Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Мач или Телемач
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Мач или Телемач
Здравейте колеги,от скоро(около година) се занимавам с мач риболова,та сега изкам да взема нова въдица че старата не е много подходяща.Та от вас изкам да ми препорачате мач или телемач да взема (мисля че телемача е по добър вариант защото по лесно се транспонтира) мисля въдицата която ще взема да е малко по далга примерно 3.90 защото местата който обикалям се изисква по голяма дистанция.Лувя главно на язовири и платени рибарници, на тя ловя каракуда и шарани около 1-2кг.Преди няколко дни си купих втора употреба макара шимано сиена 2500 с предния аванс,и сега от вас изкам да ми препорачате някоя въдица парите който мисля да отделя са около 50-60лв.Благодаря предварително.
Re: Мач или Телемач
Здравей колега.Аз съм универсален рибар и пробвам от сякакъв вид риболов спининг,дънен и мач риболов, затова незнам моето предложение дали ще е най удочно но ще го споделя, и аз от скоро ловя с мач като теб ,ти си попитал кой е по добър вариант мач или телемач, за мен е по добър мача,единствения плюс,както ти си казал е транспортната дължина.За мач за тези пари аз си зех този мач http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6902" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ползвам го от около година и половина и се справя прекрасно.Наслука и дано съм бил полезен.
-
- новобранец
Здравейте и блгодаря за бързия отговор.Казалисте че телемача не е добър избор зaщо?
Значи колега не че не е добър избор но, телемача е просто компромисен вариант на мач въдицата,друг недостатък е че колко повече снадки има толкова по тежак е телемача а за мен тежеста е важна,така и става с по лоша акция от станартните мачове и така според мен се понижава дистанцията на изхварляне.По добре си вземи един мач и си готов за новия сезонИван Рибарчето написа:Здравейте и блгодаря за бързия отговор.Казалисте че телемача не е добър избор зaщо?

-
- научил се да хвърля
Аз пък съм за телемача, колеги, когато се отнася за свободен риболов. Ловя с такъв вече 4-5 години и съм много доволен засега. Моят е леко преправен и по този начин акцията му се повиши до 60-70 грама. Справя се перфектно и с дребна риба, и с шарани по 3-4 кг. Голямо предимство е, че много лесно заема работно положение, защото монтажа си е на самата въдица. За мен риболовът е преди всичко отмора и удоволствие, а не състезание. Веднъж ходих на състезание и не ми хареса, честно казано. Спортният риболов много се оскъпи напоследък и това е една от причините да не искам да се занимавам с това.
- dizela_88
- новобранец
Виж това http://megafishing.bg/product/3994/tele ... 0-50g.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; и ако ти допада ,колегата sapuna наскоро предлагаше този и още един модел.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ориентирал си се добре към мачов риболов. Както винаги, финансите са от голямо значение, но варианти има. Избери ако желаеш коленна въдица. Не забравяй, че мачовата пръчка можеш да я използваш и за леки хранилки за метод фидер.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... Carp-Match" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... Carp-Match" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- новобранец
Здравейте благодаря за преложенията наи много ми хареса предложението на oneillbgm но засега ще изчакам още предложения...
-
- новобранец
Колеги а какво ще кажете за макарата шимано сиенна 2500 добър избор ли съм направи,защото малко касно един приятел ми каза че тази макара не била хубава.Дай те съвет какво да направа може да е продам и да си зема по нова?
Зачи колега тази макара е от ниския клас на шимано не е най добрия избор но за сега става.Иван Рибарчето написа:Колеги а какво ще кажете за макарата шимано сиенна 2500 добър избор ли съм направи,защото малко касно един приятел ми каза че тази макара не била хубава.Дай те съвет какво да направа може да е продам и да си зема по нова?
Но ако случайно решиш да смениш шиманото мога да ти продам tica cambira 2500 с преден аванс
На един сезон е и е като нова
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Колега, преди да ти дам някакво предложение, искам да ти направя една забележка.Иван Рибарчето написа:Здравейте колеги,от скоро(около година) се занимавам с мач риболова,та сега изкам да взема нова въдица че старата не е много подходяща.Та от вас изкам да ми препорачате мач или телемач да взема (мисля че телемача е по добър вариант защото по лесно се транспонтира) мисля въдицата която ще взема да е малко по далга примерно 3.90 защото местата който обикалям се изисква по голяма дистанция.Лувя главно на язовири и платени рибарници, на тя ловя каракуда и шарани около 1-2кг.Преди няколко дни си купих втора употреба макара шимано сиена 2500 с предния аванс,и сега от вас изкам да ми препорачате някоя въдица парите който мисля да отделя са около 50-60лв.Благодаря предварително.
Нееее....няма да е за правописа....това е риболовен форум, а не по граматика

Забележката е че ти досега не си практикувал мач риболов, а риболов на плувка с лек телескоп....примерно 3 метров

Затова първо попрочети във форума, има доста теми за мач риболов. Изясни за себе си какво ще ти е най-удачно и удобно за риболова който ще практикуваш,и тогава търси мнения и предложения.
Колкото до съвет ....по-добре мач 4.20, поне....понеже търсиш дистанция.
Ето ти и едно предложение за първи мач....примерно http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=322
Колкото до телемач, по-добре не. Но ти си знаеш. Успех с четенето

-
- научил се да хвърля
Послушай колегата /Бетовен\
Да най добре първо прочети и после си вземи въдица
-
- новобранец
Пиши на ЛС да се разберем за макаратаДани99 написа:Да най добре първо прочети и после си вземи въдица