пуснал си плаче за гумичка. А относно приятелите ти..... Освен ако нямаш сили минимум левел Христос незнам кой какво е ял или мезел с една риба. Та тъй.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”